Sport (1835)

# Ion Răileanu, fostul secretar general al FC Argeş iese la atac

# D-le Răileanu, cum se face că sediul și cantonamentul FC Argeș se află la familia Penescu?
- Nu sunt, domnule, la Penescu, ci la Fundația FC Argeș 1953.
# Bun, dar cine administrează în prezent aceste bunuri? Nu cumva sunt în administrarea lui Andrei Penescu?
- Asta este altceva. Acolo este problema. Când s-a înființat societatea comercială Fotbal Club 2005 SA, ei s-au băgat și pe acolo prin anumite subterfugii... Acolo s-au întâmplat mai multe lucruri care nu sunt în ordine, dar care au fost rezolvate până la urmă tot de ei...
# Păi, și vorbim de niște ilegalități?
- Cantonamentul și sediul despre care vorbim sunt făcute din banii clubului de la acea vreme. Aici este eroarea! Asociațiile non-profit nu pot să-și împartă profitul și, având mai mulți bani decât cheltuiau, au investit în acest sediu din centrul Piteștiului și acest cantonament din cartierul Trivale etc.

„Lumea nu știe, dar acest club există și mă refer la clubul care a făcut aceste bunuri”

# Ale cui sunt aceste bunuri?
- Acum nu mai sunt ale clubului, club care încă există. Lumea nu știe, dar acest club există și mă refer la clubul care a făcut aceste bunuri. Clubul e în așteptare... O treabă bună a făcut atunci dl Nicolescu și, ca să nu pună mâna pe aceste bunuri nici Penescu, nici Fiscul și nici nimeni, a spus să se înființeze această fundație despre care vorbesc, care să fie administrată de niște oameni din fotbal, respectiv Dobrin, Barbu, Stancu, Georgescu și clubul, care este membru fondator al acestei fundații. Mă refer la clubul acela care spun eu că există. Dar s-a întâmplat atunci ca Primăria Pitești și Consiliul Județean Argeș să devină majoritari și au făcut o societate comercială cu Penescu, iar apoi au transformat-o pe aia cu activitate sportivă. Au atras și clubul acest vechi, care a devenit acționar etc. Acolo s-au făcut fel de fel de treburi...
# Totuși, cum se face că acum sunt administrate de Penescu?
- Nu trebuia să administreze Penescu aceste bunuri, asta s-a întâmplat așa... Acolo era stabilit un consiliu director, care trebuia să administreze aceste bunuri, consiliu director făcut din oameni morți din punct de vedere al activității. Fundația nu era administrată de Penescu, ci de un consiliu director format din membrii fondatori. S-a produs la un moment dat o chestie, care este de discutat, dar deocamdată nu sunt în măsură să vorbesc mai multe despre acest lucru.

„Deocamdată nu putem vorbi de faptul că e ceva fraudat, deocamdată toate actele sunt acolo...”

# D-le Răileanu, familia Penescu administrează legal sau ilegal aceste bunuri?
- Ca o paranteză, vreau să vă spun că mi-a căzut în față un document care era semnat de Andrei Penescu ca fiind președinte, iar el nu recunoaște treaba asta, pentru că eu am fost la el pentru treaba asta. El spune că a fost numai interimar... Vom vedea... Deocamdată nu putem vorbi de faptul că e ceva fraudat, deocamdată toate actele sunt acolo...
# Bine, bine, dar cine are acces la aceste bunuri?
- Lucrurile nu vor rămâne neterminate. O să vedeți... Noi aveam în proiect treaba asta mai demult, imediat după promovarea în Liga a III-a... O să se facă lumină și în ceea ce privește cantonamentul și sediul FC Argeș!

 

Incredibil! Șefii fotbalului românesc fac tot ce le stă în putință pentru a-și păstra fotoliile. Cum miercuri, 18 apriie, sunt alegeri pentru șefia Federației Române de Fotbal, actualul președinte Răzvan Burleanu ține neapărat să-și păstreze funcția. Așa se face că a găsit soluții pentru  a plăti șefii de AJF-uri din țară cu aproape un salariu pe lună tocmai pentru ca aceștia să-i acorde votul. Este și cazul președintelui Cornel Sorescu de la Asociația Județeană de Fotbal Argeș, cel care este încadrat instructor pentru arbitri și este remunerat cu 1.000 lei lunar. Iată în continuare ce spune presa centrală despre acest subiect, dar şi preşedintele Sorescu.

„Această metodă este o formă de mituire a votanților”

„Administrația FRF își asigură victoria la alegerile din mai 2018. Cum sunt «momiți» șefii AJF-urilor? Conducerea federației este disperată să-și prelungească cu patru ani domnia la «Casa Fotbalului»”, scriu colegii de la Libertatea. „FRF îi plătește pe 8 dintre șefii de AJF-uri ca și coordonatori regionali. Asta i-a supărat pe ceilalți șefi de AJF-uri. S-au certat între ei, pe grupul de Whattsap. În urma acestei revolte interne, s-a găsit o formulă să fie plătiți și restul. Cum? Au fost încadrați ca instructori de arbitri. Este vorba despre Boca, Sorescu, Toma, Jiga... Suma primită de fiecare AJF-ist este de 1.000 de lei pe lună. Sunt 42 de AJF-uri. Dacă fiecare șef de AJF mai atrage cel puțin un club care să-l voteze pe Burleanu, din start sunt 84 de voturi adunate pentru actuala administrație. Această metodă este o formă de mituire a votanților”, spun cei din fotbal.
Dragostea federației pentru organizațiile care vor vota la viitoarele alegeri este nemărginită. FRF curtează diferite primării și cluburi de copii și juniori: „Unele, au primit în dar noul tricou branduit al naționalei și diverse cărți editate de către federație. Este o formă de a cumpăra bunăvoința cluburilor”, mai susține presa centrală.

„Fiecare votează cu cine consideră că e mai bun pentru fotbalul românesc”

Cornel Sorescu, președinte AJF Argeș: „Eu primesc 1.850 de lei pe lună, nu 1.000 lei. Primesc pentru dezvoltarea arbitrajului la șase județe în afară de județul nostru. Cine plătește să mergi în județele respective să vezi arbitrii de acolo și toate cele? Treaba asta eu am făcut-o și gratis atâția ani de zile. În privința votului, fiecare votează cu cine consideră el că e mai bine și mai bun pentru fotbalul românesc”.

 

Miercuri, 18 Aprilie 2018 22:21

Cine sunt cei opt votanţi din Argeş pentru şefia FRF

Scris de

Miercuri, 18 aprilie, la Casa Fotbalului vor avea loc alegerile pentru funcția de președinte al Federației Române de Fotbal. Cei patru candidați sunt Răzvan Burleanu, actualul președinte al FRF, Ionuț Lupescu, fostul mare fotbalist al lui Dinamo și al Naționalei, Marcel Pușcaș și Ilie Drăgan. Din județul Argeș, opt structuri sportive au drept de vot pentru președinția FRF. Este vorba de CN Dinicu Golescu Câmpulung (Cristian Crețu), CS Mioveni (Telu Stancu), LPS Pitești (Mihai Cârstea sau directorul Silviu Corodi), FC Argeș (Cristian Gentea), Viitorul Pitești (Alexandru Duminică), FC Star Sport (George Manole), Asociația Județeană de Fotbal Argeș (Cornel Sorescu) și Atletic Bradu (Cristinel Soare). Din sursele noastre putem spune că, din cei 8 votanți, 5 vor merge pe mâna actualului președinte Răzvan Burleanu, în timp ce 3 vor vota cu Ionuț Lupescu.

Așa cum vă informam în numărul trecut al Jurnalului, autoritățile locale au modernizat și reabilitat clădirea Centrului de copii și juniori a FC Argeș din incinta arenei Nicolae Dobrin. Lucrările au fost finalizate în luna noiembrie 2017, însă de atunci și până în prezent această clădire nu a fost folosită de nimeni, nici de juniorii lui FC Argeș și nici de o altă școală de fotbal. Mai mult decât atât, în urma modernizării acestei clădiri a dispărut și denumirea de „Leonte Ianovschi”, ceea ce a produs oarecum o iritare în rândul celor care au crescut și s-au format la acest centru de copii de-a lungul anilor. Așa se face că fostele glorii alb-violete au luat atitudine și ne-au transmis toată susținerea lor pentru revenirea denumirii de „Leonte Ianovschi”.

Campionii din 1972 și 1979 au luat atitudine

Printre cei care susțin această inițiativă se află, așadar, foști mari fotbaliști ai FC Argeș și ne referim la Telu Stancu, Marin Radu II, Daniel Ionașcu, Doru Toma, Ilie Bărbulescu, Aurel Ancuța și Andrei Speriatu. Aceștia susțin ideea că denumirea la Centrul de copii și juniori, unde au fost crescuți toți, să rămână „Leonte Ianovschi”. De asemenea, foștii alb-violeți mai doresc ca cele trei bannere să fie din nou afișate la Stadionul Nicolae Dobrin. Este vorba de banner-ul cu Nicolae Dobrin și cele cu echipele campioane din 1972 și 1979. Totodată, acest grup de inițiativă susține și afișarea banner-ului cu Bebe Barbu de la tribuna oficială. „Aceste poze sunt mândria noastră și trebuie puse la loc de cinste. Nu avem nicio treabă cu actuala echipă. Nu credem că jignim pe nimeni dacă cerem aceste lucruri. Aceste amintiri trebuie să apară din nou la stadion”, ne-a declarat unul dintre membrii acestui grup de inițiativă.

Cine a fost Leonte Ianovschi

13 02Leonte Ianovschi este antrenorul care l-a descoperit pe Nicolae Dobrin. Născut la Chişinău pe 13 martie 1926, Ianovschi a jucat fotbal la Craiova şi Piteşti, în anii '40-'50, iar ulterior în capitala Argeşului şi-a şi început cariera de antrenor. Printre jucătorii descoperiţi de-a lungul timpului se numără: Nicolae Dobrin, C. Radu, Olteanu, Prepurgel, Ştefănescu, Niţă, Cârciumărescu, Mihai Zamfir, Toma II, Ralea, Turcu, Cârstea, Constantin Stancu, Radu III. Tradiţia antrenoratului în familia Ianovschi a continuat, fiul său Mihai Ianovschi fiind în prezent referent zonal în cadrul FRF și până anul trecut a fost coordonatorul Școlii de Fotbal Dani Coman. De asemenea, Mihai Ianovschi este descoperitorul lui Mutu, Neaga sau Coman. Nepotul maestrului, Mihăiţă Ianovschi, a fost antrenor de copii şi juniori la FC Argeş, la Şcoala Dani Coman, iar acum este antrenor secund la selecționata României Under 17. Trebuie menționat și faptul că Leonte Ianovschi este și Cetățean de onoare al municipiului Pitești.

 

# Spune Robert Glinţă, pentru Jurnal de Argeş, după „naţionalele” americane

Piteșteanul Robert Glință (foto centru) continuă să-și arate valoarea în Statele Unite ale Americii! După ce luna trecută a concurat împotriva unul alt român, și anume Cătălin Ungur, într-o competiție extrem de importantă între universități, Robert a făcut senzație la 100 de metri spate și a împărțit locul I cu Cătălin Ungur (UTA) și Ralf Tribuntsov (USC) în competiția numită PAC12 2018. De asemenea, Robert a câștigat locul al II-lea în proba de 200 metri spate, cu timpul de 1:40:57, fiind al treilea trofeu la această ediție a Campionatului Pac-12 pentru sportivul Universității California de Sud, după locul III cu ștafeta USC, în proba de 200 metri mixt și locul I, așa cum spuneam, în proba de 100 metri spate - împărțit frățește cu românul prieten Cătălin Ungur și cu colegul estonian de echipă, Ralf Tribuntsov. Au urmat acum cu o săptămână „naționalele” americane între universități, acolo unde Robert a arătat încă o dată că nu a ajuns întâmplător în State.
Piteșteanul Robert Glință a declarat după această competiție pentru Jurnal de Argeș: „Rezultatele personale de la campionatele NCAA au fost unele satisfăcătoare pentru primul meu an în cadrul întrecerilor americane. Am încheiat întrecerea cu rezultate onorabile All-American în trei probe: 100y spate (locul 5), ștafetă 400y liber (locul 5) și ștafetă 200y mixt (locul 1). Locul 1 la ștafetă de 200y mixt a fost primul în această combinație de procedee din istoria facultății din care fac parte (USC). În clasamentul general, facultatea s-a clasat pe locul 6, rezultat care i-a mulțumit și pe antrenori. Cea mai deosebită plăcere mi-a făcut-o întrecerea în competiție alături de românul Cătălin Ungur, cu care, făcând parte din altă universitate (Utah) și înotând aceleași probe, în piscină am fost rivali, ne-am simțit foarte bine concurând împreună printre americani”.

 

Problemele în campionatele județene nu încetează să-și facă apariția. Spunem acest lucru pentru că, iată, încă o echipă s-a retras din campionat. Este vorba de Școala de Fotbal Gică Retevoescu, entitate sportivă ce evolua în Liga a V-a cu echipa de seniori și cu copii în competițiile de juniori D.
„Am depus cerere la AJF Argeș prin care am solicitat   retragerea din competițiile de juniori D și seniori Liga a V-a, seria nord. Nu mai puteam. Au plecat foarte mulți jucători în iarnă, la Micești, Colibași, Davidești și Godeni. Îmi pare rău că m-am bătut de la egal la egal cu echipele care aparțin de comune, eu fiind o echipă privată.  Am adus 18 jucători, dar am fost pur și simplu umilit la Micești, cu 9-0.  Deci, jucătorii nou-veniți nu se ridicau la nivelul celor plecați. Nu am putut suporta umilința și am decis să mă retrag. Este greu. Fără bani nu faci nimic”, ne-a declarat managerul Gică Retevoescu.

Incredibil, dar adevărat! Clădirea Centrului de copii și juniori al FC Argeș a fost modernizată și reabilitată încă din luna noiembrie a anului trecut, dar și în prezent copiii se schimbă afară, la terenul sintetic. Este vorba de copiii de la Școala Dani Coman, pentru că juniorii lui FC Argeș se schimbă în pavilionul central al Stadionului Nicolae Dobrin, chiar deasupra vestiarelor echipei mari. Practic, totul se află la cheie în ceea ce privește Centrul de copii și juniori, însă autoritățile locale nu au permis intrarea în această clădire. Mai mult decât atât, clădirea Centrului de copii și juniori Leonte Ianovschi arată ca o simplă construcție, fără a avea vreun însemn așa cum era până anul trecut.

13 02Ne referim la denumirea „Leonte Ianovschi”, care pur și simplu a fost înlăturată. Nu mai menționăm aici ce a însemnat familia Ianovschi pentru fotbalul piteștean, dar lipsa de reacție sau, mai bine zis, bulibășeala din punctele de vedere ale celor responsabili de acest aspect este de-a dreptul halucinantă și ne referim la directorul FC Argeș, Dragoș Șerban, și la directorul Constantin Zichil de la Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești. Oare conducerea Primăriei Pitești și cea a Consiliului de Administrație al FC Argeș cunosc acest lucru?! Dacă nu, atunci așteptăm măsurile de rigoare! Nu se poate să păstrezi o clădire cum este Centrul de copiii și juniori al FC Argeș de dragul de a avea ceva modern și la standarde ridicate, iar copii să se schimbe afară pe vreme rece, iar juniorii de la FC Argeș să se schimbe câte 100 o dată într-o singură încăpere, așa cum este cea de la pavilionul central! Înțelegem faptul că Școala de Fotbal Dani Coman este o entitate privată, deși timp de 7 ani a folosit această clădire, dar nu înțelegem de ce proprii juniori nu pot folosi acest centru de copii și juniori al FC Argeș! Iată în continuare ce declară factorii direct responsabili de această situație incredibilă din fotbalul românesc.

„Nu sunt eu administrator, trebuie să sunați la SPEP” 

Dragoș Șerban, director FC Argeș: „Nu ne ocupăm noi de administrarea Centrului de copii și juniori, dar copiii de la Școala Dani Coman se pot schimba unde vor ei, pentru că sunt privați. Nu știu! Nu sunt eu administrator, trebuie să sunați la SPEP (Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiului Pitești - n.red.), nu la noi. Până se deschide centrul, juniorii noștri nu se schimbă acolo. Așa cum am zis, SPEP-ul administrează acolo. Nu pot eu să dau mai multe detalii, pentru că nu știu mai multe. Urmează să fie deschis acest centru, nu știu dacă e terminat... Referitor la complex trebuie să vorbiți cu SPEP-ul, nu cu mine. Când SPEP-ul spune că se deschide, atunci vom merge acolo”.

„Nu știu! Toate aceste detalii trebuia să le spună Dragoș Șerban, nu eu. A scăpat de tine și gata... Succes!”

Constantin Zichil, director SPEP: „O să intre acolo și juniorii lui FC Argeș. Știe Dragoș (Dragoș Șerban, director FC Argeș - n.red.). El trebuie să dea programul la grupe, care sunt, cum sunt... El știe... Întreabă-l pe Dragoș de ce nu se schimbă copiii la Centrul de copii și juniori, nu pe mine... Extraordinar! Școala Dani Coman vă bagă la înaintare ca să intre ei acolo... Nu știu dacă în trecut foloseau acele vestiare. Habar nu am! Foloseau niște copii din Pitești. Nu știu! Toate aceste detalii trebuia să le spună Dragoș Șerban, nu eu. A scăpat de tine și gata... Succes!”.

# Ion Răileanu, fost secretar general FC Argeş rupe tăcerea

# D-le Răileanu, cine pe cine contestă în ceea ce o privește pe FC Argeș?
- Orice acțiune poate fi contestată în țara asta, fie în justiție, fie altundeva. Toată lumea se agită! E o contestație asupra unei erori...
# Păi, și cine face această contestație?
- Depinde despre ce contestație este vorba.
# Ce anume se contestă în ceea ce o privește pe FC Argeș?
- Nu știu dacă ar trebui să discutăm asta. Unora nu le convine această situație...
# E vorba de echipa susținută de Primăria Pitești?
- Nu e contestată echipa, ci alte treburi care le-au făcut ei...
# Adică...
- Contestația nu este făcută în numele unei persoane, ci în numele mai multor persoane. De aceea trebuie consultați și ceilalți. Ce se întâmplă? Contestația nu are nicio legătură cu FC Argeș 1953, este făcută de un grup de mai multe persoane, membrii fondatori ai clubului „mamă” care a existat din 1953 și care există și astăzi. Nimeni însă nu vrea să țină seama de el, vrea numai să-l jefuiască în continuare.
# În acest grup vă aflați dvs și Viorel Ilinca...
- Noi am devenit interfață la rugămintea acestui grup care a susținut această contestație, că am fost eu secretar general și Ilinca președinte. Dl Stroe nu mai e, alții nu mai sunt...

„Enoiu nu trebuia să vândă ce nu avea”

# Acest grup reprezintă clubul de dinainte de Penescu?
- Da. Club care există și astăzi. Unii au luat din el câte ceva ca să vândă, l-au trimis în faliment și încă mai jefuiesc și se laudă cu astea.
# Ce anume se contestă?
- Contestă neregulile care s-au făcut.
# Vă referiți la cedarea către Penescu?
- Acolo este baza. Contestația nu s-a referit la cei de la Primărie, probabil că ei s-au simțit cu musca pe căciulă, pentru că au și ei niște treburi pe acolo, ci pentru ce a făcut dl Enoiu. A vândut ceva ce nu era de vândut.
# Unde este făcut contestația?
- La OSIM. Nu este la nicio instanță. Urmează procedurile, iar următoarea decizie se poate da în luna mai. Primăria a făcut niște erori acolo... Au forțat nota și au luat leapșa!
# În afară de dvs și Vali Ilinca, cine mai face parte din acest grup?
- Nu pot să spun, pentru că tocmai aici este toată treaba. Grupul este confidențial.
# Ce se urmărește de fapt prin această contestație?
- Să facă totul în mod corect. Adică Enoiu nu trebuia să vândă ce nu avea. Din ce a ajuns la Enoiu, Ilinca nu a dat nimic la momentul respectiv. Doar drept de folosință, nu de a vinde... Membrii unei asociații non-profit nu pot beneficia de eventuale profituri... S-a vândut ceva care nu era al lor...
# Are totul vreo legătură cu fundația sau cu entitatea suporterilor?
- Nu. Vorbim despre clubul de după revoluție. Autoritățile locale l-au lăsat pe dl Penescu să-și facă de cap acolo, iar acum l-au ajutat ca să scadă din datorii prin cumpărarea brand-ului. Prostiile le-au făcut ei împreună cu Penescu, iar pe ceilalți nu îi ajută nimeni cu nimic măcar pentru a închide procesul de 12 ani de zile. Nu vedeți că abia acum au spus că nu pot să promoveze în Liga I sub forma asta!? Au știut lucrul acesta încă de pe vremea SCM-ului!

Handbalistele de la CS Dacia Mioveni 2012 au obținut week-end-ul trecut o nouă victorie în Divizia A, al doilea eşalon valoric al României, în fața echipei ACS Crișul Chișineu-Cris, scor 28-23 (12-11). Echipa de handbal a Mioveniului, condusă de Carmen Amariei și Luminița Huțupan Dinu, a urcat, așadar, pe poziția a treia în clasamentul general. Partida s-a jucat în Sala Sporturilor Trivale din Pitești.

 

# Spune Telu Stancu, director executiv CS Mioveni

# Dle director, cum comentați condițiile în care s-a desfășurat meciul de la Miroslava?
- Ce să comentez? Am jucat pe un teren pe care nu știu dacă l-am mai văzut vreodată.
# Să înțelegem că și rezultatul, 1-0 pentru Miroslava, nu este unul real?
- Nu am putut să jucăm fotbal. Practic, nu se putea juca.
13 01# Ce a făcut CS Mioveni ca această partidă să nu se joace?
- Atât noi, cât și echipa adversă am făcut demersurile de rigoare la Federație. Am cerut să se amâne etapa, iar răspunsul a fost că nu permite regulamentul, că nu sunt motive... Că acolo, la Iași, nu era cod roșu, cum a fost aici în zona de sud. Oricum, cei de la meteo au anunțat că va ninge la Iași și, într-adevăr, a nins de dimineața și până seara. Zăpada a fost de cel puțin 40 de cm. Stadionul, la ora 9.30, era jumătate plin de zăpadă, iar aceasta era dată afară de pe teren cu tractoarele. Arbitrul a hotărât să se joace și s-a jucat. Numai că nu am putut să jucăm fotbal, ăla nu e fotbal... Să joci pe 70% din suprafața de joc pe noroi... Pământul a fost moale, nu a fost înghețat și de aceea s-a ajuns aici. Pase pe jos nu existau, practic mingea nici nu sărea pe foarte multe zone ale terenului.

„Nu avem rezultate. Au fost trei jocuri în care am făcut niște greșeli care ne-au costat”

13 02# Cum vă explicați faptul că în ultima perioadă echipa nu prea a mers așa cum trebuie?
- Nu avem rezultate. Au fost trei jocuri în care am făcut niște greșeli care ne-au costat. Mă refer în primul meci de la Pandurii, iar al doilea joc, la cel cu Poli; până la momentul în care am primit gol echipa a jucat, iar după aceea nu am mai putut să revenim. Ultimul, cel de la Miroslava, a fost un joc în care primul care greșea probabil că și pierdea. Treaba asta o spun încă de la începutul jocului. Din păcate, noi am fost cei care am greșit la faza golului și asta a fost.
# Cum vedeți meciul cu UTA Arad?
- Este un joc nu important, ci foarte important pentru noi, pentru cele trei puncte care sunt în joc. Eu zic că echipa trebuie să se mobilizeze foarte bine și eu cred că avem capacitatea, avem valoarea să câștigăm acest joc. Până la urmă, întâlnim o echipă care nici ea nu-și găsește un parcurs bun în ultimul timp. Dar, de la venirea lui Ionuț Popa, lucrurile au început să meargă, ca să zic așa, la ei. Noi sperăm să câștigăm acest joc!

 

Pagina 1 din 132