Sport (1769)

FC Argeş a ajuns la cel de-al şaselea meci fără înfrângere în Liga a II-a, după ce a învins cu 2-0 pe Politehnica Timişoara. Au marcat pentru alb-violeţi Grecu în min. 38 şi Buhăescu (84). În a doua repriză, FC Argeș a jucat în 10 oameni mai bine de 30 de minute, dupa eliminarea lui Nilă.

Vineri 8 decembrie, în deschiderea etapei a 21-a din Liga a II-a la fotbal, CS Mioveni a făcut un nou pas greşit, pierzând acasă cu 3-1 cu Dunărea Călăraşi, deşi la pauză conducea cu 1-0. Florescu a deschis scorul în minutul 15 pentru gazde, însă în repriza a II-a Dunărea Călăraşi a preluat iniţiativa, şi a înscris trei goluri, prin Pană (min. 58), Mezu (63) şi Valentin Alexandru (87-din penalty). În urma acestei înfrângeri, Dunărea Călăraşi a trecut pe primul loc, în timp ce CS Mioveni a rămas pe locul nouă în clasament.

# Cotele sunt după terminarea turului de campionat

La începutul campionatului vă prezentam cotele de piață ale celor două echipe argeșene de ligă secundă care au luat startul acestei competiții cu obiective destul de îndrăznețe și anume locurile 1-7, pentru alb-violeți și, respectiv, locurile 1-6, pentru galben verzi. În august cota de piață, conform site-ului german transfermarkt.com, a FC Argeș era de doar 1,68 milioane euro, iar CS Mioveni se ridica la o valoare de 2,55 milioane de euro. Concluzia este că FC Argeș a urcat la o cotă de piață de 2,23 milioane euro, iar CS Mioveni a scăzut la 2,33 milioane. Dacă FC Argeș se află după prima etapă din retur „în obiectiv” și anume locul 7, CS Mioveni este departe de ceea ce și-au dorit oficialii acestei echipe. Galben-verzii ocupă locul 9, la doar 4 puncte de FC Argeș.

FC Argeş a ieşit din „era egalurilor lui Eftimie” şi a intrat „în obiectiv” sub comanda lui Eduard

Cele câteva transferuri de după începerea campionatului de la FC Argeș au făcut ca site-ul german de specialitate transfermarkt.com să reevalueze situația clubului alb-violet în ceea ce privește cota de piață a clubului piteștean. Așa se face că la finalul turului FC Argeș a urcat la o cotă de piață de 2,23 milioane euro, de la 1,68 milioane de euro, la cât era cotat în luna august.
Cei mai bine cotați fotbaliști piteșteni sunt Raul Costin, 300.000 de euro și Vasile Buhăescu, 200.000 de euro. Trebuie specificat că situația, oarecum, acceptabilă a FC Argeș din momentul de față i se datorează în primul rând conducerii, cea care a demis cuplul de antrenori Iordan Eftimie-Iulian Crivac. Poate că dacă cei doi nu erau trimiși acasă situația la FC Argeș era una mult mai gravă. Apoi, meritele antrenorilor Augustin Eduard și Paul Ciobanu, cei care au venit de la juniori, au făcut ca Argeșul să cunoască victoria atât în deplasare, cât și pe teren propriu. De remarcat că sub comanda acestora, piteștenii au bifat doar o înfrângere, la Călărași! Așadar, FC Argeș se află pe locul 7 cu 31 de puncte după prima etapă din returul campionatului 2017-2018!

CS Mioveni, la al cincilea antrenor din acest tur de campionat şi în afara obiectivului

13 mioveniCS Mioveni a scăzut în ceea ce privește cota de piață față de începerea campionatului. Site-ul transfermarkt.com evalua această echipă în luna august la 2,55 milioane de euro, iar acum la 2,33 milioane de euro. Cei mai bine cotați fotbaliști ai Mioveniului sunt Ionuț Rădescu, 225.000 de euro și Flavius Croitoru, 200.000 euro. Deși schimbări majore de fotbaliști nu au existat în această perioadă la galben-verzi, poate că și instabilitatea în ceea ce privește postul de antrenor principal a dus la această scădere, dar mai ales la un neonorant loc 9 în clasament. Obiectivul Mioveniului este locurile 1-6 sau chiar promovarea, însă iată că lucrurile nu stau deloc așa cum trebuie. Rămâne însă de văzut ce poate face Laurențiu Roșu, noul tehnician al galben-verzilor, al cincilea în acest sezon al Ligii a II-a, echipa argeşeană bătând astfel recordul în această privinţă. Obiectivul fostului stelist este ca în acest sezon să reconstruiască echipa, iar în campionatul următor să ţintească promovarea. CS Mioveni va fi a doua echipă pe care Laurenţiu Roşu o va pregăti ca antrenor principal în carieră, sezonul trecut conducând-o pe UTA Arad. Cariera de antrenor şi-a început-o în anul 2010, la FC Vaslui, unde l-a secondat pe spaniolul Juan Lopez Caro. Între 2012 şi 2014 a activat la Petrolul Ploieşti, parte din staff-urile lui Cosmin Contra şi Răzvan Lucescu, iar în sezonul 2014-2015 a fost antrenor secund al lui Costel Gâlcă la FCSB, unde a câştigat campionatul, Cupa şi Supercupa. CS Mioveni are astfel al cincilea antrenor principal în acest sezon de Liga a II-a după ce până acum a mai fost pregătită de Florin Marin (etapele 1-6), Adrian Mihalcea (etapele 7-9), Gheorghe Mihali (etapele 10-15) şi interimarul Mihai Olteanu (etapele 16-17).

După ce a condus grupa de juniori U19 și mai apoi echipa de Liga a II-a, iar în ultimul rând echipa de Liga a III-a, Marius Stoica a ales să se despartă de CS Mioveni. Marius Stoica este noul antrenor al echipei FCM Alexandria. După ce s-a înțeles săptămâna trecută cu oficialii alexandreni, tehnicianul a și semnat contactul cu echipa FC Municipal Alexandria. Din punct de vedere al lotului, această echipă nu va suferi modificări pentru că nu va pleca nimeni, mai mult, se așteaptă câteva întăriri. Echipa va intra în vacanță și pregătirea se va relua pe 16 ianuarie când este programată reunirea lotului.
Echipa managerială a clubului este compusă din: Bogdan Ciobanu președinte, Marius Stoica antrenor, Marian Botea și Marin Ioana secunzi, Marius Predoiu kinoterapeut și Constantin Miruță delegat.

Joi, 07 Decembrie 2017 11:34

Noutăţi marca „AJF Argeş”!!!

Scris de

# Salarii mărite! Conducerea Asociației Județene de Fotbal Argeș a ajuns la concluzia că odată cu „Revoluția fiscală” din România și salariile angajaților la această instituție trebuie mărite ceva mai înainte de intrarea în vigoare a noilor legi. Așa se face că președintele Cornel Sorescu a ajuns la un salariu de 25 de milioane de lei vechi „în mână”, secretarul general Viorel Ilinca la 22 de milioane și toți angajații la o suplimentare de câte două milioane de lei vechi. Vă dați seama în aceste condiții cât sunt salariile „pe hârtie” la AJF!

# 28 de minute a durat repriza a doua! Situație cu care de altfel ne-am obișnuit în fotbalul județean! Este vorba de meciul dintre Sporting Pitești și Victoria Berevoești, meci care la scorul de 8-0 pentru gazde, s-a terminat... prin minutul 28 al celei de-a doua reprize. Cum așa? Păi, oaspeții au început unul câte unul să părăsească terenul de fotbal până au rămas în șase, ceea ce a dus automat la fluierul final. Oare de ce au mai venit la fotbal?

# Observator și consilier local în aceeași localitate! Așa cum relatam în numerele trecute ale Jurnalului, delegările la ligile inferioare sunt făcute acum de un anume Ion Ionescu, cel care este și observator de joc. Ei bine, acest personaj, pe lângă delegările preferențiale, a devenit și un atotștiutor al fotbalului județean. Așa se face că Ionescu, deși este consilier local în localitatea Suseni, de curând a observat un meci, chiar al Suseniului de pe teren propriu. Oare ce a scris în foaie acest Ionescu?

Fotbalul județean a recidivat în ceea ce privește violențele și injuriile! De data aceasta nu au mai fost vizați arbitrii și observatorii, ci conturile au fost împărțite între jucători. Scena scandalului a fost terenul de la Făget, acolo unde Viitorul Ștefănești își dispută meciurile de pe teren propriu. Victoria Buzoești a câștigat cu scorul de 4-1, însă la finalul meciului a ieșit bătaie în toată regula, iar cel care a avut cel mai mult de suferit a fost Sorin Mihalache, căpitanul formației din Buzoești. Iată în continuare ce spun fotbalistul bătut, Bebe Păun, șeful de la Viitorul Ștefănești și președintele Viorel Popescu de la AS Colibași, care, de asemenea, a fost prins în mijlocul scandalului.

„A venit Mincă și m-a lovit. Am avut nevoie de îngrijiri medicale”

Sorin Mihalache, căpitan Buzoești: „Tot ce vă spun putem demostra și cu martori de la echipa din Colibași, cei care au rămas să vadă meciul. Totul s-a desfășurat la Făget, la meciul nostru cu Ștefăneștiul. Un jucător de la ei pe nume Bran Georgel Alexandru, care este împrumutat în Olt, avea pe el echipamentul de joc al formației Viitorul Ștefănești. A stat pe banca de rezerve în prima repriză. Le-am spus să nu-l bage pe individul acesta că e pe fals. Acest jucător s-a revoltat. Observatorul Ilie Șandru l-a lăsat să stea în prima repriză pe banca de rezerve, iar în a doua repriză nu a mai fost lăsat pe bancă. S-a revoltat, a chemat un alt jucător care era legitimat la Ștefănești, dar care nu era trecut pe foaie, Marian Dumitru Mincă, au urmărit meciul și când să ieșim de pe teren, a venit Bran să lovească, dar s-a pus cineva în față și nu a reușit, dar a venit Mincă și m-a lovit. Am avut nevoie de îngrijiri medicale. Observatorul nu a scris nimic în foaie. Apoi Bebe Păun de la Ștefănești l-a bătut și pe un oficial de la AS Colibași pe nume Popescu, căruia i-a scos un dinte. A fost scandal în toată regula, cu amenințări, cu toate cele... Nici nu mai știam de cine să ne ferim... A fost scandal pentru că am vrut să fim corecți, să nu-l bage pe acel fotbalist care nu era al lor! Am făcut memoriu la AJF și tot ceea ce am spus se regăsește acolo”.

„Ne-am îmbrâncit un pic și ne-am înjurat! Acest Popescu de la Colibași e un mare nesimțit”

Bebe Păun, președinte Ștefănești: „După meci s-au adunat mai mulți jucători de la mai multe echipe, printre care și câțiva foști jucători de la mine, care l-au așteptat pe acest Sorin de la Buzoești. Probabil că sunt polițe de împărțit mai vechi! După meci eu am insistat să stea lângă mine pe teren până puteam să dau la o parte toată lumea aia de acolo, însă toți jucătorii de la Buzoești în frunte cu Sorin au refuzat să stea lângă mine și au mers la vestiar. Dacă nu au vrut să mă asculte, eu ce să le fac? Au ieșit acolo niște îmbrânceli, niște palme... Mincă nu mai este jucătorul meu de vreo trei ani... Au dat niște jucători de la o echipă din Liga a V-a. Nu știu la ce echipă joacă, dar sunt niște jucători de prin Mioveni. E drept că de la Bran au plecat înjurăturile încă de la începutul meciului, înjurături reciproce... Dar, chiar eu l-am dat afară din incinta stadionului tocmai pentru a nu incita. Bran este jucător împrumutat la Colonești, care are echipament de-al nostru încă din vară și pe care nu a vrut să-l predea. Deci nu este jucătorul meu! El venise acolo, tot așa, să dea în Sorin ăsta, dar nu a apucat el să dea. Văzând că tot meciul au fost înjurați de zeci de oameni de acolo, nu era bine să stea lângă mine? Nu au ascultat! Eu nu am participat la îmbrâncelile alea. Eu am avut o altercație cu acest Popescu după ce au plecat băieții de la Buzoești. Ne-am îmbrâncit un pic și ne-am înjurat! Acest Popescu de la Colibași e un mare nesimțit. Îi tot învăța pe ăia să se ducă la poliție! Sorin de la Buzoești îmi este prieten și vreau să spun că eu am urcat la el în mașină și i-am spus să nu se ducă la poliție că nu e de vină clubul din Ștefănești că s-au strâns acolo cete de la diverse echipe să-și împartă polițele cu el. Sorin s-a potolit și asta a fost totul”.

„Ce? Eu stau să mă bată Bebe Păun! A fost o altercație acolo...”

Viorel Popescu, președinte Colibași: „A fost acolo o îmbrânceală ceva... Ce? Eu stau să mă bată Bebe Păun! A fost o altercație acolo... Cu ăia de la Buzoești... Așa e în România, dacă cuiva i-a murit o capră, vecinul spune că i-a murit un cal... Știu că a fost bătut un jucător de la Buzoești, căpitanul de echipă... Sunt și ăia răi... Problema lor! Treaba lor!”.

Săptămâna trecută, la Baza Sportivă Bradu s-a desfășurat turneul de minifotbal „Cupa Steluțelor Real Bradu”. Pe parcursul a trei zile, micuții fotbaliști și-au putut demonstra talentul într-un puternic turneu organizat de autoritățile locale de la Bradu. Primarul Dănuț Stroe a fost alături de organizatori și competitori și a înmânat premiile micuților fotbaliști. De reținut că această competiție s-a bucurat de sprijinul și suportul Direcției Județene pentru Sport Argeș. Echipa Real Bradu a reușit să obțină locul 3 la categoria de vârstă 2008. Kinder Târgovişte a participat la 2010 cu două echipe, ambele reuşind să urce pe podiumul de premiere! Cel mai tehnic fotbalist al turneului a fost desemnat Ciprian Bălaşa (Kinder Târgovişte), fiul fostului fotbalist Cristian Bălaşa.

# Cum caracterizați perioada aceasta de patru meciuri în care ați pregătit FC Argeș?
- De când am venit, de patru etape, am trei victorii, două acasă și una în deplasare. La fiecare meci s-a arbitrat împotriva noastră. La meciul cu Afumațiul, chiar dacă a fost regulamentar anulat golul, e clar că a fost viciere de rezultat. Tușiera și cu centralul au arătat gol valabil, dar la presiunile oaspeților, la FC Argeș acasă, campioana României, se anulează golul. Apoi, la meciul de acasă cu Satu Mare, intrăm direct cu 11 metri, care nu a fost, cel puțin așa a considerat toată lumea. Acum, la Arad, la începutul meciului eliminare la echipa noastră la un contact normal, la un duel, o tatonare. Două lovituri de 11 metri neacordate, unul, să zic, că a fost la limită, iar celălalt, în momentul când jucătorul advers cade pe picioarele jucătorului nostru, ce a mai fost? Ce poți să mai spui?
# În concluzie?
- Nu concluzia, ci realitatea este că se arbitrează împotriva lui FC Argeș. Dacă vedeți mai bine aceste faze și aceste hotărâri ale arbitrilor, ce poți să spui că se întâmplă altceva decât un arbitraj ostil. Dacă suntem dezavantajați la fiecare meci și tot câștigăm meciul, ce mai e de spus? FC Argeș nu are niciun pic de putere în fața acestor indivizi care se numesc arbitri. Noi câștigăm prin muncă, prin șansă, prin sacrificiu și prin inspirația mea.

„Voi antrena atâta timp cât voi fi lăsat”

# Dle profesor, ce atmosferă ați găsit la echipa mare când ați venit antrenor și care mai este situația acum?
- Am găsit o atmosferă apasătoare, niciun jucător nu zâmbea, toți erau triști și apăsați. Am reușit să remediez situația așa cum am știut și m-am priceput mai bine și acum jucătorii au început să zâmbească, au început să joace, au început să câștige atât acasă, cât și în deplasare așa cum o demonstrează rezultatele împotriva arbitrilor.
# Ce ne puteți spune despre interimat?
- Nu știu nimic. Eu îmi fac datoria și jucătorii mi-au demostrat că mă vor prin aceste rezultate și restul nu mă interesează. Voi antrena atâta timp cât voi fi lăsat.
# Dacă va veni altcineva, ce veți face?
- Voi reveni la juniori, acolo de unde de altfel am și fost adus la echipa mare.

Duminică, 26 noiembrie, echipa de handbal a CS Dacia Mioveni, pregătită de Carmen Amariei și Luminița Huțupan, a întâlnit în deplasare echipa CSU Reșița. Partida cu numărul 12 din cadrul Seriei B - Divizia A s-a încheiat cu o victorie spectaculoasă pentru Mioveni, scor 21-19. Cu această victorie handbalistele din Mioveni au trecut pe poziția a treia în grupă, după CS Minaur Baia Mare și SCM Timișoara.

Duminică, 26 noiembrie, de la ora 11:30, în sala de sport a Colegiului „Ștefan Odobleja” din Craiova s-a disputat meciul de volei dintre echipa gazda, CSV Craiova și CS Dacia Mioveni. Echipa de volei a CS Dacia Mioveni 2012, pregătită de Valeriu Fianu a obținut o nouă victorie consecutivă, a cincea, scor 3-1. Prin această victorie sportivele din Mioveni își mențin prima poziție în clasamentul seriei H, din cadrul Campionatului Național de Volei - Cadete.

Pagina 1 din 127