Web Analytics

Primarul a ajuns la aproape 13.000 de lei pe lună, iar un şofer se apropie de 4.000

de | 11.01.2018 13:33 | Politica si Administratie

17 Liviu Taroiu 1# O nouă majorare de salarii în administraţia câmpulungeană

Aşa-zisa stabilire a salariilor conform noii legislaţii s-a transformat la Câmpulung într-o continuă majorare a veniturilor. Trei creşteri consecutive aplicate între februarie 2017 şi ianuarie 2018 au făcut ca indemnizaţiile şi salariile celor din administraţia locală să fie chiar dublate. Şi, în pofida evidenţei, primarul Liviu Ţâroiu susţine că nu e vorba de majorări.

Prima creştere a veniturilor a fost efectuată în februarie anul trecut, atunci când salariile se aflau la un nivel decent, chiar mic în unele cazuri. Boom-ul s-a produs în iulie 2017, după apariţia noii legislaţii a salarizării, saltul fiind imens în comparaţie cu majorarea de 20% din februarie. Aşa s-a făcut că, în doar şapte luni, primarul să treacă de la o indemnizaţie de 5.657 de lei la una de 9.425 de lei. În timp, datorită implementării unui proiect cu finanţare europeană, Liviu Ţâroiu a mai prins un spor de 25%, ajungând la 11.781 lei. Iar noua majorare aprobată la finele lunii decembrie 2017, cu aplicabilitate începând din această lună, l-a dus pe primarul câmpulungenilor la 12.350 de lei.
Bineînţeles că primarul nu este unicul beneficiar al purcoiului cu bani. Creşterile au adus bani mai mulţi în conturile tuturor angajaţilor din Primărie şi instituţiile coordonate de Consiliul Local. Viceprimarul Mărgărin Blidaru şi secretarul Nicolae Ghinea au acum plusuri de venituri importante. Vicele a trecut, pe rând, de la 5.657 lei la 7.975 şi, respectiv, 10.450 lei, iar secretarul are acum 10.260 lei de la un trecut sub 8.000 de lei.

Bani mai mulţi fără evaluarea activităţii

Ţâroiu susţine că a majorat salariile doar la directori şi şefi de servicii, acest lucru fiind de competenţa sa, în rest, spune el, „n-am mărit salariile”. Din nou o susţinere diferită de situaţia reală: majorarea salariului minim de la 1 ianuarie 2018 a provocat creşterea coeficientului corespunzător salariului de bază, astfel că toţi funcţionarii şi angajaţii pe bază de contract s-au ales cu lefuri mai mari. Un director executiv a ajuns la 10.070 de lei (de la circa 7.000), un şef de serviciu ia 7.505 lei, iar un îngrijitor a trecut de la circa 2.500 de lei la aproape 3.300 de lei.
În timpul discuţiilor de la creşterea din iulie, mai mulţi consilieri locali au pus problema identificării şi aplicării unor criterii de performanţă care să susţină majorările salariale, cu consecinţa eliminării acestora în cazurile în care activitatea funcţionarului este îndeplinită în mod deficitar. Până acum, însă, de criterii nu poate fi vorba, astfel că nici competenţa nu intră în discuţie.

 

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii