Pe gaura cheii (143)

Mai mulţi lereşteni ne-au semnalat faptul că la sfârşitul săptămânii trecute, mai exact vineri, 16 martie, o echipă a DNA a vizitat primăria Lereşti. Procurorii anticorupție ar fi solicitat mai multe documente legate de asfaltarea unor drumuri comunale din Voineşti, cu nereguli la atribuirea lucrărilor şi o diferenţă de preţ cu ceva zerouri nejustificate.  Conform surselor noastre, primarul democrat – liberal Gheorghe Tonghioiu este vizat de către DNA Pitești în mai multe dosare, însă în cercetare se află cel cu lucrările de asfaltare a circa 3,7 km de drum comunal, executat de firmele TCCInd al magnatului Ștefan Lăzăroiu.  Pe de altă parte, contactat de noi, primarul Tonghioiu neagă informaţia cum că la primăria Lereşti ar fi fost DNA-ul, declarându-ne că „a fost doar o echipă de la Inspectoratul de Stat în Construcţii Argeş, în urma unei reclamaţii făcute la nivel de Poliţie, la Bucureşti, de către o persoană din Lereşti în spatele căreia se află viceprimarul Onu Dragomir. De altfel, viceprimarul vrea să mă pună pe mine într-o lumină proastă ca să  ajungă el primar. Cei de la Inspectoratul de Stat în Construcţii au verificat documentele cu autorizaţia de construire a drumului, după care au plecat în teren. Este vorba de un drum comunal făcut în parteneriat cu Consiliul Judeţean, prin 2009. Nu am avut şi nu am probleme cu DNA-ul. Vă pot spune că dorm chiar bine, cu sforăituri!”.
(Cheia Franceză)

Proaspăta decizie a Comisiei Superioare de Disciplină a UNEJ, de excludere din profesie a executorului judecătoresc Fieraru Eugen, l-au făcut pe acesta să se comporte ca un animal încolțit: mușcă tot în preajma sa. Pe surse, am aflat că acum încearcă să se răzbune pe toți cei despre care consideră că i-au făcut rău, că au avut vreo implicare în sancționarea sa. Unul dintre cei vizați de către (încă) executorul Fieraru este chiar președintele Camerei Executorilor de pe lângă Curtea de Apel Pitești, Ilie Văleanu, pe care Fieraru îl dorește doborât din funcția de conducere, mai spun sursele noastre. După ce anul trecut, în luna martie, Fieraru a făcut plângere împotriva lui Văleanu la Parchetul Curții de Apel Pitești, pentru abuz în serviciu, soluționată cu neînceperea urmăririi penale, în februarie, anul acesta a revenit cu noi sesizări ale organelor de urmărire penală, lucru care a fost adus în discuție la Camera Executorilor din Pitești. Contactat telefonic, președintele Ilie Văleanu nu a dorit să dea nicio declarație în acest sens, iar executorul judecătoresc Fieraru a spus că nu dorește să comenteze în niciun fel și că lasă ca instanțele să își spună cuvântul.
(Cheia Franceză)

Încă de la înscăunarea sa în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Argeș, proaspătul „general” Dragoș Dinculescu a avut grijă să se laude în stânga și în dreapta că este independent politic și că nu va face decât politica învățământului. În ciuda acestor declarații de-a dreptul sforăitoare, șeful ISJ a fost văzut joi, 1 martie, chiar în ziua numirii în funcție, intrând în sediul PDL și mergând glonț către biroul senatorului Mircea Andrei. Unii zic că a fost chemat la ordine pentru a primi informații stricte despre cum trebuie învățământul să finanțeze PDL prin fundația „Solidaritatea Creștină”, controlată de același Mircea Andrei. Alții spun că Dinculescu era atât de grăbit să rupă ușa senatorului, alergat fiind de plângerile penale (de vreo două știm numai noi) cu care s-a pricopsit încă de pe vremea când răspundea de resursele umane tot la ISJ. Apropo, avem informații sigure că, în urma unei astfel de plângeri, Dinculescu a primit deja „calitatea” de învinuit. (Cheia Franceză)

Pedeliştii câmpulungeni merg din termen în termen pentru a-şi prezenta un candidat la primăria municipiului. Unicul motiv pentru care în peisajul politicii locale nu apare şi candidatul PDL la funcţia de primar al Câmpulungului este acela că nu există încă unul, timp în care la partid au loc căutări asidue. Sfera căutărilor s-a extins şi prin ogrăzile vecine, fiind contactaţi mai mulţi politicieni locali, printre care se găsesc fostul peremist, actual pesedist, Marinică Fologea, consilierul local PRM Dan Şipoteanu, fostul primar PSD George Bălan sau directorul Casei de Cultură a Sindicatelor Sergiu Cicu, un apropiat al actualului primar liberal Călin Andrei, ba chiar şi cunoscutul medic Bogdan Albulescu. Lista persoanelor apte pentru a fi candidatul PDL este încă deschisă, fapt pentru care sunt aruncate pe piaţă şi nume din cadrul partidului pentru a se vedea impactul la publicul alegător, aşa cum este şi cazul profesorului Cristi Creţu, ex-director la Colegiul „Dinicu Golescu”.  (Cheia Franceză)

Recent, Primăria Rucăr a amendat firma de telefonie mobilă Orange pentru amplasarea unui pilon, fără autorizaţie, pe un teren privat ce-i aparţine Georgetei Coman (fosta soţie a ex-viceprimarului de Rucăr, Ion Popa Nica). Orange a achitat amenda de zece milioane de lei vechi, cu angajamentul că-şi va lua pilonul până la intrarea în legalitate, în caz contrar riscând să primească o altă sancţiune, cu ceva mai multe zerouri. Primăria Rucăr nu a fost cea cu iniţiativa de a amenda firma de telefonie mobilă, ci a fost obligată printr-o adresă primită de la Consiliul Judeţean Argeş, instituţie care a fost sesizată la rândul ei de un cetăţean care arăta că Orange are construite, fără autorizaţie, pe raza Rucărului, începând din 2009, o cameră tehnică în punctul „Pleaşa” şi, din 2011, un turn metalic pe proprietatea Georgetei Coman. Dacă numai la Rucăr se află două staţii de telefonie mobilă amplasate ilegal, oare câte sunt în această situaţie la nivel de judeţ?  (Cheia Franceză)

Mai zilele trecute, portocaliii au plantat şi pe faţada sediului pe care îl deţin la Câmpulung un banner împotriva senatorului liberal Mircea Diaconu, pe care îl catalogau drept ”alesul chiulangiu”. Gestul pedeliştilor a deranjat conducerea BCR, sucursala Muscel, care a solicitat imediat chiriaşilor de la PDL să-şi „coboare” de pe faţadă afișul  cu puternic iz de campanie și atac electoral. Până în prezent, bannerul nu a mai fost postat la loc vizibil în Câmpulung, asta și pentru că nimeni nu prea mai e dispus să pună botul la glumele proaste ale PDL-ului.
(Cheia Franceză)

Recent reînfiinţată, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială a primit, de la 1 ianuarie, ingrata misiune de a opri indemnizaţiile pentru creşterea copiilor către mămicile care nu şi-au achitat dările către stat. Zis şi făcut, că vorba aceea, unde-i lege nu-i tocmeală, angajaţii agenţiei au trecut mai întâi la instruirea primarilor din tot judeţul în ceea ce priveşte ordonanţa cu pricina. Apoi, din teritoriu au început să vină date despre datornici astfel încât, s-au întocmit 263 de dosare de suspendare a plăţii indemnizaţiilor. Văzându-se în situaţia de a nu mai avea venitul lunar pentru micuţi, mămicile au făcut ce au făcut, şi au început să-i dea statului sumele datorate, astfel încât aproape jumătate dintre ele şi-au rezolvat problema primindu-şi banii înapoi. Numai că, ori din neînţelegerea legii chiar explicată iniţial, ori din exces de zel, primarii au raportat familii datoare, cu toate că era vorba doar despre părintele beneficiar al alocaţiei sau au raportat şi pentru alte datorii, de exemplu amenzi, deşi ideea era să se recupereze doar taxele şi impozitele. Oricum, după campania de informare, Inspecţia Socială va merge din nou în teritoriu pentru verificarea corectitudinii informaţiilor transmise de către administraţiile locale, ocazie cu care primarii pârâcioşi ar putea fi amendaţi.  (Cheia Franceză)

Nici nu intrasem bine în noul an că pomenile electorale au început să curgă, la început timid dar cu cât se apropie alegerile gesturile “binefăcătorilor” tind să se înmulţească. Fiecare după cum îl duce capul sau…buzunarul. Unii cu mici şi bere, alţii cu pungi de făină, zahăr, ulei sau cu tradiţionalii cârnaţi. Politicienii de la Bascov se pare că sunt mai pragmatici şi au ales să distribuie  lemne de foc direct în curţile oamenilor. Bascovenii s-au închinat cu două mâini de o aşa milostenie, dar nu a bucurie, ci a uimire, mai ales cei care au centrale termice pe gaze. Ei au dat fuga la primarul Stancu să îi  povestească tărăşenia celor de la PD-L. Acum, nu se ştie dacă fapta poate fi pusă tot în sarcina fostului şef de la Direcţia Silvică Argeş, dar, în orice caz, e la mintea cocoşului că nu oricine poate dispune de fondul forestier după bunul plac, deci operaţiunea are girul cui trebuie… (Cheia Franceză)

Săptămâna trecută, viceprimarul municipiului Câmpulung, Liviu Ţâroiu, şi-a serbat ziua de naștere nu doar cu familia și prieteni, ci și cu toţi angajaţii primăriei. Cum e criză şi la Câmpulung, subalternii vicelui s-au gândit că cel mai bun cadou e… plicul, dar nu unul cu felicitări, ci unul cu… sute, cât să-i fie de ajuns măcar să acopere cheltuielile cu masa festivă. Angajații Primăriei Câmpulung au dovedit tact și nu i-au băgat vicelui plicul cu „urări” albastre direct în buzunar, ci i l-au dăruit bine camuflat  într-un coş cu gerbera roşii. (Cheia Franceză)

Fostul președinte al PNL Argeș, Adrian Miuțescu, nu se împacă deloc cu ideea că, din punct de vedere politic, a rămas pe dinafară. Dovadă că, săptămâna trecută, ex-deputatul liberal și-a negociat transferul la Partidul Ecologist Român, formațiune politică de buzunar care tatonează posibilitatea de a face parte din viitoarea Mișcare populară. Discuțiile cu ecologiștii au fost intermediate de Mircea Coșea, președintele de onoare al PER și coleg de Parlament și de partid cu Adrian Miuțescu în mandatul 2004-2008. Conform înțelegerii, Miuțescu urmează să devină președintele filialei PER Argeș și, totodată, candidatul ecologiștilor la alegerile parlamentare din toamnă. (Cheia Franceză)

Pagina 1 din 11