Încă o nefăcută la Câmpulung. Licitaţie organizată înainte de asigurarea finanţării

0 237

Obiceiul schimbării destinaţiei banului public prin lunare rectificări de buget, dar şi cel al modificării sumelor alocate iniţial unor investiţii se manifestă şi în acest an la Câmpulung. Lista de investiţii aprobată odată cu bugetul local, la început de an, are acum o altă componenţă, iar o ultimă intervenţie asupra acesteia a ridicat mari semne de întrebare. Achiziţia şi montarea de covoare elastice la un loc de joacă din municipiu, făcute cu bani din sponsorizări, au fost reclamate de opoziţia liberală a lui Ţâroiu pentru eroare de procedură. Altfel spus, licitaţia s-a desfăşurat înainte să existe în buget prevederea bugetară.

Dialog halucinant între primarul Țâroiu și consilierul David

La finalul lunii trecute, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local s-a aflat o nouă rectificare bugetară, pe cale de consecinţă intervenind alte modificări în lista de investiţii a Câmpulungului. Printre altele, au apărut 89.970 lei pentru „lucrări de montare de covor elastic din cauciuc pentru locul de joacă din Grădina Publică Mersi”. Banii au fost prevăzuţi ca provenind din fonduri proprii. În fapt, aceştia au apărut în buget în urma unei sponsorizări de 20.000 de euro efectuată de Holcim România. Nicio problemă, firma care deţine o fabrică de ciment în Muscel nu se află la primul gest de acest fel, în ultimii ani Câmpulungul beneficiind din plin de dărnicia acesteia. Numai că au intervenit consilierii locali liberali, prin vocea preşedintelui Bogdan David, acesta susţinând că licitaţia pentru desemnarea executantului lucrării la locul de joacă deja a avut loc. Şi a urmat un dialog halucinant între acesta şi primarul Liviu Ţâroiu. Iar cel din urmă a repetat la nesfârşit că nu s-a ţinut licitaţia. Bogdan David a spus în cadrul ședinței: „Domnule primar, după şedinţă vă demonstrez că licitaţia a avut loc!”. Iar primarul Liviu Ţâroiu a replicat: „Oameni buni, lăsaţi-o, că nu-i aşa!”.
Directoarea economică, Violeta Iarca, a nuanţat puţin răspunsul: „N-am cunoştinţă, dar se putea face, atâta timp cât aveam contractul de sponsorizare”.

Hop că apare o firmă de la Ștefănești

Ei bine, şedinţa a avut loc pe 31 octombrie. Atunci au intrat în bugetul local banii de la Holcim, atunci s-a inclus şi prevederea sumei pentru investiţia de la locul de joacă. Altfel spus, înainte de această dată banii nu existau în bugetul local. Şi totuşi…
Pe 22 octombrie a fost publicat anunţul de cumpărare directă a serviciului de montare a covorului elastic în Grădina Publică. Beneficiarul, adică municipiul Câmpulung, a fost satisfăcut o zi mai târziu, atunci când oferta a fost acceptată de o firmă din Ştefăneşti. Atenţie: la vreo 95.000 de lei, adică peste suma donată de Holcim! Şi mai mare atenţie: cu o săptămână înainte ca banii să intre în buget pentru a fi asigurată finanţarea lucrării!
Iar la Câmpulung lucrurile merg bine-mersi în continuare. Ca să nu se piardă obiceiul nefăcutelor, în curând vom asista la altă năzbâtie, legată de lucrarea de amenajare a Pieţei Primăriei, acolo unde s-au turnat betoane ca la Casa Poporului.
Cătălin Ion Butoiu

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata