„Norberto Fashion” este unul dintre magazinele din Argeș care comercializează îmbrăcăminte produsă în România și puține articole vestimentare de prin alte colțuri de lume pot concura cu ceea ce se găsește în acest magazin. Hainele sunt realizate din fibre naturale din care au fost obținute țesături fine și extrem de moderne. O singură vizită la magazinul „Norberto Fashion”, care se află în galeriile Auchan Bradu, vă poate convinge că aici dați “lovitura”, în privința calității și eleganței. Mai ales că România are o tradiție veche pe piața internațională a textilelor, iar cei care apreciază calitatea, cunosc, indiscutabil, acest lucru. costume 3Stofele din lână românească erau căutate înainte de 1989 până și de englezi, celebri în lume pentru stofa englezească, iar mătasea naturală produsă în România îmbracă cele mai celebre personaje ale lumii. Magazinul este destinat în special bărbaților pentru că aici găsesc costume, sacouri , pantaloni, accesorii. Hainele sunt lucrate la SATU Mare sub sigla Norberto Faschion. Magazinul are multe promoții anume pentru domni, mai ales ca sezonul nunților e în floare! (Ca noutate, aici găsiți promoții la sacouri: 285 RON și 50 % reducere la unele costume de ceremonie!), dar și doamnele pot găsi, tot aici, ceea ce își doresc pentru a străluci în ocazii deosebite.

Muzeul Județean Argeș participă la a patra ediție a Târgului European al Castelelor. În perioada 26- 27 mai, evenimentul se desfășoară la Castelul Corvinilor și urmărește promovarea monumentelor istorice din țară și din Europa.

Cetatea Poenari se numără printre obiectivele pe care le va promova Muzeul Județean Argeș în cadrul târgului. De asemenea, vor fi împărțite pliante de promovare și informare cu privire la oferta turistică din Argeș.

Organizat de Primăria Municipiului Hunedoara împreună cu Muzeul Castelul Corvinilor, evenimentul este unic în România.

 

Filarmonica Piteşti organizează joi, 31 mai, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic de muzică argentiniană, realizat cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Argentina.

Concertul are ca scop promovarea muzicii argentiniene și a lui Astor Piazzola în Europa, în preajma Zilei Naţionale a Argentinei. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice a Filarmonicii Piteşti se va afla dirjorul argentinian Jose Maria Ulla. În program: Gabriel Senanes-Resolana, Ástor Piazzolla/Mariano Castro-Fuga y misterio, Pascual de Rogatis-Dans din opera Huemac, Horacio Salgán-A fuego lento, Alberto Evaristo Ginastera-Malambo, Carlos Gardel-Por una cabeza, Gerardo Matos Rodriguez-La Cumparsita şi Ástor Piazzolla-Oblivion, Esqualo, Adios nonino şi Libertango.

Absolvent al Conservatorului din Berna (Elveţia), specializarea dirijat orchestră, Jose Maria Ulla este director general şi dirijor la Municipal Symphonic Band din Mar del Plata. După absolvirea facultăţii s-a perfecţionat, ca dirijor, la Academia din Milano (Italia), unde a studiat cu Hans Swarowski. Este discipol al dirijorului Julius Kalmar (profesor la Hochschule fur Musik din Viena).

Jose Maria Ulla a fost dirijor principal şi director al Orchestrei Simfonice din Bahia Blanca (1995-2003) şi al Orchestrei Simfonice Municipale din Mar del Plata (2004-2008). Ca dirijor invitat, a condus principalele orchestre argentiniene și din America Latină, precum și pe cele din Europa, Asia și SUA.

În 2000 a înregistrat CD-ul ”Travesía, la guitarra testigo de cinco siglos”, oratoriu pentru voce, orchestră de cameră, chitară și percuție, de José Luis Merlín. Această lucrare a fost declarată de Ministerul Culturii al Președinției Argentinei de interes cultural național. În 2008, a fost invitat pentru două luni de zile să dirijeze, la Teatrul National de Operă şi Balet din Constanţa, un spectacol coregrafic de tangouri simfonice.

M.I.

Echipajele SMURD au intervenit la 33 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar la 4 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat și un echipaj de primă intervenție și comandă au intervenit în localitatea Curtea de Argeș, strada Industriilor, pentru degajarea unui bărbat de 37 de ani, spânzurat de balustrada unui baraj. În momentul sosirii la locul evenimentului, victima prezenta rigiditate cadaverică. Nu s-a impus efectuarea manevrelor de resuscitare.

M.I.

 
 
UPFATE. Ce spun oficialii Kaufland
"Regretăm ceea ce s-a întâmplat la raionul de produse de panificație al magazinului din Pitești (Str. Exercițiului, nr. 216) și vă asigurăm că este un caz izolat și o abatere gravă de la standardele noastre.  
Siguranța clienților și normele igienico-sanitare sunt deosebit de importante pentru noi. Avem proceduri interne riguroase și suntem foarte stricți în raport cu acestea. 
 
Angajata nu le-a respectat și vom lua toate măsurile care se impun, fiindcă gestul este inexplicabil și categoric intolerabil.
 
De asemenea, pentru ca așa ceva să nu se mai întâmple, vom demara și măsuri suplimentare la nivelul magazinului, ce includ reșcolarizarea angajaților și sporirea controalelor de igienă", se arat[ ]ntr-un comunicat Kaufland.
 
 
UPDATE. Ce spune conducerea OPC Argeș:
 
„Încă de dimineață, la prima oră, colegii mei au efectuat primele verificări. Așteptăm, pentru finalizarea controlului care se va încheia marți dimineață, un punct de vedere mai detaliat de la reprezentanții magazinului. Din ceea ce pare până acum, cu siguranță este o eroare a angajatului, însă dacă lucrurile se vor duce spre această turnură, cu siguranță o eventuală sancțiune o va suporta magazinul. Cei de la magazin, cercetau, solicitau printre angajați puncte de vedere. Nu au infirmat această știre postare, acest filmuleț”, a declarat, pentru Jurnal de Argeș, Violeta Nedelcu, comisar șef OPC Argeș.

Pe pagina Facebook „Pitesti, orasul meu!” au apărut, încă de aseară, imagini cu o angajată Kaufland aranjând produsele de patoserie dintr-un cuptor, cu ajutorul unei mături. Cei care au distribuit imaginile susţin că ele au fost filmate într-un magazin din cartierul piteştean Craiovei.

 
Angajata din raionul de panificaţie şi patiserie  a fost filmată pe ascuns folosind coada unei mături pentru manipularea produselor dintr-un cuptor.  
 
„Am apucat sa salvez filmuletul de la Kaufland Craiovei. Ştiam că persoana care l-a postat iniţial o să îl şteargă, aşa că ... enjoy Kaufland Romania‎”,  scris V.V, pe pagina Facebook „Pitesti, orasul meu!”.
 
 
 

La manifestările de la Vila Florica, prilejuite de aniversarea a 143 de ani de la înființarea partidului, au răspuns invitației PNL Argeș, președintele Ludovic Orban, vicepreședinți ai partidului, lideri ale filialelor din țară, parlamentari, primari și viceprimari liberali din județ. După depunerea de coroane la capela unde își dorm somnul de veci Brătienii, a urmat simpozionul ale cărui lucrări au fost deschide de președintele filialei Argeș, Adrian Miuțescu cu următorul speach:

discurs Miutescu„Pentru mine Partidul Național Liberal este mai mult decât un partid politic. Este o evoluție istorică în urma căreia cu toții am primit această moștenire: România unită și România modernă. Astăzi nu am fi aici dacă în urmă cu 143 de ani, un grup de oameni entuaziaști și vizionari nu ar fi inițiat construcția politică ce avea să ne definească. Părinții noștri fondatori sunt Ion C Brătianu, Mihail Kogălniceanu, Ion Ghica, Gheorghe Vernescu și Alexandru G. Golescu însă omul politic care a întemeiat România modernă, fiul lui Ion C Brătianu, Ionel Brătianu, este, cu siguranță cel mai valoros om politic pe care l-a dat România... Liberalii au fost primii care au avut un plan coerent legat de România. Dumneavoastră, celor prezenți astăzi la vila Florica vă spun că avem identitate, avem istorie și avem repere. Avem motive să fim mândri și avem motive să continuăm. Suntem liberali prin tradiția părinților noștri fondatori și putem să ne raportăm la România zilelor noastre ca la o țară care trebuie să își continuie dezvoltarea și parcursul european. Nu putem permite altor forțe politice să compromită efortul înaintașilor noștri. orbanȘi cum spune regele Mihai, lumea de mâine nu poate exista fără morală, fără credință, și fără memorie, cinismul, interesul îngust și lașitatea nu trebuie să ne întrerupă viața. România a mers mai departe prin idealurile oamenilor care au făcut istoria noastră. La mulți ani Partidului Național Liberal!”
Apoi vicepreședintele Marius Postelnicescu, a anunțat decernarea premiului Gheorghe Brătianu, acordat lui Petruț Alexandru Ciornei, elev în clasa a XI_a la Colegiul Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș, care a obținut mențiune la olimpiada națională de istorie din acest an, premiul fiind acordat de Ludovic Orban.

Echipajele SMURD au intervenit în ultimele 24 de ore la 32 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar la 5 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Un echipaj cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în municipiul Pitești, strada Popa Șapcă, la un pacient de 21 de ani, care prezenta atac de panică și dureri la nivelul capului, în urma unui accident rutier produs între două autoturisme. I s-au acordat îngrijiri medicale, dar a refuzat transportul la spital.

M.I.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto asupra riscurilor la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii rutieri au aplicat 202 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproape 48.400 de lei, au reținut în vederea suspendării dreptului de circulație 17 permise de conducere și au retras două certificate de înmatriculare.

În data de 23 mai a.c., polițiștii Secției 3 Poliție Pitești l-au depistat pe R.V., de 48 de ani, din Pitești care conducea un autoturism, în municipiul Pitești, având autorizația de înmatriculare provizorie expirată. În cauză a fost înregistrat dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunii de punere în circulație sau conducere a unui vehicul neînmatriculat.

M.I.

Astăzi, Partidul Național Liberal împlinește 143 ani, aniversare care coincide cu sărbătorirea Centenarului Marii Uniri a României. PNL Argeș a organizat festivități dedicate celor două evenimente, festivități la care va participa, alături de liderii și membrii de partid ai organizației județene, președintele partidului, Ludovic Orban. Programul manifestărilor este următorul: Orele- 10,00-10,30 - omagiu adus membrilor familiei Brătianu prin depunerea coroanelor de flori la capela bisericii Sf Ioan din Ștefănești; orele-1.00-11,10 - deschiderea simpozionului de către președintele PNL Argeș, Adrian Miuțescu; orele 11,10-11,20 - decernarea premiului „Gheorghe Brătianu” celui mai bun elev din județ la olimpiada de istorie 2018; orele 11,20 - 11,30 - cuvântul președintelui Partidului Național Liberal, Ludovic Orban; orele13,00 - 13,30 - conferință de presă; 13,30-14,00 - discuții, socializare, party la crama vilei Florica și în exterior. Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă al PNL Argeș cu ocazia evenimentelor sărbătorite astăzi.

“Partidul Național Liberal, partidul Unirii care a făcut România Mare și modernă

Constituirea statului românesc a fost prima bătălie politică și diplomatică pe care prima generație de liberali a câștigat-o după revoluția de la 1848. Secolulul al XIX-lea a fost secolul liberalismului care a reprezentat pentru societatea românească momentul cuplării la spaţiul cultural şi politic al Europei Occidentale. Pentru tineri precum I. C. Brătianu, Dimitrie Brătianu, Mihail Kogălniceanu, C.A. Rosetti etc., declanşarea revoluţiei de la 1848 reprezenta ocazia mult aşteptată pentru afirmarea în spaţiul românesc a unor valori precum libertate individuală, egalitatea în faţa legii, garantarea proprietăţii etc, principii şi idei care făceau parte deja din vocabularul lor politic. Experienţa acumulată după înfrângerea revoluţiei avea să-i determine pe cei mai mulţi dintre ei să se angajeze într-o amplă acţiune de convingere a opiniei publice europene şi a liderilor politici importanţi cu privire la necesitatea şi utilitatea, chiar şi pentru interesele lor, a constituirii unui stat românesc unitar la nordul Dunării. Reuşind să cointereseze în acest proiect national marile puteri, mai întâi în acceptarea lui Alexandru Ioan Cuza în fruntea Principatelor Române şi apoi în recunoaşterea lui Carol de Honezollern ca monarh constitutional, liberalii și-au adjudecat statutul de întemeietori ai statului românesc modern unitar.
Pentru liberali, reforma electorală, şcolară şi cea agrară reprezentau piese importante din angrenajul statului român modern pe care se angajau, începând chiar din 1859, să-l construiască împreună cu Al. I. Cuza, el însuşi membru al familiei liberale. Evoluţia ulterioară a statului român a fost expresia viziunii pe care liberalii o aveau asupra direcţiei ce trebuia urmată după 24 ianuarie 1859. Constituţia de la 1866, recunoscută chiar şi de către adversari ca fiind un act politic de esenţă liberală, consfinţea în mod categoric principii ale unui stat modern pentru care Partidul Național Liberal luptă și în prezent: separarea puterilor, libertatea presei, garantarea proprietăţii etc.
Învăţând din lecţia anilor petrecuţi în opoziţie (1868-1875), liberali aparţinând mai multor curente de gândire şi acţiune politică de nuanţă liberală decideau la 24 mai 1875 formarea unei mari alianţe politice numită “Coaliţia de la Mazar Paşa”, devenită nucleul viitorului Partid Naţional Liberal şi creuzetul elaborării unei legislaţii modernizatoare nu doar a industriei româneşti, ci şi a educaţiei, agriculturii, transporturilor etc.
„Parteneriatul” instituit în timp între I.C. Brătianu şi Carol I asigura României o lungă guvernare liberală (1876-1888) sub auspiciile căreia societatea românească dobândea tot mai mult profilul unei societăţi moderne, pe numeroase paliere. Independenţa, proclamarea regatului şi aderarea României la Tripla Alianţă deveneau alte succese ale unui guvern care, sub bagheta lui I.C. Brătianu, punea cărămidă peste cărămidă în consolidarea unei Românii preocupată nu doar de modernizarea internă, dar şi de poziţia pe care o ocupa în planul relaţiilor internaţionale
Începutul secolului XX aducea pentru Partidul Național Liberal, dar şi pentru societatea românească în ansamblul ei, noi provocări. În timp ce marile puteri dădeau semne că sunt tot mai nerăbdătoare, privind o nouă redesenare a hărţii geopolitice a Europei, pentru români problema agrară, dar şi cea a participării la viaţa politică a unui număr mai mare de cetăţeni devin tot mai presante. Pentru gestionarea ambelor probleme, dar şi o abordare pragmatică în politica externă era nevoie de curaj şi determinare. Era de această dată rândul unei noi generaţii de liberali, grupată în jurul lui Ionel Brătianu, să-şi asume ieşirea după doi ani de neutralitate dintr-o alianţă care nu putea oferi garanţii cu privire la îndeplinirea unui proiect precum era cel al unirii tuturor românilor într-un singur stat. Ionel Brătianu împreună cu regele Ferdinand de această dată, au înţeles rapid că eroismul soldaţilor de la Mărăşeşti, Mărăşti şi Oituz putea fi răsplătit doar cu împroprietărirea pe noi terenuri agricole şi obţinerea dreptului de vot. Era vremea deciziilor cu gândul la viitorul ţării, şi nu la interesul politic personal.
Lecţiile oferite de luptele politice anterioare aveau să-l ajute pe Ionel Brătianu ca prin negocierile purtate înainte de intrarea României în războiul din 1916 să genereze condiţiile esenţiale pentru realizarea Marii Uniri, prin recunoaşterea de către Marile Puteri a dreptului istoric al românilor asupra unor teritorii precum Transilvania, Banatul şi Bucovina.
Marea Unire de la 1918 nu a fost jocul unui hazard. Dimpotrivă a fost expresia concretă a viziunii şi tenacităţii unor lideri politici dedicați, care au înţeles foarte clar misiunea ce trebuiau să o ducă la îndeplinire. România anului 1918 devenise din proiect realitate, dintr-un deziderat un vis împlinit datorită loialităţii, curajului şi iscusinţei liberalilor români.
Reluarea activității politice după 1990 a fost călăuzită de aceleași valori și principii reformatoare și modernizatoare pentru societatea românescă, apărând în tumultoasa perioadă de tranziție valorile fundamentale ale națiunii române: libertatea individuală, dreptul la proprietate, libertatea economică, egalitatea în drepturi, separația puterilor în stat, economia de piață, etc.
Este datoria actualei generații să păstreze idealurile fondatorilor Partidului Naţional Liberal, să le îmbogățească aducându-le în actualitate și să le transmită mai departe noilor generaţii, reafirmând atașamentul față de valorile patriotismului și față de o Românie care își respectă patrimoniul istoric și valorile tradiționale.
Tinta liberalilor de astăzi este transformarea Partidul Naţional Liberal în cea mai puternică forţă politică din România, motorul dezvoltării, progresului, modernizării şi afirmării naţiunii române în lume.
La mulţi ani, liberali! La mulţi ani Partidului Naţional Liberal!

Departamentul de Comunicare al PNL Argeș”

Miliardarul japonez de la Nidec vine mâine, 24 mai, în inspecție la Pitești. Schigenobu Nagamori, patronul concernului nipon Nidec Corporation, va vizita fabrica de motoare electrice Ana IMEP, pe care a preluat-o de la George Copos în urmă cu doi ani, pentru a vedea care este stadiul investițiilor făcute aici. La eveniment vor fi prezente oficialități locale și naționale. Miliardarul japonez va veni cu un elicopter la ora 10:00 și va fi însoțit de ambasadorul Japoniei.

Schigenobu Nagamori are o avere estimată la 5, 8 miliarde dolari, situându-se pe locul 5 în Japonia, conform Forbes. În fabrica producătoare de motoare electrice, pe care a preluat-o în urmă cu doi ani, miliardarul nipon a investit foarte mult. De când a fost preluată, în această fabrică s-au adus noi linii de producție și s-au făcut angajări.

Pagina 1 din 130