Miercuri, 19 Iulie 2017 17:41

Gheorghe Dinescu nu se prea înţelege cu gramatica limbii noastre cea de toate zilele

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe Facebook, țărănistul Gheorghe Dinescu, care declară în engleză că iubește România, insistă să se facă înțeles cu postările sale de neînțeles (gramatical vorbind), făcute într-o limbă aproape românească, stâlcită flagrant, dar plină de patos patriotic.

Iată ce scrie politicianul pe pagina sa de Facebook: „PNT--ul,este singurul partid istoric,ramas pe eșichierul politici Românești.Revitalizarea lui,va fi dată din radacina concepție acestuia!”.
2 dinescuPrecizăm că ortografia aparține 100% autorului, care ne-a obișnuit cu postările sale agramate, dar care, de data aceasta, s-a întrecut pe sine cu un text în care a pus de două ori virgulă între subiect și predicat, n-a nimerit suficienți „i”, nu s-a mai obosit să despartă cuvintele, a rămas indecis în a folosi sau nu cu diacritice și, probabil dintr-un scuzabil patriotism exacerbat, a ales să folosească majusculă fix când nu trebuia. Poate l-am suspecta de rea intenție, dacă n-am fi convinși că intențiile domniei sale sunt cele mai onorabile.

Citit 1051 ori

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.