Instituţia Prefectului a sesizat instanţa despre două proiecte imobiliare din Piteşti cu probleme

1 862

# Prefectul Emilian Dragnea confirmă că sesizarea a venit din partea regionalei Ploieşti a Inspectoratului de Stat în Construcţii

Instituția Prefectului Argeș a deschis două acțiuni în instanță după ce a primit două sesizări din partea regionalei Inspectoratului de Stat în Construcţii Ploiești (confirmate de ISC Argeș) cu privire la două proiecte imobiliare din Pitești despre care ”Jurnal de Argeș” a relatat în mai multe numere.

Una dintre construcții este celebrul bloc 2S+P+10 etaje al SC TITIDAN, din centrul Piteștiului, în cazul căruia Tribunalul Argeş a decis, încă din toamna anului trecut, suspendarea, până la pronunțarea instanței de fond, a executării actului administrativ (Autorizaţia de construire nr. 191 din 20.03.2018, emisă de primarul municipiului Piteşti) şi, pe cale de consecinţă, a lucrărilor de construire ce se efectuează în baza acestui act.
Cealaltă construcție ar fi un ansamblu de două blocuri din str. Căpitan Cuţui, ridicate de un dezvoltator care mai are şi alte proiecte imobiliare în Piteşti.

Jenant: prefectul Emilian Dragnea fuge, ca de obicei, de presă

3 emilian dragneaContactat de ”Jurnalul de Argeș” după repetate demersuri, prefectul Emilian Dragnea, greu de găsit, ca întotdeauna, și pentru care (nu știm dacă din ignoranță, de teama confruntării cu întrebările jurnaliștilor, de frica asumării unor declarații sau a altor anxietăți necunoscute nouă) noțiunea de conferință de presă e o sintagmă mai mult abstractă, a fost nevoit să confirme informația deținută de săptămânalul nostru. Fără însă niciun detaliu referitor la problemele sesizate de ISC Ploiești sau la obiectul acțiunilor formulate de Instituția Prefectului, în ambele cazuri, informații de interes public. Pe de o parte, prefectul a motivat că astfel de detalii nu pot fi oferite telefonic, însă, pe de altă parte, a evitat sistematic să ne ofere un punct de vedere, deşi l-am căutat în două rânduri la birou.
De altfel, în actualul mandat al lui Emilian Dragnea, Instituția Prefectului a organizat cel mai mic număr de conferințe de presă din ultimii 15 ani, el ignorând tradiția întâlnirilor săptămânale cu presa la care au fost deschiși toți precursorii săi, etalon la capitolul transparenţă fiind liberalul Cristian Soare. Subliniem că Emilian Dragnea, deși e plătit bine din bani publici ca să comunice cu mass-media spre informarea argeşenilor, nu o face. (C.S.)

Citește și
1 Comentariu
  1. Robert spune

    Domnilor jurnalisti, faceti cerere la registratura prefecturii si vi se va raspunde cu siguranta in termen legal. Asta inseamna o intarzaiere pentru informatie, dar daca prin telefon nu se poate..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata