„Ştiutori de carte suntem şi noi, domn’ primar! Noi mai avem voie să votăm?”

0 399

# Discuţii aprinse între Cristian Gentea şi primarul Cornel Ionică la ultima şedinţă de Consiliu Local

În Consiliul Local Pitești, spre deosebire de alte mandate, cei care au curajul să ia cuvântul și să se opună argumentat unor proiecte nefezabile sunt extrem de puțini și cu greu se pot număra pe degetele de la o mână. Spre lauda sa, consilierul local Cristian Gentea este un astfel de exemplu. Iar cea mai recentă dovadă am avut-o la ședința de Consiliu Local de săptămâna trecută, când Cristian Gentea s-a contrat argumentat cu colegul său de partid, nimeni altul decât primarul Cornel Ionică, pe tema unui proiect de hotărâre privind autorizarea construirii unui bloc cu trei etaje într-o zonă în care se află numai case. Nu era pentru prima oară când Cristian Gentea se opunea acestui proiect foarte discutabil.
Cristian Gentea a spus: „Îl rog pe domnul primar să retragă punctul 3 de pe ordinea de zi. Este vorba tot despre un bloc P+3 într-o zonã de case. Este vorba despre un PUZ tot de acum 10 ani.”
Referindu-se la proiect, primarul Cornel Ionică a spus: ”Legal, e OK. Pentru că sunt multe case acolo, e discutabil. Nu putem sã lucrãm decât pe PUZ-utile actuale. Nici eu nu sunt de acord sã se construiască bloc între case, dar Primăria şi CL trebuie sã fie echidistanți. Retrag proiectul de pe ordinea de zi”.
Cristian Gentea a spus apoi: ”Aceste PUZ-uri pot fi actualizate la situația reală de astăzi”. Moment în care primarul Ionică a replicat că ”PUZ-ul nu are un termen de funcționalitate”, adăugând că va discuta cu specialiști legat de PUZ-uri și de realizarea unui PUG al Piteștiului. Cristian Gentea a contraatacat: ”Știutori de carte suntem și noi, domn’ primar”. Încercând să o dreagă, primarul Cornel Ionică a avut o replică nu tocmai adecvată: ”Mă refer la arhitecți, la oameni care știu legile”. Iar replica lui Cristian Gentea nu s-a lăsat așteptată: ”Noi mai avem voie să votăm? Avem și noi școală, domn’ primar!”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata