Sport (1862)

# Explică Adrian Nicolescu, fost arbitru şi observator piteştean

# D-le Nicolescu, având în vedere că ați fost foarte mulți ani conducător al mai multor structuri sportive, arbitru și apoi observator și, de asemenea, atașat de fotbalul argeșean de o viață, așa cum spuneați dvs., cum vedeți situația actuală a FC Argeș, echipă susținută financiar de Primăria Pitești?
- Fără doar și poate, inițiativa unor oameni și gândirea de a readuce fotbalul argeșean în prim plan este o idee deosebită și cred că toată lumea s-a bucurat de acest lucru. Numai că aceaste demersuri trebuie făcute conform prevederilor legale, astfel încât țelul, acela de a juca pe prima scenă a fotbalului românesc, să fie atins. Legea 69/2000 a educației fizice și sportului, cu modificările și completările ulterioare, are niște prevederi foarte clare în acest sens. Deci, pentru a atinge acest deziderat așteptat de toți iubitorii de fotbal din orașul nostru trebuie să coroborăm prevederile  acestei legi cu Regulamentul de licențiere al FRF. Revenind la lege, la articolul 22, aliniatul (1) se precizează că structurile sportive sunt asociații de drept privat sau instituții de drept public. La aliniatul (2) al aceluiași articol este menționat că pot funcționa cluburi sportive, persoane juridice de drept public organizate în subordinea administrației publice locale. Asta înseamnă că această structură sportivă, și anume Fotbal Club Argeș, echipă finanțată de Primărie, este o structură sportivă legal constituită.
# Bun!
- Articolul 26, aliniatul (2) din legea în discuție clasifică cluburile sportive astfel:
a) persoane juridice de drept privat, structuri fără scop lucrativ sau  societăți comerciale sportive pe acțiuni;
b) persoane juridice de drept public.
Și din acest punct de vedere FC Argeș este un club sportiv legal constituit.

„FC Argeș nu face parte din categoria cluburilor sportive profesioniste”

13 01# Deci, totul este în regulă!
- Până acum. Urmează însă o altă prevedere legală importantă. La articolul 31 din lege sunt menționate următoarele: ,,cluburile sportive profesioniste sunt structuri sportive organizate ca:
a) asociații fără scop patrimonial, sau
b) societăți comerciale sportive pe acțiuni care au obținut licența din partea federației sportive naționale, emisă în conformitate cu statutele și regulamentele federațiilor internaționale pe ramura de sport. Atât!
Deci pot fi cluburi sportive profesioniste numai asociațiile fără scop patrimonial sau societățiile comerciale sportive pe acțiuni.
# Concluzia?
- FC Argeș este un club sportiv cu personalitate juridică de drept public organizat în subordinea administrației publice locale și nu poate face parte din categoria cluburilor sportive profesioniste. Articolul 43 din regulamentul național de licențiere a cluburilor emis de FRF menționează, printre altele, că solicitantul de licență trebuie să depună un extras dintr-un registru public, eliberat cu cel mult 15 zile înainte de data prezentării documentației la FRF și dă ca exemplu: certificat constatator de la Registrul Comerțului, în cazul societățiilor comerciale pe acțiuni, sau extras de la Registrul Național al persoanelor juridice fără scop patrimonial, în cazul asociațiilor fără scop patrimonial. Deci, iată că numai aceste două categorii de structuri sportive pot fi licențiate, altfel spus...

„Dacă FRF ar licenția un club precum FC Argeș de acum, ar risca dezafilierea de la UEFA și FIFA”

# Deci, FRF nu va licenția niciodată un club cu organizarea pe care o are FC Argeș?
- Evident. Uitați și de ce: pentru că mapa de licențiere, așa cum o numește FRF, adică documentele pe care le depui pentru a solicita licență, trebuie să îndeplinească cinci criterii, și anume: criteriul juridic, criteriul de personal, criteriul administrativ, criteriul financiar și criteriul sportiv.  La criteriul juridic trebuie să faci dovada cu acte că ești club sportiv profesionist, lucru pe care FC Argeș nu poate să-l facă, din păcate. Restul nu ar fi probleme...
# Pe înțelesul tuturor...
- Actuala formă de organizare a FC Argeș nu-i permite să obțină licența pentru Liga I pentru că nu îndeplinește criteriul juridic, și anume acela că nu se poate face dovada că este un club sportiv profesionist conform prevederilor  articolului 31 din legea 69/2000.
# Ce soluții ar fi ca FC Argeș să poată obține licența pentru Liga I în condițiile în care va și promova?
- Nu sunt eu în măsură să dau soluții și este greu de vorbit pe banii altora. Dar părerea mea este că trebuie făcută o structură sportivă ca să se încadreze în prevederile legale și să fie club sportiv profesionist. Asta înseamnă fie asociație fără scop patrimonial, fie societate comercială pe acțiuni.
# În cazul acesta Primăria Pitești mai poate susține financiar pe FC Argeș?
- Poate, dar nu în totalitate așa cum este acum.
# Care ar fi maximumul cu care ar putea contribui financiar Primăria?
- Nu mai vorbim de maximum pentru că limita de 5% din bugetul anual  s-a scos. Problema este să faci în așa fel încât să nu fii legat total de banii publici. Poți să faci asociații în diferite forme, să faci o societate comercială care să intre în asociere cu clubul respectiv...
# Deci, soluția este doar aceea de a veni oameni de afaceri la FC Argeș...
- Trebuie să se găsească o formă de organizare a unei structuri sportive care să se încadreze la articolul 31 din legea nr. 69/2000. Consider că, dacă FRF ar licenția un club precum FC Argeș de acum, mă refer la forma de organizare, ar risca dezafilierea de la UEFA și FIFA.

Echipa piteșteană de kickboxing Aleph Kick-Boxing Club a participat săptămâna trecută la Cupa Colosseum Shin Dojo K1, competiție desfășurată în Sala Sporturilor Olimpia din Ploiești. Echipa piteșteană a obținut rezultate foarte bune, de menționat fiind cele două medalii de aur, una de argint și două de bronz.
„Doresc să felicit sportivii noștri pentru atitudinea și devotamentul cu care s-au prezentat în luptele lor, realizând meciuri superbe, în urma cărora au fost aplaudați până și de susținătorii adversarilor. Vreau să mulțumesc părinților acestor minunați copii, care fac eforturi mari în sprijinirea lor și, în aceeași măsură, vă mulțumesc vouă, care ne încurajați prin mesaje de îmbărbătare și susținere!”, a postat pe FB Marius Cocean, managerul Aleph Kick-Boxing Club Pitești.
Printre sportivii piteșteni participanți îi menționăm pe Leo Dospina, Mihai Laurențiu Iorga, Eriko Nițu, Ayan Stanciu, Andrei Nițu și Gabriel Cioricianu.

ACS FC Dănuț Coman a obținut calificarea la turneul semifinal rezervat echipelor Under 15, după ce a avut cel mai bun parcurs din zona 4. La competiție au fost prezente 8 echipe împărțite în două grupe. Din grupa A au făcut parte Nucet (Dâmbovița), Alexandria, Brașov și Astra, iar în grupa B au participat ACS FC Dănuț Coman, Academia Gică Popescu, LPS Buzău  și Dinamo 1948. Piteștenii și-au asigurat prezența în penultima fază a campionatului național, programată pe 14-17 iunie, după ce s-au impus cu 2-0 în fața câștigătoarei grupei A, Astra Giurgiu. Golurile au fost marcate de Mitrache și Stroescu, iar Aldescu a apărat și un 11 metri la scorul de 1-0. Antrenorul Bogdan Vișan a avut la dispoziție următorul lot de jucători: Aldescu, Popescu (portari), Șerbănoiu, Cireșoiu, Albu, Iordache, Stroescu, Doinea, Rizea, Crâng, Cruceană, Mitrache, Dună, Cârciumaru, Ciuciulete, Militaru, Iordache (jucatori de câmp).

Joi, 07 Iunie 2018 00:40

TOPOLOVENI SUMMER TOUR!!!

Scris de

Pentru al patrulea an consecutiv, orașul Topoloveni este gazda unuia dintre cele mai îndrăgite concursuri de Mountainbike din România. Competiția ,,Topoloveni Summer Tour” adună, an de an, peste 500 de cicliști, amatori și profesioniști din toată țara, într-un eveniment devenit brand al Argeșului.
Ciclismul de Topoloveni este deja binecunoscut în România, astfel că anul acesta organizatorii își doresc să bată recordul de concurenți. Evenimentul asigură entertainment atât pentru cicliști, cât și pentru suporteri, astfel că sâmbătă, 23 iunie 2018, sunteți așteptați, cu sau fără bicicletă, în Piața Primăriei din Topoloveni.
Detalii și înscrieri pe www.ridersclub.ro -> Evenimente -> Topoloveni Summer Tour.

 

Chiar dacă la începutul sezonului competițional fotbalul argeșean părea să se îndrepte către un făgaș normal, și anume acela de a încerca promovarea în Liga I, nici FC Argeș, care nici nu a solicitat licența pentru Liga I, și nici CS Mioveni, club care încă se află în insolvență, nu au dorit acest lucru. Așa se face că rămânem cu cele două echipe de fotbal în Liga a II-a. La fel putem vorbi și despre handbal și volei, acolo unde echipa de volei a Piteștiului a ajuns doar până la baraj, iar echipa de handbal a Mioveniului nu a putut face față echipelor din prima ligă, de asemenea, tot la baraj. Singurul sport care ne onorează în primul eșalon este baschetul, însă nici aici nu stăm foarte bine. BCM U FC Argeș a avut prestații slabe în play-off-ul Ligii Naționale. În concluzie, la finalul acestui sezon competițional, iată că  mergem mai departe cu fotbal, handbal și volei tot în ligile inferioare, ceea ce spune totul despre situația sportului argeșean.

Fotbal: FC Argeş nu solicitase licenţa pentru Liga 1, iar CS Mioveni, încă în insolvenţă

FC Argeş nu avea cum să promoveze la capătul acestui sezon fotbalistic sub nicio formă, din moment ce clubul din Trivale nici măcar nu a solicitat licenţa pentru participarea în Liga I. Suporterii au aflat acest lucru săptămâna trecută şi şi-au dat seama că tot tam-tam-ul făcut la un moment dat pentru ocuparea locului 3, care ducea la baraj, a fost făcut degeaba. De asemenea, au realizat şi că reproşurile de la finalul partidei cu CS Mioveni, când oaspeţii au fost apostrofaţi că au încurcat echipa gazdă în drumul spre locul 3, nu-şi aveau rostul, din moment ce FC Argeş nu a avut niciun moment intenţia de a promova în acest sezon, nedepunând actele pentru obţinerea licenţei de Liga 1. Federaţia Română de Fotbal a publicat zilele trecute lista cu cluburile care au solicitat licenţa de Liga 1 şi lista cu cele care au primit-o. Astfel, din Liga a II-a, doar 4 cluburi au solicitat acordarea licenţei şi doar 3 au primit-o. Au depus actele Dunărea Călăraşi, Hermannstadt, Chindia Târgovişte şi CS Afumaţi şi au primit-o doar primele trei, ilfovenilor fiindu-le refuzată. De asemenea, din Liga I au depus actele de licenţiere toate cluburile şi toate au primit-o. Pe de altă parte, la CS Mioveni, deși anunța că totul este posibil în privința unei eventuale promovări, faptul că a schimbat antrenorii foarte des și mai ales faptul că acest club se află în insolvență, banii ajungând la jucători ”cel puțin cu întârziere”, au dus la imposibilitatea unei încercări de a promova. De altfel, Mioveniul a terminat campionatul pe un modest loc 9.

Volei: Piteştiul rămâne în liga a doua în urma barajului

13 voleiEchipa de volei feminin a Piteştiului a ratat promovarea în Divizia A1 de volei. Cu o singură victorie obţinută în trei partide, FC Argeş a terminat pe locul 3 turneul de promovare de la Galaţi. În primul eşalon valoric al voleiului feminin românesc au promovat echipa gazdă, CSU Galaţi, şi CSU Oradea. Voleibalistele pregătite de Cristina Zanfir şi Ionela Davidescu au pierdut în prima zi, cu 3-0, disputa cu CSU Oradea, au câştigat apoi, cu 3-2, în faţa celor de la Rapid Bucureşti, iar în ultima partidă au pierdut, cu 3-0 la seturi, în partida cu CSU Galaţi. Antrenoarea Cristina Zanfir este totuși mulţumită în mare parte de ce a realizat echipa: „Noi am câştigat ce era de câştigat. Înaintea partidei cu Galaţiul, Oradea s-a impus în faţa Rapidului cu 3-2 la seturi, după ce Rapidul a condus cu 2-0. Ştiam că indiferent de rezultatul pe care îl vom obţine, nu puteam promova. Pot spune că acest turneu final a fost o experienţă utilă pentru 8 dintre jucătoarele noastre, care s-au aflat la primul turneu final. Obiectivul nostru a fost să ne calificăm la turneul final. Am avut sprijinul conducerii în această luptă pentru promovare, dar trebuie să mai şi poţi să promovezi. Trebuie să mai muncim încă un an pentru a ajunge în prima ligă. Dintre cele patru echipe participante la turneul de la Galaţi, suntem singura echipă care a evoluat cu junioare şi cadete. Vreau să le felicit pe fete pentru ce au realizat în acest sezon”.

Handbal: CS Dacia Mioveni 2012, eşec la baraj

13 handbal01Handbalistele de la CS Dacia Mioveni 2012 au încercat să promoveze în Liga Florilor, echipa antrenată de Carmen Amariei şi Luminiţa Huţupan participând la turneul de promovare de la Cisnădie. Argeşencele au ocupat locul al treilea din Seria B a Diviziei A, calificându-se la baraj. Aici au mai ajuns locul 2 din Divizia A - Seria B (SCM Timişoara), locul 2 din Divizia A - seria A (Neptun Constanţa), locul 3 din Divizia A - Seria A (Ştiinţa Bucureşti), locul 11 din Liga Florilor (CSM Slatina), locul 12 din Liga Florilor (Danubius Galaţi). Cele şase echipe au fost împărţite în două grupe, CS Dacia 2012 fiind repartizată alături de Neptun Constanţa şi CSM Slatina. Echipa pregătită de Amariei și Huțupan a cedat în ambele partide și va continua, așadar, în liga secundă. Nici handbalistele de la FC Argeş nu au impresionat și au încheiat acest sezon competiţional pe locul 7 al ligii secunde. Echipa pregătită de Titel Răduţă, Paul Mihăilă şi Victor Neagu s-a impus cu 32-26 în ultima deplasare, de la ACS Corona Braşov, din ultima etapă a acestei ediţii de campionat. Victoria formaţiei alb-violete în faţa ocupantei locului 4 s-a conturat încă de la pauză, când piteştencele conduceau cu un avans de 6 goluri. Argeşencele au reuşit şi după pauză să păstreze acest avantaj şi au obţinut astfel o victorie de prestigiu în faţa unui adversar care are în componenţă multe jucătoare valoroase.

Mijlocașul piteștean Ionuț Biceanu a făcut în cele din urmă pasul cel mare, transferându-se în Liga I, la Astra Giurgiu. Biceanu a fost descoperit de antrenorul Ionuț Badea și adus la FC Argeș, provenind de la Școala de Fotbal Dani Coman. După falimentul FC Argeș, fotbalistul a fost înregimentat de CS Mioveni și, după mai multe evoluții bune, a intrat în vizorul mai multor echipe de Liga I. Însă, așa cum era normal, mijlocașul a ales Astra, acolo unde președinte executiv este chiar Dani Coman. Demn de reținut că, pe lângă faptul că a ajuns în primul eșalon fotbalistic al țării, Ionuț era și remunerat regește. Acesta câștiga nu mai puțin de 4.500 de euro pe lună, mult mai mult comparativ cu cele câteva zeci de milioane de lei vechi pe care îi câștiga în trecut. Din păcate, odată cu problemele de la Astra, au venit și probleme pentru fotbalist. Așa se face că piteșteanul s-a despărțit de gruparea giurgiuveană, iar în prezent își caută echipă.

Violențele în fotbalul la nivel de județ continuă! Dacă injuriile sunt prezente la fiecare meci, violențele în județul Argeș pe terenul de fotbal sunt la ele acasă în fiecare etapă. În urmă cu aproape două săptămâni, însă, scandalul a fost unul monstru la un meci între CS DLR Pitești și Viitorul Ștefănești, meci care nu avea nicio miză. Ei bine, de data aceasta, fiindcă arbitrajul a fost unul execrabil, s-a ajuns până acolo încât Daniel Dedițoiu (foto medalion), căpitanul celor de la Viitorul Ștefănești, să-l lovească cu gheata în cap pe arbitrul asistent. Ce s-a întâmplat? Un jucător de la DLR Pitești, după marcarea golului cu numărul 5, și-a dat șortul jos în fața băncii de rezerve adverse, iar arbitrul l-a sancționat pe acesta doar cu un cartonaș galben. De aici a venit și reacția căpitanului Dedițoiu. Iată în continuare ce spune fotbalistul și ce sancțiuni a dictat Comisia de Disciplină a AJF Argeș, conform site-ului acestei instituții.

„Am fost provocat. Greșeala mea și asta e. Suport consecințele!”

Daniel Dedițoiu: „Nici nu vreau să îmi mai amintesc. Arbitrii au reușit să mă convingă să nu mai aud de fotbal. Pur și simplu nu vreau să mai aud de așa ceva. Am ajuns la vârsta asta să cedez eu la niște puști... Să caute să te provoace... Greșeala mea și asta e. Suport consecințele! Arbitraj defectuos. La 0-0, 11 metri, lui Bascoveanu trebuia să-i dea roșu, golul trei din offsaid, toate la un meci fără miză, meciul păcii între două echipe. Ne cunoaștem între noi... Arbitrii au făcut totul varză, pur și simplu ne râdeau arbitrii în nas. La golul 5 să-și dea chiloții jos în fața băncii noastre de rezerve, cum te-ai simți? Și nu un amărât, ci chiar un polițist de profesie. Se face arbitrul că nu vede și, la insistențele tale, îi dă un amărât de galben... Eu am zis atunci că nu mai joc, că e bătaie de joc, că în viața mea nu am fost așa jignit. Am ieșit afară și arbitrul de tușă îl cheamă pe central să-mi dea cartonaș roșu... De acolo a început scandalul... I-am spus puștiului ăla că pentru el eu sunt dl. Dedițoiu, nu Dedițoiu, că ar fi putut să-mi fie copil. Zice că mi-a dat roșu pentru că l-am înjurat. Nu l-am înjurat, ci l-am făcut nesimțit... Asta chiar a pus capac... Pur și simplu îmi este scârbă. Se bagă arbitrul de tușă peste ăla central etc. Și totul, repet, la un joc fără miză... Beam câte o bere după meci și cu asta basta! Să ajungi în halul ăsta să te enervezi, să... Arbitrii sunt vai mama lor de când a plecat Mihai Ghiberdel de la AJF, pur și simplu îți râd în față... După 40 de ani de fotbal nu am dat în viața mea într-un arbitru, dar nu se poate așa ceva. Caută să te provoace ca să dai îi ei. Sunt vai de mama lor, iar observatorii, care sunt foști arbitri, oricum le dau notă de trecere și după aceea se duc la băutură cu ei. Cine îi judecă? Tot niște foști arbitri... O clică, AJF s-a umplut de niște arbitrii în fața cărora nu poți să sufli. Da. Este greșeala mea, nu trebuia să ajung să fac chestia asta... Dar ca să se enerveze unul ca mine... Mă simt penibil! Am 30 de angajați. Cum să mă duc în fața ăstora? Au ajuns ăștia să discute pe banii tăi. Tu îi plătești, iar lor nu le face nimeni nimic... Pentru ce să te mai implici? Pentru ce să mai scoți bani din buzunar? Să le plătești lor amenzile de la ITM etc. Pur și simplu îmi este scârbă! Nu credeam să ajung în halul ăsta. E rușinos! Îmi este mie rușine de ce am făcut, dar s-a ajuns aici din cauza conducerii de rahat de acolo... Ghiberdel îi mai ținea cât de cât în mână...”.

18 etape suspendare şi 700 lei amendă pentru Dediţoiu

13 scandalMeciul: CS DLR Pitești - AS Viitorul Ștefănești 2007

Liga a IV-a FORTUNA SPORTS, Seniori, etapa 24 | Data 2018-05-19
Echipa sancționată: AS Viitorul Ștefănești 2007
Persoana sancționată: Nicolae Popa Alexandru
Abatere: Injurii aduse la adresa observatorului, după care a încercat să lovească cu pumnul observatorul.
Rezoluție: Se suspendă 10 etape, conform art. 65, lit. b, coroborat cu art. 56, și o penalitate financiară de 500 lei, conform listei anexe la Regulamentul Disciplinar al A.J.F. Argeș, poz. 5, col. 4.
Comisia: Comisia de disciplină
Etape de suspendare: 10
Suspendat din: 22-05-2018
Data înregistrării sancțiunii: 22-05-2018
Sancțiune pecuniară: 500. Neplătit!

Meciul: CS DLR Pitești - AS Viitorul Ștefănești 2007

Liga a IV-a FORTUNA SPORTS, Seniori, etapa 24 | Data 2018-05-19
Echipa sancționată: AS Viitorul Ștefănești 2007
Persoana sancționată: Dedițoiu Daniel
Abatere: Injurii și lovirea cu gheata în față a arbitrului asistent - Marin Nicușor. Menționez că jucătorul avea gheata în mână când a lovit pe arbitrul asistent.
Rezoluție: Se suspendă 18 etape, conform art. 65, lit. d, din Regulamentul Disciplinar FRF/AJF, și o penalitate financiară de 700 lei, conform listei anexe la Regulamentul Disciplinar al A.J.F. Argeș, poz. 6, col. 4.
Comisia: Comisia de disciplină
Etape de suspendare: 18
Suspendat din: 22-05-2018
Data înregistrării sancțiunii: 22-05-2018
Sancțiune pecuniară: 700 lei. Neplătit!

Fotbaliştii de la FC Argeş au câștigat sâmbăta trecută 3 puncte la masa verde. Echipa din Trivale ar fi trebuit să joace în deplasare cu Olimpia Satu Mare, însă ardelenii s-au retras din campionat chiar înainte de începerea returului, din cauza problemelor financiare cu care se confruntau. Prin victoria obţinută la masa verde, alb-violeţii au ajuns la cota de 65 de puncte, obţinute în 37 de etape, şi îşi consolidează locul 4. Ultimul meci din acest retur de campionat al grupării din Trivale este programat vineri, 1 iunie 2018, când FC Argeş va întâlni, de la ora 18, pe propriul teren, pe UTA Arad.

”Trebuie să ne propunem în continuare să nu mai pierdem locul 4, pentru că îl merităm. Dacă alta ar fi fost situaţia, poate puteam fi şi mai sus în clasament. Ar fi fost degeaba dacă anul acesta nu putem promova. Echipa este pe un drum bun. S-a format un grup, iar jucătorii ştiu ce îmi doresc de la ei” a spus Săndoi.

Săptămâna trecută, în Sala Polivalentă din București s-a desfășurat Gala Colosseum Tournament Kickboxing. Piteștiul a fost reprezentat de luptătorul Cătălin Graure, sportiv legitimat la Aleph Club Pitești. Marius Cocean, managerul Aleph Club Pitești: „Mulțumim d-lui Gabriel Georgescu pentru oportunitatea oferită sportivului nostru, Cătălin Graure, care a demonstrat că este luptătorul cu cele mai bune calități tehnico-tactice și cu atitudine de adevărat luptător și campion. Mulțumesc prietenului nostru, Ciprian Sora, pentru sfaturile și indicațiile oferite în munca de la colțul ringului și nu numai. Nu comentez decizia judecătorilor după reprizele de luptă și, fără să fiu acuzat de subiectivism, consider că inițiativa luptei a fost a sportivului nostru, care a dominat încă de la primul gong și până la ultimul, punând adversarul în dificultate în câteva ocazii. Felicit adversarul pentru victoria din această confruntare, sportiv cu experiență și calități admirabile, și le urez amândorura succes în cariera lor sportivă”.

Campioana națională universitară la baschet masculin este echipa Universității Pitești, aceasta impunându-se în finala jucată săptămâna trecută cu Universitatea Politehnică din București, scor 118-70. Cel mai bun cinci al competiției are în componență 4 jucători de la campioană, este vorba de Balmuș, Mihai, Orbeanu și Lazăr, plus Topologeanu, de la Ploiești.
Cel mai bun pasator: Leca Leonard (UMF Carol Davila), cel mai tehnic jucător: Andrei Iliescu (Politehnica București), cel mai bun apărător: Lucian Chirof (Universitatea Pitești) și coşgheter: Andrei Damian (Universitatea Pitești). MVP-ul competiției a fost desemnat Marius Ciotlăuș de la Universitatea Pitești. Antrenorii Leonard Fleancu și Florin Cojanu s-au bazat pe următorul lot de jucători: Iulian Orbeanu (SCM U Craiova), Radu Vîrnă (SCM U Craiova), Ionuț Berceanu (SCM U Craiova), Andrei Damian (Cuza Sport Brăila), Dragoș Onea (Cuza Sport Brăila), Alexandru Neguț (CSO Voluntari), Mircea Neagoe (CSO Voluntari), Mario Lazăr (BC Timba Timișoara), Ghiță Balmuș (BC Timba Timișoara), Vladimir Mihai (Athletic Constanța), Lucian Chirof (BCM U FC Argeș Pitești), Marius Ciotlăuș (BCM U FC Argeș Pitești), Mihai Căprărescu (BCM U FC Argeș Pitești) și Adrian Oprea (BCM U FC Argeș Pitești).
Demn de menționat că Universitatea Pitești a continuat să performeze la baschet. Spunem acest lucru pentru că instituția de învățământ superior din Pitești a câștigat titlul universitar și la baschetul feminin, dar și la baschet 3x3, atât la masculin, cât și la feminin.

„Suntem cei mai buni! A fost foarte greu, multă adrenalină, dar cu final fericit”

13 FleancuAntrenorul Leonard Fleancu a declarat pentru Jurnal de Argeș: ”Pe 17 mai 2018 am cucerit titlul de campioni naționali universitari la baschet masculin. Este al treilea titlu cucerit consecutiv și al patrulea per total. De asemenea, avem în palmares și un loc trei. A urmat imediat și performanța de a deveni campioni naționali universitari la feminin. Universitatea din Pitești a devenit de curând și campioană națională universitară la baschet masculin și baschet feminin 3x3! Suntem cei mai buni! A fost foarte greu, multă adrenalină, dar cu final fericit. Universitatea din Pitești ne va reprezenta în Portugalia la Jocurile Universitare Europene, atât la masculin, cât și feminin”.

Pagina 1 din 133