Posesorii de Dacii vechi, aşteptaţi la competiţiile Dacia Revival

0 830

Federația Română de Automobilism Sportiv lansează oficial proiectul Dacia Revival în cadrul Comisiei Naționale de Vehicule Istorice de Competiții, care va gestiona exclusiv organizarea și promovarea de competiții pentru automobilele Dacia istorice.

Astfel, începând cu sezonul 2019, modelele Dacia, dinainte de apariția Logan și Sandero (n.r. unde există o competiție dedicată în CNRD), în special modelele 1300 și 1310 vor fi prezente în două grupe special create în acest sens. Prezența va fi accesibilă tuturor deținătorilor unui automobil Dacia care păstrează caracteristicile mașinii originale.

„Competițiile vor începe în luna mai a acestui an. Săptămâna viitoare, cel mult până la sfârșitul acestei luni, vor apărea și regulamentele, tehnic și sportiv, după care se vor putea face înscrieri”,  a declarat, contactat de Jurnalul de Argeş, Dan Spuderka, preşedintele Dacia Revival.

„Regulamentul va cuprinde două clase, una în care vor concura mașini în configurația de fabrică, fără nicio modificare estetică sau de performanță, iar cea de-a doua va cuprinde mașini cu câteva modificări acceptate, stipulate exact în regulament. În ceea ce privește securitatea, nu vom face rabat, dar totul se va putea realiza cu costuri minime pentru ei. De altfel, aceste costuri sunt cam singurele pe care le va suporta sportivul, toate taxele și formalitățile necesare fiind suportate de federație”, anunță și directorul sportiv FRAS, Ioan Badiu, pe site-ul federației.

 

FOTO FRAS:  Robert Adam, în 2013, la o etapă de viteză în coast

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata