Premieră la teatrul Davila – „Investiţia” a smuls aplauze pe scena de la Davila

0 52

Noua stagiune teatrală de la Davila a debutat cu dreptul. „Investiţia”, scrisă de Sebastian Ungureanu şi pusă în scenă de Matei Varodi, a avut o premieră fericită. Dramaturgul Sebastian Ungureanu, autorul piesei „Investiţia”, este un personaj foarte interesant. Distinsul autor este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi relativ cunoscut în lumea teatrală. Dincolo de dramaturgie, el este şi  directorul juridic al Băncii Naţionale a României. Aşadar, dramaturgului i-a fost uşor să aducă în prim plan un subiect la modă.

O comedie neagră despre un şarlatan român reîntors din SUA

Textul este o comedie amară bine ancorată în realitate, care aduce în prim plan visul românilor de a prospera pe cârca investitorilor străini. Lucrurile se complică atunci când investitorul străin este un şarlatan român reântors de pe meleaguri americane ca să-i aducă în sapă de lemn pe visători. Genul acesta de comedie neagră, presărată cu un comic de limbaj şprinţar, a plăcut publicului piteştean şi graţie actorilor Vasile Pieca, Tudoriţa Popescu, Petre Dumitrescu şi Dan Andrei, aplaudaţi la scenă deschisă.  Dar ceea ce a ridicat expresia teatrală a spectacolului a fost scenografia frumos compusă din lucruri simple, dar de efect,  realizată de Adriana Raicu Petre, profesor al  Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din  Bucureşti.

Vip-uri în foaier

Deschiderea stagiunii teatrale a reunit în lojele de la Davila şi personalităţi ale vieţii culturale şi politice din Piteşti. I-am remarcat pe Florin Tecău, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Argeş, împreună cu soţia, Gelu Mujea, directorul de la Apă-Canal însoţit de soţie, dar şi pe consilierul judeţean al PNL Marius Postelnicescu. De asemenea, în sală s-au mai aflat Gheorghe Barbu, rectorul Universităţii din Piteşti şi soţia sa Anca, consilier local, scriitorul George Rizescu împreună cu soţia şi o delegaţie de chinezi. Nici angajaţii Teatrului Davila nu au ratat deschiderea stagiunii teatrale. În postura de spectatori s-au mai aflat  actorul Florin Dumitru şi regizorul Bogdan Cioabă, alături de  soţia sa scenografa Cristina Ciucu. La final, în ropotele de aplauze ale publicului au urcat pe scenă regizorul Matei Varodi şi dramaturgul Sebastian Ungureanu, autorul piesei „Investiţia”. După ce cortina a căzut, actorii şi invitaţii au fost invitaţi în foaierul teatrului de directorul Sevastian Tudor la un aperitiv şi un pahar de şampanie.
Iuliana Obreja

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata