Lungul drum al pungii de gunoi, de la bucătărie, până la depozitul ecologic. O poveste din Iași de 70 de milioane euro

0 296

Cum scapi de deșeuri în România? Un proiect imens și complex, cu multe dificultăți – inclusiv sau mai ales politice –, pune la grea încercare administrațiile locale din țară. Unele s-au descurcat repede, în Argeș, de exemplu. Altele, precum cele din Cluj și Vaslui, s-au văzut nevoite să apeleze la alte județe ca să scape de gunoi. Categoria cea mai importantă sunt însă județele ce răzbat cu greu prin hățișul legislativ și reglementările excesiv de birocratice. La Iași, Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), cu o valoare uriașă, de 69,3 milioane de euro, bani europeni, este o poveste veche din 2006. La 12 ani de la lansare, aruncând retrospectiv o privire, concluzia se vede din avion: lipsește cu desăvârșire voința politică. Suntem ultima țară din Europa, și în curând probabil și ultimul județ, în care ne ducem gunoiul la pubelă aproape ca în lumea a treia.

Citește mai mult pe: Ziarul de Iași 

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de Ziarul de Iași,  în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata