Şapte motive pentru care doctorul Irimia a ajuns eroul Piteştiului

0 1.120

Pentru mulți dintre piteșteni, doctorul Tiberiu Irimia a ajuns un erou. Oamenii îl opresc pe stradă și îl încurajează. Văd în el o rază de speranță că ceva s-ar putea schimba într-un oraș în care până și lalelele au ajuns să aibă solzi. E Davidul ridicat dintre cetățenii anonimi și plătitori de taxe în credință împotriva Goliatului trufaș din administrație. Un tânăr tată a doi copii pe care vrea să îi crească în Pitești, nu în alt oraș, județ sau țară și care a refuzat să se lase strivit de șenilele briganzilor din Primăria Pitești, pe mână cu cei din cloaca imobiliară. Există o limită a suportabilității în toate, iar lecția predată de doctorul Irimia poate fi rezumată asfel: opriți-vă, că e și orașul nostru, al celor mulți și muți din bun-simț! Nu e doar orașul vostru, al celor puțini, dar cu pixul în mână și bani mulți! Adevărul e că Piteștiul riscă să devină un oraș de nelocuit din cauza dizenteriei de blocuri din ultimii ani. Foarte multe dintre aceste blocuri ridicate între blocuri, construite haotic și avizate în bătaie de joc, nu au locuri de parcare suficiente, sunt făcute fără studii de trafic sau de însorire, ca să nu mai vorbim că în destule cazuri acordul de vecinătate a fost cerut unor persoane decedate. Pe principiul că morții nu răspund și se consideră acord tacit. Colac peste pupăză, nu există un Plan de Urbanism General al Piteștiului (celebrul PUG) și asta s-a și dorit, să nu-mi spună mie Mandea altceva, că nu-l cred.
De ce a devenit doctorul Tiberiu Irimia un erou? Vă ofer șapte motive.
1. Fiindcă a refuzat să fie victimă şi să fie călcat în picioare.
2. Fiindcă a refuzat să-și condamne casa din Expo Parc, ridicată cu credit de la bancă, la umbră veșnică.
3. Fiindcă a refuzat să trăiască el și copiii lui, ca niște șobolani, pentru tot restul vieții, cu doar 30 de minute de soare pe zi.
4. Fiindcă s-a luptat și a obținut în instanță suspendarea autorizației de construcție pentru o măgăoaie de bloc cu 10 etaje, ridicată în bătaie de joc, fără respectarea legii și care-i umbrea proprietatea.
5. Fiindcă victoria lui împotriva dezvoltatorului imobiliar e și o victorie împotriva Primăriei Pitești. A acelei părți din Primăria Pitești care e sclava banului și dușmanul cetățeanului.
6. Fiindcă a creat un precedent și exemplul lui poate fi urmat de mii de piteșteni aflați în pericol de a fi batjocoriți de către dezvoltatorii imobiliari, împreună cu sclavii lor din Primăria Pitești.
7. Pentru că, spunând nu se mai poate, doctorul Irimia a dovedit că se poate ca Piteștiul să devină un oraș în care oamenii corecți și demni să poată avea un viitor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata