Politic (1601)

# Episod haios la Congresul PMP de la Palatul Parlamentului # Ca rezultat la congres, filiala Argeș a obținut postul de vicepreședinte pentru Cătălin Bulf, care și-a sporit astfel influența în partid

Spre deosebire de PSD și PNL, filiale care nu au niciun om în conducerea centrală, PMP Argeș are un om în Biroul Executiv Național, acolo unde se dă ora exactă în partid. La congresul de sâmbăta trecută, ținut la Palatul Parlamentului, consilierul județean Cătălin Bulf a obținut postul de vicepreședinte al popularilor, având în responsabilitate județele din sudul țării. Iar asta nu înseamnă altceva decât că Bulf a devenit unul dintre cei mai influenți oameni în PMP la nivel național, dovadă că s-a și aflat în echipa celor care au semnat pentru votarea moțiunii lui Eugen Tomac, noul președinte al popularilor după ce Traian Băsescu s-a retras strategic în postul de președinte de onoare al partidului. De altfel, delegația venită din Argeș și condusă de președintele Cătălin Bulf și secretarul general  Eduard Dima a numărat aproape 200 de persoane, fiind printre cele mai numeroase  din țară. Un episod interesant petrecut pe holurile Parlamentului a fost acela în care o echipă de la Antena 3 punea întrebări cu schepsis, în căutare de guguștiuci printre delegații la congresul popularilor. Întâmplarea a făcut ca echipa lui Mihai Gâdea s-o oprească pentru un scurt interviu pe președinta organizației de tineret a PMP Argeș, Elena Raluca Nica, o fată foarte frumușică și dezghețată. Prima întrebare a fost despre ce fel de doctrină are PMP, de partid de centru sau de partid socialist, iar domnișoara a răspuns corect că are o doctrină populară, de dreapta. Apoi au încercat s-o încuie definitiv, întrebând-o dacă n-ar trebui ca PMP să-și deschidă o filială în Costa Rica. Încercare haioasă a reporterului, să recunoaștem, numai că șefa de la tineret n-a mușcat nici de data asta, spunând că e vorba de o glumă, desigur. Și cum cei de la Antena 3 și-au cam luat daună totală cu domnișoara Elena Raluca Nica de la PMP Argeș, e logic că nici răspunsurile ei „neconforme” n-au mai fost difuzate pe post. Mai aveți în filială multe Elene (nu Udrea) din acestea, domnule Bulf?

În perioada 12-15 iunie, la invitaţia deputatei de Argeș Simona Bucura-Oprescu (PSD), preşedintele Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Franceză - Adunarea Naţională din Camera Deputaţilor, o delegaţie parlamentară a Grupului parlamentar de prietenie Franţa-România din Adunarea Naţională Franceză a făcut o vizită oficială în România.

18 Simona francezi 03 1249Delegaţia parlamentară franceză a fost formată din domnul deputat André Chassaigne (GDR), preşedintele Grupului Stânga Democrată şi Republicană din Adunarea Naţională, preşedintele Grupului parlamentar de prietenie România-Franţa, doamna deputat Carole Bureau-Bonnard (REM), vicepreşedinte al Adunării Naţionale, vicepreşedinte al grupului de prietenie, domnul deputat Hubert Julien-Laferriere (REM), vicepreşedinte al grupului, domnul deputat Nicolas Forissier (LR), secretar al grupului, doamna deputat Jeanine Dubié (NI), secretar al grupului, doamna deputat Laurence Trastour-Isnart (LR), membru al grupului, precum şi domnul Lucian Iordache, secretar executiv al grupului.
Programul vizitei oficiale a delegaţiei parlamentare franceze în România a inclus în zilele de 14 şi 15 iunie o deplasare în Argeş
La Mioveni, delegaţia a fost primită de preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu, de prefectul judeţului, Emilian Dragnea, şi de primarul oraşului, Ion Georgescu. Cu acest prilej s-a subliniat cooperarea de lungă durată pe mai multe planuri dintre judeţul Argeş şi Franţa. Astfel, Argeşul este înfrăţit cu regiunea Savoie, fiind derulate proiecte de natură instituţională, socială şi economică, acestea având rezultate certe. Un exemplu în acest sens este implementarea în Argeş a proiectului privind echipe mixte de salvatori montani om-câine (cu câini specializaţi în salvarea din avalanşe). În prezent, Argeşul este centru naţional de formare privind pregătirea echipajelor mixte de salvare din avalanşe.
De asemenea, oaspeţii francezi au efectuat o vizită şi la Uzina Dacia, fiind primiţi de către Antoine Doucerain, preşedinte director general al companiei. Dacia reprezintă cel mai bun exemplu al legăturilor puternice existente între Argeş şi Franţa, uzina din Mioveni devenind, de când a fost preluată de către Renault, cel mai mare exportator al României.
18 Simona francezi 01 1249Nu în ultimul rând, membrii delegaţiei au vizitat apoi Mănăstirea Curtea de Argeş şi au mers pe Transfăgărăşan, declarându-se impresionaţi de şoseaua montană care face legătura cu Transilvania.

Ne-am luat inima în dinți și l-am întrebat pe consilierul județean liberal Valerian Jinga ce va face?  Va pleca după senatorul Iani Popa la ALDE, având în vedere că e consilier la cabinetul senatorial al acestuia, sau va demisiona de la biroul lui Iani și va rămâne la PNL? Iată ce ne-a răspuns cel care e și fin al senatorului Iani Popa: „A fost o surpriză, sigur,  plecarea la ALDE a domnului senator... N-am avut o discuţie, probabil o să ne explice în detaliu ce s-a întâmplat... Dacă există o incompatibilitate, o să respect acest lucru, merg mai departe, strict pe PNL. Pe logica asta, ar trebui să-i  întreb şi eu pe colegii mei de partid, care sunt angajați la firme conduse de PSD-iști, ce au de gând să facă... Cam așa se traduce”.
Însă președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu, are o altă părere și îi cere lui Valerian Jinga să aleagă: partidul sau consilierea adversarului politic. „Categoric, nu poate fi consiler județean al unui partid și consilier în cabinetul parlamentar al unui senator de la un alt partid. Există incompatibilitate. Eu cred că este o treabă logică. Nimeni nu cred că poate contesta o asemenea logică. Eu, la ultima ședință a Biroului Județean, când s-a discutat plecarea lui Iani Popa, le-am transmis  tuturor colegilor care au tangențe, colaborări cu domnul Iani Popa, mă refer la cele legate de relațiile de partid, bineînțeles, să și le lămurească: ori rămân în parid, dedicați și devotați valorilor partidului, ori să se ducă cu domnul Popa unde vrea el să se ducă. Sunt lucruri logice”, a declarat Adrian Miuțescu.

# Un deputat argeşean are reacţie la articolul din Jurnalul de Argeş

Recent, Jurnalul de Argeș a scris un articol legat de faptul că proiectul privind declararea Pădurii Trivale drept arie protejată întârzie. Iar deputatul Dănuț Bica (foto stânga) a avut reacție la articolul din Jurnalul de Argeș și, drept urmare, i-a scris ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu, solicitându-i printre altele să îi spună care este stadiul proiectului.

Declararea Pădurii Trivale din municipiul Pitești, județul Argeș, drept arie protejată de interes național a fost obiectul întrebării adresate de deputatul liberal Dănuț Bica ministrului Mediului, Grațiela Gavrilescu. Dănuț Bica: „Pădurea Trivale se întinde pe o suprafață de 2.200 hectare, dintre care 1171,3 hectare aparțin Parcului Trivale, și este formată din stejari termofili, a căror raritate, împreună cu diversitatea vegetației și însemnătatea fitogeografică, plasează rezervația forestieră Trivale în rândul pădurilor de importanță deosebită. Din acest considerent, în anul 1994 a fost declarată de Consiliul Județean Argeș rezervație forestieră de interes local. Cu toate acestea, atât autoritățile administrației publice locale, cât și reprezentanții societății civile consideră că este imperios necesară obținerea de către Pădurea Trivale a statutului de arie naturală protejată de interes național, pentru a beneficia de un regim legislativ superior de conservare. În acest scop, a fost elaborată documentația necesară instituirii regimului de rezervație naturală pentru o suprafață de 432,3363 hectare din cadrul Pădurii Trivale, pe care Agenția Regională pentru Protecția Mediului Pitești a înaintat-o în anul 2010 la Ministerul Mediului și Pădurilor, în vederea promovării prin hotărâre de guvern. Având în vedere importanța deosebită pe care o are conservarea Pădurii Trivale pentru locuitorii municipiului Pitești și ai localităților limitrofe, în completare la răspunsul înregistrat la Ministerul Mediului cu nr. 8196/GLG/08.12.2017, pe care l-am primit la întrebarea pe aceeași temă înregistrată la Camera Deputaților cu nr. 2230A/14.11.2017, vă solicit să-mi comunicați care este stadiul actual al derulării procedurilor inițiate pentru obținerea de către aceasta a statutului de rezervație naturală (arie naturală protejată de interes național), ce etape au fost parcurse ulterior formulării răspunsului respectiv și când estimați că se vor fi finaliza formalitățile legale și va fi adoptată hotărârea de guvern în acest sens”.

Anca Barbu, președinta Organizației de Femei din PNL Argeș, a avut un comentariu plastic și amuzant legat de plecarea senatorului Iani Popa de la liberali la ALDE: ”S-ar putea ca ALDE să fie îngropat cu popă!” Privind motivele plecării lui Iani Popa, Anca Barbu opinează că este posibil și ca acesta să își fi evaluat șansele. Anca Barbu a apreciat caricatura din Jurnalul de Argeș în care liberalii erau creionați sărbătorind cu șampanie plecarea senatorului Popa: ”A fost o caricatură foarte simpatică. Și pot să vă spun că atmosfera a fost chiar așa după plecarea sa. Acea caricatură este ca o fotografie”.

# Șef serviciu la Dacia, Daniel Sebastian Ghenciulescu a trimis cu două zile înainte de miting o notificare transportatorilor, cerându-le să nu aloce autobuze pentru evenimentul din Capitală

Daniel Sebastian Ghenciulescu, șef serviciu în cadrul Uzinei Dacia de la Mioveni, a încercat să pună bețe în roate mitingului PSD din 9 iunie de la București, miting la care au participat aproximativ 4.000 de oameni din Argeș. Concret, pe 7 iunie, cu două zile înainte de miting, Daniel Sebastian Ghenciulescu, a trimis un mesaj de pe e-mailul de serviciu mai multor colegi de la uzină și firmelor ce asigură transportul salariaților Grupului Renault România. Iată conținutul integral al e-mailului: „Ținând cont că sâmbătă în București se organizează un meeting politic, vă notificăm să nu alocați acestei acțiuni autobuzele din parcul dumneavoastră care sunt implicate în trsp salariaților Grupului Renault România (Pitești, Mioveni, București). Contăm pe reactivitatea dumneavoastră și confirmarea recepționării notificării”. Printre destinatarii e-mailului s-au numărat și trei angajați de la Dacia cu funcții importante: Geanina Radu, Neculae Boros și Șerban Ion-Daniel.
E-mailul, unul de neînțeles și care amestecă politicul la Dacia, fapt total nelalocul lui, a stârnit reacții din partea PSD Argeș și a avut drept rezultantă crearea unor probleme vizavi de transportul argeșenilor la mitingul PSD din 9 iunie.
O altă problemă: sâmbătă, 9 iunie, în ziua mitingului, la Uzina Dacia s-a lucrat, după mult timp, pe trei schimburi. Și sunt voci care susțin că acest lucru s-ar fi realizat tocmai pentru a îi împiedica pe salariați să ajungă la miting.

Ce spune angajatul care a amestecat politicul cu slujba: „În ce calitate mă sunați pe mine
dumneavoastră?”

Așa cum este normal, am luat legătura și cu Daniel Sebastian Ghenciulescu, autorul e-mailului prin care transportatorilor li se cerea să nu sprijine cu autobuze mitingul PSD. Iată mai jos scurtul dialog avut cu Daniel Sebastian Ghenciulescu:
- În ce calitate mă sunați dumneavoastră pe mine?
# În calitate de jurnalist și deoarece subiectul este unul de interes public.
- Dacă doriți să cereți informații legat de Dacia, cereți-le la Direcția Comunicare. Nu e vorba de Ghenciulescu, e vorba de Dacia. Ați înțeles mesajele mele, da? Sănătate, numai bine!
Am dorit să obținem și un punct de vedere oficial de la Dacia vizavi de e-mailul ”ciudat” al angajatului uzinei. Reprezentanții Dacia ne-au transmis că nu au niciun comentariu de făcut legat de acest e-mail. Subliniem faptul că această lipsă de reacție îi incriminează pe cei de la Dacia. Să nu uităm că multinaționalele, în integralitatea lor, au fost împotriva măsurilor economice ale ultimelor guverne PSD-ALDE, guverne ce au susținut impozitarea profitului în țara în care se face și nu reexportarea acestuia către firmele-mamă. Exemplificăm cu prezența la mitingurile #rezist a CEO-ului Raiffeisen, Steven van Groningen.

Șerban Valeca: „Acel angajat a făcut totul de capul lui, se pare că avea alte simpatii. Și-a luat papara necesară”

Am stat de vorbă și cu senatorul Șerban Valeca pentru a ne spune un punct de vedere vizavi de e-mailul angajatului de la Dacia prin care operatorilor ce asigură transportul salariaților uzinei li se cerea să nu dea autobuze pentru mitingul PSD. „Problema e rezolvată. Acel angajat a greșit. Mesajul s-a refăcut și n-a mai fost nicio problemă. Au fost și probleme cu transportul la miting din cauza acelui mesaj al angajatului de la Dacia. Am și vorbit cu cei de la Dacia. Acel angajat a făcut totul de capul lui, se pare că avea alte simpatii, și-a luat papara necesară. Din câte știu, respectivul angajat a fost sancționat pentru acea abatere”, ne-a declarat senatorul Șerban Valeca.

Ion Georgescu, primar Mioveni: „Aștept punctul de vedere oficial al directorului francez de la Dacia, nu al vreunui oficial român”

Iată ce ne-a declarat și Ion Georgescu, primarul de la Mioveni: „Aștept punctul de vedere oficial al directorului francez de la Dacia, nu al vreunui oficial român. Voi putea comenta mai multe după ce domnul director Antoine Doucerain își va exprima un punct de vedere oficial referitor la acel e-mail. A fost o problemă cu asigurarea mijloacelor de transport în județul Argeș”.
Am stat de vorbă și cu primarul Ion Dumitru de la Albota, președintele Asociației Comunelor Argeș: „Probabil că acel angajat de la Dacia s-a băgat și el în seamă. Oricum, pe noi nu ne încurcă nimeni când ne propunem ceva”.

# Declară primărița Jenica Dumitru, în vreme ce vicele nu vede nicio criză, iar deputatul Velcea cere un sondaj # Criza de la Ştefăneşti zdruncină credibilitatea PSD în Argeş

Întrebați ce șanse mai are PSD-ul să câștige alegerile la Primăria Ștefănești și cine este de vină pentru balamucul creat în această localitate, deputatul Nicolae Velcea, președintele interimar al PSD Ștefănești, și viceprimarul Ion Mihalcea au răspuns oarecum destul de evaziv, în schimb  primărița Jenica Dumitru s-a dezlănțuit și ne-a declarat că lumea s-a săturat de partide politice și că înțelegerile secrete între partide au dus la criza de la Ștefănești.

„Nu sunt judecător. Noi am făcut un raport și l-am prezentat în Biroul Permanent Județean, care va decide”

Nicolae Velcea, președinte interimar PSD Ștefănești: „Nu pot eu să spun acum așa ceva. Cred că am putea răspunde la această întrebare în urma unui sondaj de opinie. Nici la a doua întrebare nu aș putea să răspund, pentru că nu am calitatea... Nu sunt judecător. Noi am făcut un raport și l-am prezentat în Biroul Permanent Județean, care va decide. Dacă eu eram responsabil de Birou, atunci eram și îndreptățit să vă dau un verdict. Nu știu dacă s-a trimis vreo decizie. Eu sunt acum în Parlament, în comisie...”.

„Lipsa de respect a tuturor față de locuitori a dus la izbucnirea acestor frustrări în mandatul meu”

Jenica Dumitru, primar Ștefănești: „Nu doar PSD sau PNL... Nimeni nu mai are vreo șansă să câștige alegerile la Ștefănești în 2020. Lumea s-a săturat de partide! Termenul dvs. de «balamuc» nu mi se pare cel mai adecvat... Revenind, indolența, nepăsarea și înțelegerile secrete între partide care au urmărit interesul personal al clasei politice locale, îmbogățirea și împroprietărirea unora prin mijloace nedemne și lipsa de respect a tuturor față de locuitori au dus la izbucnirea acestor frustrări în mandatul meu. Și aș vrea să adaug referitor la problemele ivite că eu vin dintr-un mediu unde nu am fost obișnuită cu corupția, micile găinării. Politicienii din ultimii 25 de ani sunt vinovați de situația creată la Ștefănești. Luați numele tuturor, inclusiv al acelora care au făcut din Ștefănești un hotel, un loc unde doar au vrut să doarmă și să se îmbogățească! Mă refer la străinii de Ștefănești și la toți cei care au vrut să pună totul pe seama mea... Criza gunoaielor este o problemă care aparținea autorităților din subordinea Prefecturii. Criza transporturilor e o problemă a Consiliului Județean Argeș, decontată de mine, nevinovată. Și tot așa!”.

„Nu cred că putem vorbi de criză la Ștefănești din moment ce lucrările au început în forță în această localitate”

Ion Mihalcea, viceprimar Ștefănești: „Eu nu pot să dau nicio declarație până nu am ceva oficial. Nu știu nimic! De unde să știu dacă mai sunt sau nu mai sunt viceprimar? Nu pot să vorbesc prostii prin presă. Când am ceva oficial, o să vorbesc... Nu știu nimic nici de suspendare, nici de excludere... La întrebarea a doua nu pot să dau niciun răspuns. Aș putea însă să spun că nu cred că putem vorbi de criză la Ștefănești din moment ce lucrările au început în forță în această localitate”.

Andrei Gerea, chestorul Camerei Deputaților, i-a primit joi 7 iunie pe jurnaliștii din Argeș în biroul său. Gerea a vorbit despre participarea ALDE la mitingul de sâmbătă 9 iunie al PSD de la București. După cum a precizat Andrei Gerea, ALDE Argeș are o cotă de 1.000 membri și simpatizanți care vor fi prezenți la mitingul din Capitală de sâmbătă.

 

# Se împlinesc doi ani de când l-a învins în alegeri pe Tudor Pendiuc

Pe 5 iunie a.c. s-au împlinit doi ani de la alegerile locale din 2016. În urmă cu doi ani, Cornel Ionică îl învingea, la o diferență de câteva sute de voturi, pe Tudor Pendiuc la alegerile pentru Primăria Pitești. La doi ani de atunci, Cornel Ionică a vorbit, într-un interviu pentru Jurnalul de Argeș, despre împlinirile și neîmplinirile sale ca primar, ca și despre planurile sale.

„Piteștiul arată foarte bine, chiar și președintele Iohannis mi-a spus-o”

# Au trecut doi ani de când ați câștigat alegerile locale la Pitești. Care ar fi cele mai mari împliniri și neîmpliniri?
- Au fost și unele realizări, și unele nerealizări. Am sperat foarte mult și încă mai cred că acest mandat va fi cel mai reușit, pentru faptul că avem foarte multe proiecte avizate și ce urmează a fi implementate cu finanțare extrabugetară. Din păcate, ca peste tot în România, lucrurile merg foarte greu. Legea achizițiilor publice este deficitară și ne creează multe probleme. Și mai sunt și unele conjuncturi din cauza cărora nu am putut rezolva unele probleme. Aici aș exemplifica situația parcului industrial, nu am putut face nimic, pentru că suntem în procese cu cei de la Bradu și, fiind în litigiu, nu putem face niciun pas. Și la fostul CET Sud sunt vreo 140 de hectare pe care am fi dorit să le punem la dispoziția investitorilor. Situația ar trebui să se normalizeze în maximum un an. O altă problemă: încă nu s-au găsit soluții pentru centura de Vest a Piteștiului. Aș menționa și o altă mare problemă: faptul că nu am reușit să trecem de la Ministerul Apărării la administrația publică aproape 5 hectare. Cu această suprafață am fi putut rezolva problema Cimitirului Sf. Gheorghe. Și asta pentru că, de anul viitor, Cimitirul Sf. Gheorghe nu va mai putea oferi locuri de înhumare și asta va fi o mare problemă.
Ca realizări, aș menționa reabilitarea infrastructurii în cartierul Exercițiu. O altă realizare: suntem în curs de a semna contractul pentru reabilitarea unui bloc cu aproape 60 de locuințe sociale, lângă Stadionul Nicolae Dobrin, la fostul liceu CFR. Finanțarea va fi suportată în procent de 81% din fonduri guvernamentale. Vor fi locuințe sociale cu un confort deosebit.
# De ce nu au mai venit mari investitori în ultimii ani la Pitești? Cum aveți de gând să remediați această problemă?
- Lipsa investitorilor este o chestiune ce privește toată România. Noi suntem deschiși la orice colaborare și susținere legală. Piteștiul arată foarte bine, chiar și președintele Iohannis mi-a spus-o. Cred că o problemă mare este tărăgănarea accesării fondurilor europene. Piteștiul ar avea de primit 200 de milioane de euro pentru proiecte majore.
# Tudor Pendiuc, predecesorul dumneavoastră, a stat la Primărie până l-a luat DNA-ul. Dumneavoastră cât aveți de gând să stați în fruntea Primăriei Pitești?
- Nu mi-am propus să mă uite Dumnezeu pe la Primărie. Sunt de foarte mult timp aici și o să mă gândesc foarte serios ce am de făcut în perioada următoare. Responsabilitatea e maximă și nu e deloc ușor. Legea trebuie respectată și nu am de gând sub nicio formă să o încalc.

„O să mă gândesc serios ce voi face în 2020. Nu mă joc de-a mandatele sau de-a candidatura”

# Dar vă gândiți tot la șase mandate, ca Tudor Pendiuc?
- Nu, sub nicio formă. Trebuie să fructifici perioada în care Dumnezeu îți dă putere, ca să fii util și nu să te agăți de ceva de dragul de a fi cineva. Când voi simți că nu mai pot merge mai departe, voi reflecta foarte clar și nu o să trag de timp.
# Și pentru 2020 cum vă simțiți? Că puteți merge mai departe?
- O să mă gândesc serios ce voi face în 2020. Nu mă joc de-a mandatele sau de-a candidatura, indiferent de conjunctură.
# Cât de mult a scăzut PSD Argeș față de iunie 2016?
- PSD Argeș nu a scăzut și nu a involuat. Când trebuie să ne mobilizăm, o facem la maximum. Noi suntem un partid disciplinat.

 

Miercuri, 06 Iunie 2018 23:40

Miuţescu, în smoching, la Castelul Peleş

Scris de

# Șeful PNL Argeș a fost lăudat de Principele Radu pentru sprijinul constant dat activităților Casei Regale  

Șeful liberalilor argeșeni a reintrat în lumea bună. Săptămâna trecută, alături de Majestatea Sa Margareta, custodele Coroanei, Adrian Miuțescu  împreună cu președintele Ludovic Orban și alți reprezentanți ai Partidului Național Liberal au aniversat 135 de ani de la inaugurarea Castelului Peleș și Centenarul încheierii Primului Război Mondial și al Marii Uniri.  Adrian Miuțescu a fost și singurul invitat liberal din Argeș, participând la toate evenimentele din program, inclusiv la dineul oficial, unde a apărut  îmbrăcat în smoching.

„Evenimentul a fost foarte frumos și chiar cu reverberații deosebite.  A fost ocazionat de împlinirea a 135 de ani de la inaugurarea Peleșului, iar pe de altă parte au avut loc acțiuni încadrate în Centenarul Marii Uniri, respectiv cooperarea dintre Partidul Național Liberal și Casa Regală și contribuția Partidului Național Liberal și a Casei Regale la formarea României Mari. Un alt moment special a fost cel legat de conferirea titlului de oraș regal Iașiului, fiind al doilea, după Curtea de Argeș, urmând să li se alăture Sinaia și Alba Iulia”,  ne-a spus  Adrian Miuțescu.
Acesta s-a aflat în centrul atenției atunci când senatoarea PNL Iulia Scânteie a menționat că, în demersurile făcute pentru conferirea acestui titlu Iașiului, a păstrat rețeta președintelui de la Argeș, care și-a luat ca aliat pe academicianul Gheorghe Păun. Iar Principele Radu a subliniat, la rândul său, contribuția lui Adrian Miuțescu, având cu acesta mai multe întâlniri, atât la Palatul Elisabeta, cât și la Curtea de Argeș înainte de conferirea titlului, în 2012.

„Chiar dacă în România vor fi mai multe orașe regale, singurul având un certificat de naștere semnat de  Majestatea Sa Regele Mihai  rămâne Curtea de Argeș”, spune mândru liderul liberalilor de la Argeș, Adrian Miuțescu.

 

Pagina 1 din 115