Ţuica argeşeană ar putea fi atestată în UE

0 27

România mai are încă 10 produse alimentare care urmează să fie atestate în Uniunea Europeană, printre care cârnaţii de Pleşcoi, caşcavalul de Săveni şi salata de icre de ştiucă de Tulcea, dar și Ţuica de Argeș, după cum a anunțat la finele lui decembrie Petre Daea, ministrul Agriculturii. Recent, scrumbia de Dunăre afumată a devenit al cincilea produs românesc recunoscut şi protejat în UE, după ce a intrat, începând cu 3 decembrie, pe lista produselor recunoscute oficial la nivel european. Scrumbia de Dunăre afumată se alătură celorlalte 4 produse alimentare româneşti protejate în UE: novac afumat din Ţara Bârsei, telemea de Ibăneşti, salam de Sibiu şi magiun de prune de Topoloveni.
„Sunt puţine şi este un obiectiv al nostru în programul de guvernare să mărim acest număr şi 10 sunt în proces de autorizare: Pălinca de Satu Mare, Țuica de Zetea, Țuica de Argeş, Pălinca de Cămărzana, Vinars Târnave, Vinars Segarcea, Vinars Murfatlar, Vinars Vaslui, Vinars Vrancea, Cârnaţii de Pleşcoi, Caşcavalul de Săveni, Telemeaua de Sibiu, Salata cu icre de ştiucă de Tulcea, Salata tradiţională cu icre de crap, Plăcinta dobrogeană”, a fost declaraţia făcută de Petre Daea.
F. Silvestru

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata