# Fiul patronului de la Conarg este foarte aproape de competiţiile Marelui Circ. La prima vedere s-ar spune că este un tânăr absolut obișnuit, însă Robert Vișoiu ascunde în mâinile sale o uriașă pasiune. Este un adolescent de 16 ani, pasionat de karting și fiu al unui important om de afaceri piteștean, Valentin Vişoiu, patronul firmei Conarg. Poate că pasionat este puțin spus,  dat fiind faptul că Robert are numeroase premii câștigate până în prezent. Visul lui este să devină pilot de Formula 1. Anul acesta, Robert participă la toate cele 8 weekend-uri de curse din Campionatul Italian de Formula 3 și la 6 din cele 8 weekend-uri de curse ale Campionatului GP3. Tocmai pentru că este primul argeşean care a ajuns atât de departe în acest sport, am decis să facem cunoştiinţă cu Robert, atât cu omul, cât și cu pilotul, într-un interviu.

”Tatăl meu şi-a dorit dintotdeauna să fie pilot de curse”

# Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru karting?
- Tatăl meu şi-a dorit dintotdeauna să fie pilot şi cred că această pasiune mi-a insuflat-o şi mie.  Primele curse s-au desfăşurat în România și după aceea am început să concurez şi în campionate internaţionale.
# La ce vârstă ai condus prima dată un kart?
- Dacă îmi amintesc bine, aveam cinci sau şase ani, când am condus pentru prima oara un kart. Pasiunea pentru karting a început de timpuriu.
# Și când ai participat la prima competiţie?
- Cred că s-a întamplat la vârsta de şapte ani, pe pista Selena de la Bacău.
# Câte premii ai obţinut şi care este cel mai important pentru tine?
- Fiecare dintre premiile câştigate a însemnat un pas înainte pentru mine. În plus, emoţia fiecărui moment este unică, deci aş putea spune că toate sunt importante. Am câştigat multe premii, dar, dacă ar fi să aleg unul în mod deosebit, ar fi cel de la Barcelona, când am ieşit pe locul 2 la GP3.
# Care este reţeta unui asemenea succes?
- Este important ca un pilot să fie bine pregătit fizic. De asemenea, controlul este un lucru foarte important pentru că, dacă nu reuşeşti să ai un anumit autocontrol, poţi pierde foarte uşor poziţii.
# Acest sport foarte solicitant ţi-a răpit o parte din copilărie, dat fiind faptul că participi la curse încă de la vârsta de 7 ani. A fost un dezavantaj sau, dimpotrivă, un avantaj pentru că  ţi-ai putut pune în practică mai repede pasiunea ?
- Aceste curse reprezintă practic viaţa mea.  Sunt foarte importante pentru mine și  nu regret niciun moment că sunt plecat din cauza  vreunei competiţii şi nu pot fi împreună cu prietenii mei. Nimic nu mă face mai fericit decât momentul în care sunt la volanul acelei maşini de curse.

”Pe lângă sport, trebuie să mă pregătesc și pentru examene”

# Poţi să ne decupezi programul unei zile din viaţa ta?
- Mai nou, pasiunea mea este boxul. Îl practic în fiecare zi, după care am antrenament în sală. Pe lângă sport, trebuie să mă pregătesc şi pentru examene şi fiindcă sunt plecat afară destul de mult timp, am meditaţii aproape zilnic atunci când mă aflu în ţară. (Robert este elev la British School Bucureşti, n.red). În rest, între două competiții, atunci când timpul îmi permite, încerc să duc o viață cât mai normală. Ies la film sau în oraş cu prietenii mei. 
# Tinerii de azi sunt pasionați mai mult de sporturile on-line. Ai o astfel de pasiune sau preferi sporturile în aer liber?
- Nu sunt pasionat de jocurile online, dar mi-ar plăcea foarte mult un simulator care să conţină toate pistele de formula 1 pe care m-aş putea antrena, într-un mod cât mai apropiat de competiția reală.
# Vrei să faci o carieră din pasiunea ta pentru karting sau va rămâne doar pasiune în continuare?
- Bineînţeles că toate eforturile de până acum au un singur scop, iar acela este de a ajunge în Formula 1.
# Ți-ai fi putut dezvolta această pasiune, dacă nu ai fi avut susţinerea financiară a familiei tale? Te întreb asta fiindcă este știut că automobilismul este un sport costisitor.
- Din păcate, este cel mai costisitor sport din lume şi fără susţinerea financiară a tatălui meu (Valentin Vişoiu este cel mai bogat om din Argeş, cu o avere estimată de revista Forbes la aproximativ 80 mil. euro - n.red.) nu aş fi ajuns nici măcar până la jumătatea performanţei mele de până acum.
# Care este pilotul tau preferat?
- Sunt un mare fan Raikkonen. Este un pilot foarte bun, iar stilul lui de pilotaj se aseamănă foarte mult cu al meu.  
# Ce facultate vrei să urmezi și unde? Aici sau în străinătate?
- Nu m-am hotărât la ce facultate voi merge, dar cu siguranţă nu va fi în ţară.
# Care este visul tău?
- Visul meu este să devin campion mondial de Formula 1.
Alina Iov, Oana Vărzaru

Add comment

NOTA: Comentariile sunt moderate inainte de a fi publicate.

Security code
Refresh

ZIAR FORMAT PDF

AttackVision

Secretele Arhiepiscopiei

Cutiile milei din toate bisericile şi mănăstirile vor fi ferecate cu trei lacăte şi deschise cu comisie de preoţi

Cutiile milei din toate bisericile şi mănăstirile vor fi ferecate cu trei lacăte şi deschise cu comisie de preoţi

# Secretele întunecate ale Arhiepiscopiei (XXIII). Lăcomia şi goana smintită pentru arginţi sunt fără margini şi par că ...

cramelemarasoiu

Biblioteca Judeteana Arges

Elevii au fost învăţaţi cum să evite plagiatul

Elevii au fost învăţaţi  cum să evite plagiatul

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a primit - luni, 21 noiembrie 2016 - vizita elevilor de la Liceul Tehnologic...

Omul saptamanii

Emanuel Mihai Croitoru

Emanuel Mihai Croitoru

Originar din Pitești, Emanuel Mihai Croitoru este polițist la Secția 2 din București. Vinerea trecută, după accidentul t...

Ultimele comentarii