Denis Grigorescu

Anca Barbu, președinta Organizației de Femei din PNL Argeș, a avut un comentariu plastic și amuzant legat de plecarea senatorului Iani Popa de la liberali la ALDE: ”S-ar putea ca ALDE să fie îngropat cu popă!” Privind motivele plecării lui Iani Popa, Anca Barbu opinează că este posibil și ca acesta să își fi evaluat șansele. Anca Barbu a apreciat caricatura din Jurnalul de Argeș în care liberalii erau creionați sărbătorind cu șampanie plecarea senatorului Popa: ”A fost o caricatură foarte simpatică. Și pot să vă spun că atmosfera a fost chiar așa după plecarea sa. Acea caricatură este ca o fotografie”.

Miercuri, 20 Iunie 2018 11:04

A treia amânare în Dosarul Consultanța

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a amânat din nou, de această dată pentru 27 iunie, pronunţarea unei prime sentinţe în dosarul Consultanţa în care sunt judecaţi pentru fapte de corupţie deputatul Mircea Drăghici, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, 38 de inculpaţi care la data faptelor erau primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă. Este a treia amânare a pronunțării până acum.
Cei 43 de inculpaţi au fost trimişi în judecată pe 23 noiembrie 2015 de către procurorii DNA Piteşti, care precizau atunci, într-un comunicat, că prejudiciul total din dosar este de aproape un milion de lei, reprezentând paguba adusă unui număr de 35 de unităţi administrativ-teritoriale prin încheierea unor contracte de consultanţă.
Dosarul a fost înregistrat la ÎCCJ în ianuarie 2016, până în prezent fiind programate peste 40 de termene.
Deputatul PSD Mircea Drăghici a fost acuzat de procurorii DNA de complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale) şi complicitate morală mijlocită (în forma complicităţii la instigare) la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care trei în formă continuată).
Constantin Nicolescu, fost preşedinte al CJ Argeş, a fost trimis în judecată pentru folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată (34 de acte materiale), precum şi instigare la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (10 infracţiuni, din care trei în formă continuată).

Un scandal monstru a izbucnit joi 14 iunie în cartierul Tudor Vladimirescu din Piteşti. Doi bărbați de 50, respectiv 58 de ani aveau conflicte mai vechi. Pe fondul certurilor respective starea conflictuală a degenerat, iar joi s-au luat din nou la harță. Bărbatul de 58 de ani a scos din ciment o bară de fier din parcarea în care se aflau cei doi și a spart geamul mașinii vecinului său.
Întregul scandal a fost surpins într-un film ce a fost postat pe Facebook, stârnind zeci de reacții. În video se poate observa cum omul nu doar că distruge mașina vecinului său, dar încearcă totodată să îl atace cu bara respectivă.
Un poliţist aflat în timpul liber a intervenit pentru a aplana scandalul. După cum precizează reprezentanţii Biroului de presă al IPJ Argeş, „În dimineața zilei de 14 iunie a.c., în cartierul Tudor Vladimirescu, un bărbat de 54 de ani, din Pitești, și-a amenințat un vecin cu acte de violență, l-a lovit pe acesta, iar ulterior, folosind o componentă metalică de la un indicator stradal ar fi deteriorat mașina celuilalt bărbat. La fața locului a fost prezent un polițist, aflat în afara orelor de program, care se îndrepta către serviciu. Acesta din urmă, fără a dispune de mijloace de intervenție, a intervenit pentru aplanarea conflictului și a sesizat colegii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești. În cauză a fost înregistrat un dosar de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, lovire, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice. Cel în cauza a fost reținut pentru 24 de ore urmând ca in dată de 15 iunie să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești”.

Ploile căzute din abundenţă noaptea trecută la Piteşti au făcut ravagii la magazinul Fortuna din centrul Piteştiului. O mare parte dintre geamurile de la etaj au căzut şi s-au spart, suprafaţa afectată întinzându-se pe peste 20 de metri.
Mai trebuie spus şi că subsolurile a două blocuri din Piteşti au fost inundate.

Pagina 1 din 76