Lavinia Năstase primeşte 1.360 lei lunar de la Primăria Ştefăneşti pentru plata chiriei apartamentului în care stă

0 961

# Ce a scos la iveală auditul de la Centrul Cultural # O chirie de circa 300 euro lunar în Ștefănești rivalizează cu prețurile din Pitești

O echipă de la Primăria Ștefănești a efectuat, săptămână trecută, un audit la Centrul Cultural Ștefănești, instituție al cărei manager este Lavinia Năstase. Iar problemele descoperite cu această ocazie nu au fost deloc puține.
Echipa de audit a descoperit că Lavinia Năstase a primit de la Primăria Ștefănești drept alocație pentru plata chiriei apartamentului unde locuiește în oraș, în zona Blocuri, suma de 1360 lei pentru octombrie 2018 și aceeași sumă pentru noiembrie 2018. Practic, aproximativ 300 euro lunar plătiți din bani publici pentru chiria apartamentului din Ștefănești, mai mult decât se plătește, de exemplu, pentru chiria unui apartament la Pitești. Tot legat de alocația pentru locuința unde stă Lavinia Năstase, echipa de audit a constatat că ”nu s-a respectat INS (n.red. – este vorba de indicii Institutului Național de Statistică) pentru luna noiembrie și s-a calculat la nivelul lunii octombrie”.
Iată și alte probleme constatate la auditul efectuat la Centrul Cultural Ștefănești. După cum spun auditorii, documentele justificative care au stat la baza efectuării anumitor plăți au fost completate și semnate parțial, lipsește mențiunea ”Bun de plată” pe facturile prezentate, ”nu au existat referate pentru necesitate și referate pentru restituirea sumelor în numerar, nu există procese-verbale de recepție a bunurilor și serviciilor achiziționate pentru toate achizițiile”.

„Doamna manager a acuzat pe un ton ridicat că am sechestrat registrul și i-am îngreunat activitatea”

Auditorii Primăriei Ștefănești au făcut referire în raportul de audit și la o divergență avută cu managerul Lavinia Năstase: ”S-a comunicat verbal că există două registre de intrare-ieșire, dintre care a fost prezentat numai unul. Acest registru a fost prezentat comisiei în data de 18.02.2019, de către doamna Dorobanțu Maria, zi în care a avut loc un incident și anume că registrul a rămas pe perioada pauzei de masă în încăperea unde comisia realiza verificarea, doamna contabil-șef fiind anunțată și întrebată de către membrii comisiei înainte de a părăsi încăperea dacă predăm registrul, aceasta ne-a asigurat telefonic că nu este nicio problemă, că-l va prelua dânsa când va veni de la Trezorerie. După pauza de masă, la întoarcerea comisiei, doamna manager (n. red. – Lavinia Năstase) a acuzat pe un ton ridicat că am sechestrat registrul și că i-am îngreunat activitatea”.
Problemele nu se opresc aici. Cu ocazia auditului, s-a mai constatat și faptul că Centrul Cultural Ștefănești nu are un compartiment intern specializat sau o persoană în domeniul achizițiilor; program anual al achizițiilor directe și nicio strategie anuală de achiziții.
Mai trebuie spus că echipa de auditori a fost compusă din următoarele persoane: Alina Mihalcea, Georgeta Matei și Silvia Bicu – pe partea de contabilitate; Claudia Mincă – achiziții publice și Magda Vasile – investiții.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata