Miercuri, 21 Martie 2018 21:33

Daniela Voiculescu şi poezia cristalelor, la Liceul Teoretic „Ion Barbu”

Scris de Denisa Popescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Marțea trecută, ca preludiu la Ziua Internațională a Poeziei, caleașca Bibliotecii Te Citește s-a oprit la Liceul Teoretic „Ion Barbu”. Din caleașcă, protejată nu de cavaleri, cum te-ai fi așteptat, ci de cristale și de arome prețioase, a coborât poeta Daniela Voiculescu. Desigur, cu valijoara plină de cărți - 22 de titluri - din care le-a citit și elevilor, și profesorilor și pe marginea cărora, înainte de a le dărui, s-a discutat cu interes.

9 02Daniela Voiculescu scrie cu pasiune despre invizibil și despre emoții netrăite până la capăt pe frecvența aceasta. Preocupată de numerologie, de astrologie și de puterile secrete ale cristalelor, a ales să vorbească despre ele în versuri, un alt fel de a comunica incomunicabilul, de a-l face accesibil și credibil. O poezie împovărată de simboluri, dar sonoră, armonioasă, care se agață de ființa cititorului ca vântul sau ca bătaia de aripi pe care n-o înțelegi, de multe ori n-o vezi, dar pe care o simți. A simțit-o și auditoriul de la Liceul „Ion Barbu”, în fața căruia Daniela Voiculescu a citit cu argumentul în palmă. Fiecare poem rostit a fost însoțit de cristalul lui, fiecare carte - de o poveste din viața Danielei, căreia faptul de a fi trecut, în urmă cu aproape 25 de ani, prin experiența morții clinice, i-a modificat fundamental perspectiva asupra existenței.
Grație unui „comando” didactic, sensibil  la tot ceea ce înseamnă mutații în sfera valorilor culturale - directorii liceului, profesorii Alexandru Ionescu și Carmen Mustocea, profesoarele Elena Smaranda, Virginia Ionescu, Daniela Dumitru, Alix Drăguță și profesoarele-bibliotecare Amalia Elena Contantinescu și Cristina Mutu - Biblioteca Te Citește se va întoarce în băncile Liceului „Ion Barbu”, în luna mai.

 

Citit 64 ori

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.