Omul saptamanii (382)

Miercuri, 25 Aprilie 2018 21:24

Cornel Ionică

Scris de

Week-endul trecut, la Pitești s-a desfășurat a 41-a ediție a Simfoniei Lalelelor, cea mai mare expoziție florală din România. Iar această ediție a fost una a recordurilor: 350 de expozanți, 10 ambasadori și peste 120.000 de vizitatori. Pentru că a reușit să bată toate recordurile de audiență ale Simfoniei Lalelelor și pentru bucuria adusă miilor de copii participanți la Parada Florilor, Jurnalul de Argeș îl declară pe primarul Cornel Ionică Omul Săptămânii.

 

Miercuri, 18 Aprilie 2018 21:17

Nicolae Oprea

Scris de

Miercuri, 11 aprilie, în sala Ars Nova a Centrului Cultural Piteşti au avut loc alegeri pentru Filiala Piteşti a Uniunii Scriitorilor. Cei doi candidaţi pentru conducerea filialei au fost actualul preşedinte Nicolae Oprea şi Mircea Bârsilă. La final, Nicolae Oprea a obţinut 24 de voturi, fiind reales preşedinte al filialei Piteşti a USR pentru următorii cinci ani. Pentru realegerea sa în funcție, ca și pentru prodigioasa sa carieră literară de aproape cinci decenii, Jurnalul de Argeș îl declară pe Nicolae Oprea Omul Săptămânii.

 

Miercuri, 11 Aprilie 2018 21:14

Bogdan Sitaru

Scris de

Săptămâna trecută s-a încheiat Olimpiada Naţională de Informatică, găzduită de Constanţa, iar în urma concursului a fost stabilit şi lotul lărgit al elevilor români pentru Olimpiada Internaţională de Informatică. Printre cei 20 de tineri de excepție se află din nou reprezentanţi ai Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” Câmpulung. După Costin Oncescu, surpriza foarte plăcută este reprezentată de Bogdan Sitaru, elev în clasa a XI-a, inclus și el în lotul lărgit, după rezultatele foarte bune de la baraj. Pentru performanța sa de a fi inclus în lotul lărgit pentru olimpiada internațională de informatică, Jurnalul de Argeș îl declară pe Bogdan Sitaru Omul Săptămânii.

 

Miercuri, 04 Aprilie 2018 20:46

Ion Georgescu

Scris de

Săptămâna trecută, la Primăria Mioveni a fost lansată o aplicație revoluționară intitulată Mioveni City App, în care puteți găsi toate informațiile utile, agenda evenimentelor, ghid turistic, locații pentru petrecerea timpului liber și chiar social media sau news, însă există și un domeniu unde utilizatorii pot sesiza și raporta instant diverse incidente. Cetățenii pot opta pentru a primi notificări pe telefonul mobil în legătură cu șantiere și lucrări publice, străzi închise, întreruperi ale alimentării cu apă şi energie electrică. Pentru inițiativa lansării unei aplicații extrem de utile cetățenilor din Mioveni, Jurnalul de Argeș îl declară pe primarul Ion Georgescu Omul Săptămânii.

 

Miercuri, 28 Martie 2018 20:40

Maria Constantinescu

Scris de

Săptămâna trecută a avut loc la Ateneul Român, la iniţiativa şi în organizarea preşedintelui Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR), prof. univ. dr. Doru Buzducea, ceremonia de decernare a premiilor celei de a V-a Gale Naţionale a excelenţei în asistenţă socială. Premiul pentru personalitatea anului în promovarea educaţiei şi formării în asistenţa socială a fost obţinut de prof. univ. dr. Maria Constantinescu de la Universitatea din Piteşti, motiv pentru care Jurnalul de Argeș o declară Omul Săptămânii.

 

Miercuri, 21 Martie 2018 21:12

Dumitru Secăreanu

Scris de

După un an de evaluări efectuate de Ministerul Turismului şi specialişti de la Bruxelles şi după decenii de încercări, comuna Dâmbovicioara a primit statut de staţiune turistică de interes naţional din Argeș, alături de alte trei localități din țară.  În ultimii ani, turismul s-a dezvoltat foarte mult la Dâmbovicioara, obiective precum Peştera, Cheile, podul de pe DN 73, grupul statuar Everac, stânile de pe Dealul Sasului atrăgând mii de turiști. Pentru că a transformat Dâmbovicioara într-o stațiune turistică de interes național, Jurnalul de Argeș îl declară pe primarul Dumitru Secăreanu Omul Săptămânii.

 

Miercuri, 14 Martie 2018 21:20

Rareș Sipoș

Scris de

Săptămâna trecută, România a câștigat 3 medalii la Campionatele Europene de tenis de masă under 21, competiție ce a fost găzduita de orașul Minsk din Belarus. Printre medaliați s-a numărat și Rareş Şipoş, sportiv legitimat la CS Mioveni. Acesta  a obținut medalia de  bronz la simplu, chiar dacă a avut probleme de sănătate și nu s-a putut antrena două săptămâni. Pentru performanța sa la nivel european, Jurnalul de Argeș îl declară pe Rareș Sipoș Omul Săptămânii.

 

Dincolo de scandalul național al sms-urilor date la concursul „ Duelul Ansamblurilor” din emisiunea La Măruță, performerii săptămânii sunt copiii celor două grupuri folclorice din Argeș care au muncit, și-au pus tot efortul și talentul lor în joc pentru a demonstra că iubesc, știu și sunt dornici să ducă mai departe tradițiile argeșene. Grupuri care s-au clasat pe locurile 1 și 3 în marea finală. Jurnalul de Argeș îi declară atât pe membrii Ansamblului „Doina Bascovului”, cât și pe cei ai „Doinei Cârcinovului” de la Priboieni - Oamenii Săptămânii.

Miercuri, 28 Februarie 2018 21:05

Roxana Zorzolan

Scris de

Vinerea trecută, Roxana Zorzolan, o artistă de 20 de ani născută în satul Şerboieni din județul Argeș, în prezent studentă la Arhitectură, a avut un moment incredibil la Românii au Talent. Legată la ochi, Roxana a avut un discurs motivaţional de excepţie şi l-a făcut pe Florin Călinescu să îi dea lacrimile. Impresionați și emoționați, jurații și cei prezenți în sală s-au ridicat în picioare, Roxana primind aplauze frenetice. Filmarea cu momentul magic al Roxanei a strâns deja sute de mii de vizualizări pe YouTube. Pentru momentul impresionant de la Românii au Talent, Jurnalul de Argeș o declară pe Roxana Zorzolan - Omul Săptămânii.

Miercuri, 21 Februarie 2018 20:11

Adrian Popescu

Scris de

Săptămâna trecută s-a stins din viață Adrian Popescu-președintele Asociației Copiilor Handicapați Fizic România-filiala Argeș (ASCHF-R Argeș), un om cu un suflet ales și care a făcut extrem de multe pentru persoanele cu dizabilități. Pentru că a luptat timp de peste 20 de ani pentru drepturile persoanelor cu dizabilități și pentru nevoile multor oameni năpăstuiți de soartă, pe care i-a sprijinit în multe rânduri, Jurnalul de Argeș îl declară post-mortem pe Adrian Popescu - Omul Săptămânii.

 

Pagina 1 din 28