Noul șef al Poliției Argeș, singur împotriva tuturor

1 53

Venit din Teleorman și cu eticheta argumentată de prieten și fost asociat al ministrului Carmen Dan, cea care l-a pus în funcție, Tudorel Pieleanu, noul comandant al IPJ Argeș, va avea o misiune grea și deocamdată este singur împotriva tuturor. Împotriva ziariștilor, împotriva multora dintre subordonații săi, împotriva Sindicatului Polițiștilor din Argeș, împotriva politicienilor din opoziție. Iar asta s-a văzut și la prima sa conferință de presă, în care cele mai multe întrebări au vizat legăturile sale cu Carmen Dan și faptul că nu cunoaște aproape nimic despre județul unde va sta cel puțin șase luni. Prima impresie pe care a dat-o Tudorel Pieleanu, care a venit fără niciunul dintre cei doi adjuncți, a fost aceea a unui om liniștit și ascultător și care s-a trezit pus șef într-un județ pe care nu îl știe din cauza ambițiilor politice ale mai-marilor din PSD.

Fără să se enerveze o clipă, ba chiar și cu un vag zâmbet pe buze, Tudorel Pieleanu a răspuns la toate întrebările incomode. Legat de activitatea sa viitoare în Argeș, Tudorel Pieleanu a fost foarte laconic, spunând printre altele că ”oamenii sunt buni” la IPJ Argeș și că vine ”cu dorința de a reclădi cultura organizațională într-o instituție de poliție”.

Numirea lui Tudorel Pieleanu în fruntea IPJ Argeș este deocamdată doar o dovadă de ambiție nejustificată a ministrului Carmen Dan și în același timp o lipsă crasă de respect la adresa tuturor polițiștilor din Argeș. Și asta pentru că Argeșul are mulți polițiști de top dintre care se puteau găsi lejer 3-4 candidați pentru șefia IPJ. Și tot Argeșul a dat de-a lungul anilor trei secretari de stat performanți dintre foștii comandanți ai IPJ Argeș: Nicolae Berechet, Dan Fătuloiu și Ion Stoica, primii doi ajungând și șefi ai Poliției Române. Iar să pui șef al Poliției Argeș un om din alt județ în condițiile în care Argeșul are mulți polițiști foarte buni, asta chiar înseamnă că Argeșul nu mai contează deloc la nivel național și că nu mai are lideri care să își spună punctul de vedere atunci când se fac numiri în funcții importante.

Denis Grigorescu

Citește și
1 Comentariu
  1. Cristian Vasile spune

    Argeșul este un județ greu. Bine ar fi să facă față…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata