Sute de animale sterilizate în campania derulată la Topoloveni

0 3

5 sterilizarePeste 400  de animale, câini şi pisici, au fost sterilizate în campania de sterilizare gratuită organizată în Topoloveni de către EDUXANIMA, în parteneriat cu Primăria oraşului Topoloveni, FNPA, „Tiere in Not, Hürth e.V.” din Germania şi „Tierhilfe KOS” din Austria.

„Din 2011, de când organizăm campanii de sterilizare la Topoloveni, de departe această campanie a fost cea mai „invadată” de către proprietarii de animale. Din acest motiv, în favoarea acestora, am decis să prelungim campania cu încă două zile.
Putem admite că în cele mai multe campanii derulate la Topoloveni, sunt sterilizaţi majoritatea câinilor fără stăpân, însă în fiecare an ne confruntăm cu animale noi tocmai pentru că proprietarii îşi abandonează constant surplusul de animale, pe domeniul public. Primăria Oraşului Topoloveni ar putea constitui un exemplu pentru celelalte primării care fie gestionează problema populaţiei canine într-un mod dovedit deja a fi ineficient, fie ignoră problema ce devine dintr-o dată vizibilă numai în situaţii critice.
Mai mult, legea oferă acum posibilitatea primăriilor să subvenţioneze sterilizarea câinilor cu stăpân”, a declarat Andra Arsene, președinta Eduxanima.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata