Biblioteca Judeteana Arges (984)

Vineri, 5 octombrie, Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Argeș a vibrat în memoria prof. dr. în Estetică, originar din Costești, Gheorghe Ceaușu, trecut la cele încă inaccesibile, în luna aprilie. Din 1957, profesorul artiștilor de la UNATC a consemnat istoria valorilor timpului nostru, în cărțile publicate, și a interpretat-o, fixându-și ca standard norma morală, în cadrul cursurilor, seminariilor, dialogurilor, dezbaterilor, simpozioanelor și conferințelor susținute - până la vârsta de 86 de ani, câți avea când s-a stins – la facultate, la Radiodifuziune, la teatrele din București și din țară.

„Definiția mea este Petre Țuțea, românul. Că de n-aș fi român, n-aș fi nimic. Sunt român prin vocație. Tot ce gândesc devine românesc. Am apărat interesele României în mod  eroic, nu diplomatic. Prin iubire și suferință”.

Pentru a pune la dispoziţia publicului carte de calitate şi instrumente de informare de mare interes şi actualitate, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş a achiziţionat recent mai multe lucrări ce merită semnalate. Fie că este vorba despre romane de dragoste, poliţiste, fantastice, de călătorii, de aventuri sau lucrări ştiinţifice, toate se adresează cititorilor, indiferent de vârstă.

Expoziţia dedicată, în luna octombrie, celebrului fotbalist argeşean NICOLAE DOBRIN îşi propune să-l omagieze pe regele incontestabil al driblingului, al pasei, al şutului magnific sau apoteotic şi reuneşte mai multe lucrări de interes pentru public, dintre care vă prezentăm doar câteva: Cristian Marinescu, „Suflete de fotbalişti din ţara lui Dobrin” (Editura Tiparg, 2005); Sevastian Tudor, „F.C. Argeş, 60 de ani în fotbalul de performanţă” (Mioveni, Editura şi Tipografia Mioveni, 2015); Ilie Dobre, „Prinţul din Trivale la ultimul dribling” (Piteşti, Editura Paralela 45, 2009); Marius Popescu, „Fotbalul e viaţa mea” (Iaşi, Editura Junimea, 1979); Sevastian Tudor, „Fotbalul, înainte şi după Dobrin” (Piteşti, Editura Calende, 1992); Ilie Dobre, „Mondialul fotbalistic 2006” (Piteşti, Editura 45, 2007); Cristian Ţopescu, „Fair play” (Bucureşti, Editura Humanitas, 2003).

Joi, 05 Octombrie 2017 11:19

Dialoguri IT pentru seniori

Scris de

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a organizat, în perioada 25-29 noiembrie, a III-a ediție a cursului „Dialoguri IT”, dedicat persoanelor care au trecut de prima tinerețe. Cursul a fost gratuit și a fost un cadou oferit de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, celebrată pe 1 octombrie.

„Un cititor trăieşte o mie de vieţi înainte de a muri. Cel care nu citeşte trăieşte o singură viaţă” (George R.R. Martin).

În acest sens, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş vă incită să vă lărgiți orizontul cunoaşterii, venind în întâmpinarea dumneavoastră cu un fond consistent de carte, din care astăzi am selectat pentru dumneavoastră câteva titluri.

Joi, 28 Septembrie 2017 12:57

Pasărea Phoenix din viaţa Lidiei Nica

Scris de

Expoziția de artă decorativă, vernisată luni, 18 septembrie, în holul central al Bibliotecii Județene Argeș, este de admirat cu mai multe perechi de ochi și, neapărat, cu mai multe inimi. Reinterpretarea mitului Păsării Phoenix, în contextul tehnicii Broken Glass, o transformă pe Lidia Nica într-un pionier al domeniului. Broken Glass este altceva decât mozaicul și vitraliul.

Joi, 21 septembrie, Caravana Națională de Promovare a Campaniei „Aripi Frânte” a poposit la Biblioteca Județeană Argeș. Campania - realizată de Asociația „Necuvinte”, cu sprijinul Inspectoratului Județean de Poliție și, evident, al Bibliotecii „Dinicu Golescu” - urmărește să informeze, să conștientizeze și să sensibilizeze opinia publică în legătură cu fenomenul violenței în familie.

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş vine în întâmpinarea iubitorilor de lectură, în fiecare săptămână, cu cele mai recente achiziţii de carte. Fie că este vorba despre romane de dragoste, poliţiste, fantastice, de călătorii, de aventuri sau lucrări ştiinţifice, toate se adresează cititorilor, indiferent de vârstă.

Joi, 21 Septembrie 2017 14:22

De la romani la română

Scris de

Manualul de conversație în limbile romani și română, realizat de președintele Asociației ”Pentru o viață mai bună”, Cristinel Marin, și prezentat la Biblioteca Județeană Argeș, în ziua de 8 septembrie, este, potrivit opiniei gazdei lansării de carte, sociologul Octavian Mihail Sachelarie, un veritabil manual de toleranță, o punte solidă între etnii și comunități, menită să apropie valori, să estompeze prejudecăți, să lumineze înțelesuri.

Pagina 1 din 71