Teren teleportat de la Rădăuţi pe Transfăgărăşan prin intermediul familiei Chiriloiu

0 72

# Rănit de moarte pe subiectul Pădurii Trivale, Ivănescu arată cu degetul spre actualul şef al Direcţiei Silvice

Chestionat și presat de ”Jurnalul de Argeș” să răspundă pe subiectul inflamabil al terenurilor Ilenei Brătianu teleportate de la Rătești în miezul Pădurii Trivale (operațiune ce face obiectul unui amplu dosar la DNA Pitești), omul de afaceri Nicolae Ivănescu arată cu degetul și spre actualul director al Direcției Silvice Argeș, eternul și fascinantul Armand Chiriloiu.

Ivănescu trage din toate poziţiile în Chiriloiu

”Aș întreba de ce nu a avut statul român reacție să anuleze titlul de proprietate și pentru cele 10 hectare mutate tocmai de la Rădăuți la Vidraru… Știu că «Jurnalul de Argeș» a scris în detaliu despre acest caz…”. Și, într-adevăr, ziarul nostru a descoperit prin primăvară că în centrul unei astfel de politici penale de teleportare de păduri, pentru care lui Ivănescu instanța i-a anulat titlul de proprietate din Trivale, a fost și – țineți-vă bine! – Armand Chiriloiu, proaspăt promovat de PSD Argeș ca șef al Departamentului pe probleme de agricultură, ape și silvicultură. Să cităm tot din Nicolae Ivănescu: “Sunt anumite răzbunări, deoarece cumpărătorul a fost Ivănescu. Dacă era altcineva, nu era nicio problemă…”
După cum se observă, cel supranumit ”Nenea” e supărat catran că Prefectura a operat selectiv și a cerut anularea doar a titlurilor de proprietate din Pădurea Trivale și n-a mers mai departe, să solicite, așa cum e corect, și anularea altora. De exemplu, a titlului de proprietate prin care s-a realizat o teleportare și mai gogonată, de la Rădăuți pe Transfăgărășan, pe malul râului Capra (mișcare la care a contribuit soția lui Armand Chiriloiu, Alina, acum salariată a Ocolului Silvic Pitești). Adică fix acolo unde metrul pătrat de teren se multiplică cosmic în euro, nu ca la Rădăuți.
După cum se poate observa, despre dubla măsură și teleportările dubioase de care a beneficiat familia Chiriloiu ”Jurnalul de Argeș” a mai scris. Numai că la solicitarea noastră, și telefonică, dar și în scris, nu am primit niciun răspuns de la cel supranumit Don Armando. Directorul Direcției Silvice Argeș nu ne-a lămurit nici până în ziua de astăzi cum se face că de numele unor membri ai familiei sale se leagă două transferuri de teren foarte controversate. Practic, cele două suprafețe au fost teleportate finalmente pe Transfăgărășan, în zonă cu potențial imobiliar și turistic de grad zero, intrând în patrimoniul unor membri sau afiliați ai familiei Chiriloiu. Iar întrebarea legitimă este: de ce nu procedează corect Chiriloiu, ca reprezentant al statului, să readucă în patrimoniul public și cele două suprafețe transferate pe Transfăgărășan și care au ajuns în patrimoniul familiei sale? De ce nu urmează aceiași pași legali, ca și în cazul suprafețelor transferate de la Rătești în Pădurea Trivale? Pentru că și acele terenuri transferate (unul de la Rădăuți, altul de la Ciofrângeni) lângă râul Capra de pe Transfăgărășan sunt tot ale statului și trebuie să revină la el. Da, trebuie știut că aceste terenuri, ca și Pădurea Trivale, au aparținut tot statului, mai exact Casei Autonome a Pădurilor Statului, însă au fost înstrăinate cu generozitate și cu încălcarea legilor țării de către funcționari, tot ai… statului.
Cât de mare e conspirația cu teleportările de păduri în județului Argeș? Și cine sunt beneficiarii din rândul grangurilor județului? ”Jurnalul de Argeș” a intrat în posesia mai multor documente, printre care și două titluri de proprietate (din 2003 și 2004), grație cărora două hălci de pădure, una de 1,81 de hectare și cealaltă de 10 hectare, sunt mutate pe Transfăgărășan, în zona Capra. Prima de la Ciofrângeni și cealaltă de la… Rădăuți, via Arefu (pe motiv de… amplasamente ocupate). Cât e Arefu de mare, se terminaseră terenurile și doar lângă Cabana Capra mai erau libere. În ambele situații, firele conduc către familia șefului Direcției Silvice Argeș, Armand Chiriloiu. Astfel, în speța legată de o anume Rodica Trelea, în care o suprafață de 10 hectare este transferată tocmai de la Rădăuți, apare Alina Chiriloiu. Aceasta e nimeni alta decât soția șefului DSA, cercetată pentru abuz în serviciu și condamnată în 2007, în prima instanță, de Judecătoria Curtea de Argeș, pe motiv că a semnat în calitate de membru al comisiei locale de fond funciar Arefu, fără să aibă delegație din partea Ocolului Silvic Arefu, pentru retrocedarea celor 10 hectare de teren respectivei Rodica Trelea.

În al doilea caz, apare în ecuație Gheorghe Manole, fost preot la Capul Dealului din Curtea de Argeș, despre care sursele noastre spun că este socrul surorii lui Armand Chiriloiu. Ei bine, și acest Gheorghe Manole a primit, în condiții cel puțin stranii, 1,81, hectare în aceeași zonă de pe Transfăgărășan. Astfel stând lucrurile, revenim cu solicitarea noastră către șeful Direcției Silvice Argeș. Când ne răspundeți la întrebare, domnule Chiriloiu? În calitate atât de reprezentant al statului, cât și de membru marcant, promovat, iată, în funcție politică de PSD Argeș.
Alina Crângeanu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata