Medicină tradițională chineză la noul spital din Mioveni

0 3

Colaborare între un oraș din estul Chinei și Mioveni. Astăzi, o delegație chineză din Municipiul Jinhua- China a vizitat orașul Mioveni. Delegația din China a fost condusă de Tao Chenghua, președintele Consiliului Consulativ Politc al Municipiului Jinhua, Provincia Zhejiang și a fost formată din șapte persoane cu funcţii de răspundere în conducerea Municipiului Jinhua.

 

 

Scopul acestei vizite constă în încheierea unui parteneriat internațional ce are la bază relații favorabile de cooperare în domeniul medicinei între cele două orașe, Jinhua și Mioveni. Spitalul din Mioveni va deveni un loc de promovarea a medicinei tradiționale chinezești. Aici se va înființa o secție de medicină tradițională chineză.
Reamintim că anul trecut, orașul Mioveni, prin Consiliul Local, cu sprijinul Ambasadei R.P. Chineze la București, a semnat un Acord de Înfrățire cu Municipiul Jinhua – Provincia Zhejiang, precum și un Acord de Cooperare Internațional, în sprijinul promovării și cooperării bilaterale dintre România și Republica Populară China.
Astăzi, la sediul Primăriei Mioveni a fost semnat un MEMORANDUM DE COOPERARE între cele două părți privind înființarea unei secții de medicină tradițională chinezească la noul spital.

După întâlnirea de la Primărie, delegația chineză a vizitat Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” și Spitalul Mioveni. În cadrul vizitei, dr. ing. Ioan Silviu Doboși a prezentat detalii legate de structura și evoluția lucrărilor de la noul spital care va fi gata la sfârșitul primului trimestru al anului viitor. De asemenea, prezent a fost și dr. Mugur Stancu, director executiv la firma Medicare Tehnics SA, firma care se va ocupa de livrarea, instalarea si service-ul echipamentelor ce vor fi achiziționate pentru noul spital.

 

Nu au lipsit nici Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș, prefectul județului Argeș, Emilian Dragnea, liderul PSD Argeș Șerban Valeca, Sorina Honțaru, directoarea de la DSP Argeș, europarlamentarul Gabriela Zoană, deputatul Nicolae Velcea sau secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale Nicolae Tudose.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata