Sport (1705)

Conform site-ului Tuttomercatoweb.com, formaţia italiană AS Roma l-a transferat, de curând, pe fundaşul stânga Andrei Truşescu de la Școala de Fotbal „Dănuţ Coman”. Trușescu este piteștean get-beget, a crescut la vechiul FC Argeș și la Școala de Fotbal „Dănuţ Coman”, a fost în lotul SCM-ului pregătit de Nicolae Dică, actualul FC Argeș și este titular în echipa națională a României Under 19. Ca un paradox, Trușescu, elevul crescut de Mihai Ariciu, a fost rezervă la SCM, nereușind să bifeze nici măcar un minut în tricoul alb-violet. Iată, însă, că a bifat un transfer de senzație la AS Roma.

În perioada 10-13 august 2017, plaja Cleopatra din Mamaia a găzduit Campionatul Naţional de Oină pe plajă. La competiție au participat şi sportivele de la CS Dacia Mioveni 2012. Echipa din Mioveni a concurat cu un lot format din 14 jucătoare (junioare I, II și III), care au reușit să urce pe podium. Astfel, echipa de junioare II a obținut primul loc, iar echipa de junioare III - locul al doilea. Fetele au fost însoţite de antrenorul Filofteia Dumitru şi coordonatorul secţiei, Dumitru Voiculescu.

Pregătit de antrenorii Cornel Pălărie și Valentin Ioniță la CSM Pitești, sportivul piteștean Eduard Șerban a cucerit medalia de aur la categoria 90 kg la Campionatele Mondiale de judo pentru cadeți de la Santiago de Chile.

Născut pe 13 septembrie 1993 la Craiova, Alexandru Mihai Băluță este fiul cunoscutului fost fotbalist de la FC Argeș, Petre Băluță. Format la Școala de Fotbal „Gică Popescu”, în fotbalul mare Alex a debutat la Chindia Târgoviște, grupare pentru care a evoluat în 44 de meciuri marcând de 14 ori. În 2013 a semnat cu Viitorul Constanța.

Fostul fotbalist al celor de la FC Argeș, Aurel Ancuța, împlinește pe 3 octombrie 2017 frumoasa vârstă de 59 de ani. Fost component de bază al FC Argeșului din perioada de glorie a fotbalului argeșean, Aurel Ancuța s-a aflat în urmă cu câteva luni de zile la moment de cumpănă.

Așa cum bine se știe, autoritățile locale au reușit în cele din urmă achiziționarea brand-ului FC Argeș. Suma de bani despre care a fost vorba a fost de 550.000 de lei plus TVA, bani care în cele din urmă au ajuns la creditorul majoritar și anume Finanțele Publice Argeș, la foștii angajați ai „vechiului” FC Argeș și evident la administratorul judiciar pentru cheltuieli judiciare.

Săptămâna trecută, înainte cu o zi de începerea campionatului, oficialii FC Argeş au prezentat lotul de jucători pe care se vor baza în acest tur de campionat. Festivitatea s-a desfășurat pe arena „Nicolae Dobrin” în prezenţa a sute de invitaţi care au luat loc la tribuna oficială. Evenimentul a fost unul de gală, un eveniment demn de o mare echipă.

FC Argeș a revenit oficial cu acest nume în fotbalul românesc week-end-ul trecut. Piteștenii au întâlnit pe arena „Nicolae Dobrin” formația Pandurii Tg. Jiu, echipă care tocmai a retrogradat din Liga I. Elevii pregătiți de Iordan Eftimie și Iulian Crivac au debutat în Liga a II-a cu scorul de 0-0, deși ocaziile de a marca ale alb-violeților nu au lipsit.

# Acestea sunt sumele conform site-ului german www.transfermarkt.com. Având în vedere că se apropie începerea sezonului competițional de fotbal 2017-2018, ne-am propus să vă prezentăm cele două echipe de fotbal ale județului care vor lua startul în Liga a II-a, CS Mioveni, respectiv FC Argeș.

Miercuri, 02 August 2017 20:27

Sportiv muscelean medaliat la Jocurile Francofoniei

Scris de

La finalul lunii trecute, la Abidjan, în Coasta de Fildeş, s-a desfăşurat o nouă ediţie a Jocurilor Francofoniei, la care România a concurat doar la discipline sportive, nu şi în domeniul cultural. Cei 57 de sportivi concurenţi au reuşit să obţină 29 de medalii, 7 de aur, 9 de argint şi 13 de bronz.

Pagina 1 din 122