Omul saptamanii (390)

Joi, 21 Iunie 2018 00:01

Giani Uță

Scris de

Agentul superior Giani Uţă de la Poliția Locală Pitești a salvat viaţa a doi oameni în decurs de doar două săptămâni. Joi, 14 iunie, acesta a convins un tânăr de 18 ani să nu se arunce de pe un bloc din Războieni, unde se urcase cu gândul de a se sinucide. Acelaşi agent, reuşise cu două săptămâni în urmă să-l determine pe un alt bărbat să nu se arunce de pe clădirea Spitalului Judeţean. Pentru gesturile sale impresionante și pentru modul inspirat în care a acționat în ambele cazuri, Jurnalul de Argeș îl declară pe agentul superior Giani Uță - Omul Săptămânii.

Joi, 14 Iunie 2018 11:18

Ion Jinga

Scris de

Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar la ONU, reprezentant Permanent al României la Organizaţia Naţiunilor Unite în New York, Ion Jinga a fost ales preşedinte al Comisiei ONU pentru Dezarmare şi Securitate Internaţională. Desemnarea s-a produs la începutul acestei luni, în plenul Adunării Generale a ONU, iar mandatul va fi exercitat pe durata celei de-a 73-a sesiuni a Adunării Generale, în perioada septembrie 2018-septembrie 2019. Pentru că este primul diplomat român ales vreodată în funcția de preşedinte al acestei comisii principale a Adunării Generale a ONU și pentru că este diplomatul român cu cea mai impresionantă carieră în ultimele decenii, Jurnalul de Argeș îl declară pe ambasadorul Ion Jinga  Omul Săptămânii.

Miercuri, 06 Iunie 2018 22:47

Andreea Panțuroiu

Scris de

Federaţia Română de Atletism a organizat week-endul trecut o nouă ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României. La această competiţie adresată seniorilor, tineretului şi juniorilor, judeţul nostru a fost reprezentat de Constantin Zanfir (de la CSM Piteşti), Marian Oprea (de la Dinamo), Andreea Panţuroiu (CSM Bucureşti), Pavel Nichituş, Adrian Tache, Georgiana Muscalu, Ionela Popescu, Andrei Neagoe, toţi de la CSU Piteşti. Andreea Panțuroiu s-a impus la triplusalt cu o săritură de 14,36 metri. Pentru performanța sa excelentă și pentru faptul că este constant prezentă pe podiumurile competițiilor naționale și internaționale, Jurnalul de Argeș o declară pe atleta Andreea Panțuroiu Omul Săptămânii.

Miercuri, 30 Mai 2018 19:35

Daniel Drăghici

Scris de

Sâmbăta trecută, piteșteanul Daniel Drăghici, elev de la Şcoala de Poliţie Câmpina, aflat în practică la Poliţia Ştefăneşti, a reuşit să prindă un infractor. Sâmbătă după-amiaza, elevul, care era în timpul liber, a imobilizat un tânăr de 16 ani, din Constanţa, despre care existau indicii că ar fi înşelat un bărbat de 74 de ani din Piteşti, prin metoda Accidentul. În urma acţiunii elevului au fost recuperaţi de la cel în cauză 21.800 de lei. Pentru curajul și spiritul său civic, Jurnalul de Argeș îl declară pe viitorul poliţist Daniel Drăghici - Omul Săptămânii.

Săptămâna trecută, Universitatea din Pitești a marcat în mod festiv primirea celui mai înalt calificativ din partea ARACIS (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior), și anume „Grad de Încredere Ridicat”. Pentru obținerea celui mai înalt calificativ din partea ARACIS și pentru că au reușit să facă din Universitatea din Pitești o instituție de învățământ superior de prim rang, Jurnalul de Argeș îi declară pe Dumitru Chirleșan - rectorul UPIT, și Mihaela Diaconu, președintele Senatului UPIT - Oamenii Săptămânii.

Handbalistele de la CS Dacia Mioveni 2012 au reușit weekendul trecut să scrie o pagină de istorie pentru sportul local, câștigând meciul decisiv cu contracandidata la calificarea în meciurile de baraj pentru Liga Națională, CSU Reșița. Deși părea un obiectiv fantezist la debutul campionatului, ambiția clubului din Mioveni de a merge la barajul pentru Liga Națională s-a materializat până la urmă. Pentru performanța deosebită înregistrată pentru handbalul din județ, Jurnalul de Argeș le declară pe antrenoarele Carmen Amariei și Luminița Huțupan-Dinu - Oamenii Săptămânii.

Joi, 10 Mai 2018 12:32

Gabriel Săndulescu

Scris de

Începând cu 4 iunie, dosarele aflate pe rol la Curtea de Apel Pitești vor putea fi consultate online în format PDF. Curtea de Apel Pitești este a doua instanță din țară după Curtea de Apel Cluj care implementează această aplicație extrem de utilă. Decizia a fost luată săptămâna trecută de către președintele Curții de Apel Pitești, Gabriel Săndulescu. Pentru că prin această măsură foarte utilă va crește calitatea actului de justiție și va asigura o transparență sporită a procedurilor judiciare, Jurnalul de Argeș îl declară pe judecătorul Gabriel Săndulescu, președintele Curții de Apel Pitești - Omul Săptămânii.

Miercuri, 02 Mai 2018 17:58

George Caval

Scris de

Timp de patru zile, între 26 și 29 aprilie, în parcarea complexului comercial Jupiter City s-a desfășurat a III-a ediție a Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI. Evenimentul, care a devenit una dintre cele mai importante expoziții agricole din România, a fost organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. Ediția din acest an a fost una care a bătut toate recordurile, atât de expozanți și invitați, cât și de vizitatori. Pentru organizarea impecabilă a Târgului AGRO Pitești și pentru implicarea sa, Jurnalul de Argeș îl declară pe George Caval, președintele CCIA Argeș  - Omul Săptămânii.

 

Miercuri, 25 Aprilie 2018 21:24

Cornel Ionică

Scris de

Week-endul trecut, la Pitești s-a desfășurat a 41-a ediție a Simfoniei Lalelelor, cea mai mare expoziție florală din România. Iar această ediție a fost una a recordurilor: 350 de expozanți, 10 ambasadori și peste 120.000 de vizitatori. Pentru că a reușit să bată toate recordurile de audiență ale Simfoniei Lalelelor și pentru bucuria adusă miilor de copii participanți la Parada Florilor, Jurnalul de Argeș îl declară pe primarul Cornel Ionică Omul Săptămânii.

 

Miercuri, 18 Aprilie 2018 21:17

Nicolae Oprea

Scris de

Miercuri, 11 aprilie, în sala Ars Nova a Centrului Cultural Piteşti au avut loc alegeri pentru Filiala Piteşti a Uniunii Scriitorilor. Cei doi candidaţi pentru conducerea filialei au fost actualul preşedinte Nicolae Oprea şi Mircea Bârsilă. La final, Nicolae Oprea a obţinut 24 de voturi, fiind reales preşedinte al filialei Piteşti a USR pentru următorii cinci ani. Pentru realegerea sa în funcție, ca și pentru prodigioasa sa carieră literară de aproape cinci decenii, Jurnalul de Argeș îl declară pe Nicolae Oprea Omul Săptămânii.

 

Pagina 1 din 28