Scandalul din noaptea nunţii atrage în vârtejul său o cunoscută judecătoare

1 1.351

# Magistratul Mariana Vârgă (foto) de la Tribunalul Argeș a fost reclamată la CSM că s-a amestecat în scandalul din familia executorului judecătoresc Moromete # Pe judecătoare a reclamat-o chiar mireasa, doctorița Elena Moromete, pe motiv că i-ar ține partea soțului, Cosmin Moromete, în procesul pentru custodia copilului

În ediția precedentă v-am relatat despre un scandal monstru consumat în noaptea nunții. Personaje principale au fost ginerele și mireasa, respectiv executorul judecătoresc Cosmin Moromete și Elena, medic stomatolog în Curtea de Argeș. Mireasa, însoțită de tatăl ei, Nicolae Dina, fost colonel SRI, a venit la redacția „Jurnalului de Argeș”, unde și-a făcut publică povestea. Cel mai mult are de suferit Luca, bebelușul de numai două luni și câteva săptămâni, care a fost luat de tată, chiar în noaptea nunții, de la pieptul mamei ce îl alăpta în camera de hotel de la Complexul „Cornul Vânătorului”. Ce i-a făcut pe cei doi, tată și fiică, să se adreseze presei? Suspiciunea că judecătoarea Mariana Vârgă, prietenă de familie a executorului judecătoresc, ar putea influența procesele inițiate în instanță de Elena Moromete pentru a obține copilul.

Socrul Nicolae Dina: „Doamna judecător a dat telefon și a zis că vorbește ea cu el, cu ginerele meu”

„Ce m-a făcut să vin la ziar? Noi vrem să facem public faptul că el (ginerele, n.red.) este prieten cu familia judecătoarei Vârgă, vicepreședintă la Tribunalul Argeș. Dumneaei a dat telefon. A zis că vorbește ea cu el, cu ginerele meu. Zice: «Da, am vorbit cu el, haideți să ne întâlnim, dar numai Elena cu mine, cu soțul și cu el». Asta ne-a propus doamna judecător. Ne-am întâlnit la Tribunal, dumneaei, cu Nana și cu el. Ne-am dus apoi la Restaurantul «Celly». S-au așezat la masă, au discutat aproximativ o oră. S-au pus de acord. S-a făcut întuneric. Au plecat să alăpteze copilul. Asta era luni, după ceea ce s-a întâmplat la «Cornul Vânătorului». Doamna (judecătoarea Vârgă, n.red.) a rămas sus, în apartament. I-am zis să nu o lase singură, că Nana nu poate sta singură cu el, cu ginerele, când îl vede începe să tremure. A coborât domnul Vârgă jos. Știa că stau la scară și aștept… Miercuri a fost procesul. Ginerele i-a citat ca martori pe dumnealor (familia Vârgă). Noi am spus că nu au participat la eveniment (nuntă și, respectiv, scandal), de ce să fie martori? A început ședința, au intrat doamna şi domnul, au stat cinci minute și au plecat. Nu au fost acceptați ca martori, dar a fost suficient ca pe doamna judecător să o vadă instanța. Ca vicepreședinte de Tribunal, era șefa ierarhică a judecătoarei de la instanța din Curtea de Argeș! Noi, dacă facem recurs, merge la dumneaei la Tribunal. Asta m-a determinat să ies public! Nu trebuia să procedeze așa. Dacă cere strămutarea la Curtea de Apel, va fi tot pe raza Curții de Apel Pitești. Ne duce la Vâlcea sigur, ea e de la Vâlcea…” a mai spus socrul Nicolae Dina (foto).

Executorul recunoaște relația de prietenie cu familia Vârgă, însă neagă că doamna judecător a intervenit în proces

„Da, este foarte adevărat, sunt prietenii noștri de familie de la începutul relației, de când am cunoscut-o pe soția mea. Dumnealor cunosc foarte bine relația noastră și am înțeles de la dumnealor că soția i-a sunat în eventualitatea unei împăcări. Așa ar fi zis ea. Pentru că a venit aici în data de 29 octombrie, în prezența lor, a alăptat copilul, a stat un pic și eu i-am zis: «Măi, mami, rămâi acasă! Sună-l pe taică-tău să plece acasă, că am înțeles că stătea pe afară». Unul dintre martori (soțul judecătoarei Vârgă, n.red.) mi-a spus că a stat de vorbă cu tatăl ei și acesta zicea să nu se mai împace, instiga la abandon de familie mai pe românește, că, de fapt, asta făcea”, ne-a declarat executorul judecătoresc Cosmin Moromete (în fotografie alături de soția sa – Elena Moromete).
În legătură cu suspiciunile socrului, Nicolae Dina, referitoare la faptul că judecătoarea Vârgă ar fi putut influența procesul, executorul judecătoresc ne-a spus:
„Nu are absolut nicio legătură. Știți cum am fost tratat în sala de judecată? Am fost executat. Socrul meu a chemat niște mașini de la Security și a făcut o întreagă demonstrație de forță, cu niște tipi înalți, solizi, la judecătorie, la Curtea de Argeș. Au ieșit și jandarmii afară. Mă gândesc eu că dumnealui aștepta o rezoluție favorabilă pe probele pe care le-a depus la dosar și voia să vină cu presă… cu ăstea. Dacă este adevărat că familia Vârgă s-a aflat în sală în timpul procesului? Da, doamnă, pentru că i-am numit ca martori în cauză, însă nu au fost audiați, să știți. Mi-a respins proba instanța. Mi-a respins pentru că nu erau prezenți. Nu au fost la nuntă, dar nu aveau nicio treabă cu nunta, pentru că dumnealor erau în calitate de martori pentru seara în care au venit aici, acasă la noi”.

Ce scrie în plângerea către CSM. „Judecătoarea Vârgă Mariana a intrat în sala de ședință împreună cu partea adversă și a asistat la proces cu scopul de a intimida completul de judecată”

Însă, cum spuneam și la început, Elena Moromete (fostă Dina) a făcut o plângere la CSM în care a arătat că:
„Vă aduc la cunoștință implicarea unui magistrat cu funcție de conducere la Tribunalul Argeș într-un proces de custodie a unui copil în vârstă de 2 luni și 3 săptămâni, astfel: în urma unui conflict generat de tatăl copilului, acesta a luat copilul fără voia mea, a mamei copilului, şi am înaintat acțiune pentru recuperarea copilului în instanță. Imediat am fost contactată de către judecătoarea Vârgă Mariana, vicepreședintă la Tribunalul Argeș, oferindu-se să medieze o eventuală împăcare, lucru întâmplat, dar fără niciun rezultat. În data de 31.10.2018, când a avut loc ședința de judecată, pârâtul a propus-o ca martor în proces, dar a fost respinsă de către instanță. Cu toate acestea, judecătoarea Vârgă Mariana, vicepreședinta Tribunalului Argeș, a intrat în sala de ședință împreună cu partea adversă și a asistat la proces cu scopul de a intimida completul de judecată. Ne-am dat seama de aceasta după modul cum s-a desfășurat procesul ulterior, iar pronunțarea a fost în defavoarea noastră, în condițiile în care la mijloc este un copil de 2 luni, care este alăptat la sân, el rămânând, în aceste condiții, la tată. Menționez că procesul s-a desfășurat la Judecătoria Curtea de Argeș, aflată în subordinea Tribunalului Argeș”.

Tatăl doreşte să plece în Luxemburg cu minorul, fără acordul mamei

În prezent, pe rolul Judecătoriei Pitești se află un proces de obținere a custodiei, un proces deschis de mamă, Elena Moromete. La rândul său, tatăl copilului, executorul judecătoresc Cosmin Moromete, a formulat o întâmpinare prin care solicită stabilirea locuinței minorului la el, suplinirea consimțământului mamei pentru eliberarea pașaportului pe numele micuțului, precum și suplinirea consimțământului mamei pentru deplasarea minorului la Luxemburg (acolo unde Cosmin Moromete are un frate). Cu alte cuvinte, dorește să părăsească țara împreună cu micuțul, fără a mai fi nevoie de încuviințarea mamei.

Judecătoarea Mariana Vârgă: „După ce mă cheamă că sunt în impas, se întorc împotriva mea. Niciunul nu e matur, dacă mă întrebaţi”

I-am solicitat un punct de vedere și doamnei judecător Mariana Vârgă, care ne-a confirmat că îi cunoaște pe cei doi pentru că soțul dumneaei este coleg și executor judecătoresc, la fel ca și Cosmin Moromete. De asemenea, judecătoarea a confirmat că Elena Moromete a sunat-o, rugând-o să medieze conflictul cu soțul, cu Cosmin, pentru a-și putea alăpta copilul. Însă de plângerea împotriva ei la CSM, vicepreședinta Tribunalului Argeș nu știa.
“M-au propus ca martor (în procesul pentru obținerea ordinului de restricție), instanța a refuzat audierea pentru că nu am participat la conflict, m-am dus la proces, pentru că aș fi putut fi amendată. Nu mi se pare normală situația la care au ajuns cei doi, ar trebui să dea dovadă de maturitate amândoi. După ce mă cheamă că sunt în impas, se întorc împotriva mea. Niciunul nu e matur, dacă mă întrebați. Mie mi se pare normal ca oamenii să se împace, nu să se hărțuiască, să facă rău unui copil”, ne-a declarat, pe bună dreptate, doamna judecător.

Citește și
1 Comentariu
  1. Sandu spune

    Fratilor, iar isi baga coada securistul asta nenorocit „lindic” cum ii spuneau colegii. Acest infractor…vezi braconajul la capre negre (cum o fi scapat de puscarie?) se amesteca in familia fetei fara niciun fel de scrupule. Bai nenorocitule, ai distrus multe familii cand erai activ…mai stiu si altii. Lasa fata sa- si croiasca un drum! Vreti banii lui Moromete? Aici e vorba de soarta unui copil si ar trebui sa va pese…Lasa orgoliile..asa cum ai procedat cand ti-ai bagat fata la Medicina? Nu?Oameni fara caracter ce sunteti….

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata