Bărbatului surprins în timp ce se masturba în autoturismul proprietate personală i s-a întocmit dosar penal potrivit articolului 375 din Codul Penal pentru ultraj contra bunelor moravuri. Individul a fost sancționat cu amendă contravențională în valoare de 1000 lei potrivit articolului 2, punctul 1 ( săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene) și punctul 31 (refuzul unei persoane de a da relații pentru stabilirea identității sale) din Legea 61/1991* privind sancționarea faptelor de încalcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

În această după amiază, în fața Casei de Cultură Ștefănești a avut loc un protest autorizat organizat cu scopul declarat de a-l demite pe viceprimarul Ion Mihalcea și a dizolva Consiliul Local. Deși anunțat pe Facebook ca urmând să fie unul de amploare, mitingul nu s-a bucurat de un interes prea mare din partea cetățenilor. Astfel, în locația pentru care s-a obținut autorizație nu s-au strâns decât aproximativ 30 de persoane, care au protestat în mod pașnic și civilizat după cum a anunțat Jandarmeria. Acțiunea va fi reluată joi 22 februarie, între orele 17,00-19,00 și duminică, 25 februarie între 13,00-19,00.

Marți, 20 Februarie 2018 18:34

Onanist prins în flagrant lângă liceu

Scris de

În această după-amiază, în apropierea Colegiului Național Dinicu Golescu din Câmpulung, un bărbat, de aproximativ 40 de ani, a fost observat de către o elevă a Colegiului Național, în timp ce efectua în autoturismul proprietate personală gesturi care i-au atras atenția. Individul era, de altfel, dezbrăcat. În urma sesizării efectuate, patrula de jandarmi s-a deplasat la fața locului, procedând la conducerea persoanei la sediul poliției. În acest moment jandarmii efectuează verificări în vederea sancționării conform legii în vigoare.

UPDATE: Răducu Mădălin Constantin, agresorul care, sâmbătă, l-a bătut cu pumnii și picioarele pe medicul  de la UPU Racovița -Mioveni fost eliberat. Tânărul a fost plasat  sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile.
 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Tânărul de 25 de ani care a agresat un medic, sâmbăta trecută, la Spitalul Racovița din Mioveni a fost reținut. Incidentul s-a petrecut chiar la Urgențe, acolo unde medicul Samir Dallou a fost bătut cu pumnii și cu picioarele de tânărul care însoțea un pacient.

Agresorul este originar din Alba și locuia fără forme legale în Argeș. Acesta s-a prezentat, sâmbătă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Racovița, împreună cu un prieten care pretindea că a fost victima unui accident rutier și are nevoie de îngrijiri medicale. După ce l-a examinat, medicul de gardă Samir Dallou i-ar fi zis agresorului că prietenul său nu pare să aibă nimic. Enervat la culme, tânărul din Alba l-a luat la bataie pe medic. Toată scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere din spital.
Doctorul agresat s-a ales cu mai multe echimoze, pe piept, gât și la cap. Și-a scos certificat medico legal, după care a depus plângere la poliție.
Luni seara, agresorul a fost dus la Poliția Orașului Mioveni pentru a fi audiat. Tânărul a fost reținut, fiind acuzat de loviri și alte violențe.
Anul trecut, tânărul a fost trimis în judecată pentru furt, conducere fără permis și în stare de ebrietate, după ce a furat o mașină pe care a condus-o deși nu avea permis și a fost implicat într-un accident rutier.

"Încadrarea este pe o lege specială pentru loviri şi alte violenţe săvârşite împotriva unui medic şi pe tulburarera ordinii publice", a declarat, marţí, pentru Jurnal de Argeș, Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al IJP Argeş.

 Foto: sursata.ro

Ministrul Finanţelor Publice, domnul Eugen Teodorovici, care a avut o întrevedere cu vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, domnul Andrew McDowell, ieri, 19 februarie, cu ocazia conferinţei anuale de prezentare a activităţii BEI în general şi, în special, a celei din România, a declarat:

"În calitate de ministru al finanţelor, precum şi de Guvernator pentru România al BEI, aş dori ca România să continue să beneficieze de diversitatea instrumentelor şi modalităţilor de finanţare pe care Banca le pune la dispoziţie statelor membre, cu accent pe cele care pot ajuta la creşterea gradului de absorbţie al fondurilor europene nerambursabile. (...) Ne bazăm pe parteneriatul nostru solid în pregătirea preluării şi în exercitarea Preşedinţiei Consiliului UE anul viitor, pentru asigurarea unui dialog inter-instituţional eficient şi a unei bune comunicări cu toţi cei interesaţi, în vederea stabilirii arhitecturii Cadrului Financiar Multianual post 2020", a declarat ministrul Finanţelor Publice.

În peste 25 ani de activitate a Băncii Europene de Investiţii în România, Banca a finanţat proiecte în sectorul privat şi public, inclusiv pentru autorităţi locale, în valoare de peste. 13 mld. EUR, din care împrumuturi semnate în jur de 1,3 mld. EUR doar în anul 2017.
Din momentul în care România a devenit stat membru, BEI, în calitate de bancă a Uniunii Europene, a sprijinit eforturile Guvernului de a mobiliza cele mai adecvate resurse financiare pentru acoperirea nevoilor bugetului şi creşterea absorbţiei fondurilor nerambursabile UE, prin punerea la dispoziţie a unor împrumuturi destinate acoperirii parţiale a contribuţiei bugetului de stat la finanţarea diverselor programe operaţionale sectoriale.
În 2017, România a semnat cu BEI acorduri care depăşesc 1,3 mld. EUR, din care 1 mld. EUR reprezintă împrumuturi contractate de Ministerul Finanţelor Publice. În acelaşi timp, BEI a semnat în România patru contracte de finanţare de peste 170 mil. EUR sub umbrela Fondului European pentru Investiţii Strategice (FEIS), în cadrul Planului de Investiţii pentru Europa (PIE). Subliniem totodată activitatea Fondului European de Investiţii, parte a grupului BEI, care în 2017 a acordat sprijin, prin instrumente specifice (garanţii şi participaţii la capital), de peste 550 mil EUR, din care două sunt tranzacţii FEIS şi două mandate finanţate din fonduri europene structurale şi de investiţii (59 mil EUR prin Programul Operaţional Regional şi 94 mil. EUR prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală).

La data de 20 februarie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și procurori din cadrul D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale, au efectuat 5 percheziții domiciliare, în județele Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu și în municipiul București, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate specializată în săvârșirea de fals de monedă.
Din cercetări a reieșit că, în perioada noiembrie 2017 – februarie 2018, membrii grupului ar fi achiziționat diverse bunuri de pe site-uri de anunțuri online, pe care ulterior le-ar fi achitat cu bancnote contrafăcute.
Prin activitatea infracțională, membrii grupării ar fi prejudiciat peste 15 persoane, cu sume totale de peste 10.000 de euro.
În urma perchezițiilor, au fost ridicate 15 telefoane mobile, cartele SIM și 300 de euro susceptibili a fi contrafăcuți.
La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Noul Guvern PSD-ALDE, condus de Viorica Dăncilă, pregăteşte introducerea impozitului pe venitul global al persoanei fizice, pentru anul următor, o nouă ghiulea pentru veniturile românilor, deja afectate de “revoluţia fiscală” şi erodate substanţial de inflaţie, anunță liberalii argeșeni într-un comunicat de presă. În opinia acestora,
eliminarea cotei unice este total inoportună, o asemenea decizie ar crea un haos fiscal şi mai mare decât cel de acum. “Cota unică este, în primul rând, cea care a simplificat sistemul de administrare fiscală atât din perspectiva contribuabilului, cât şi din perspectiva autorităţilor fiscale. Cota unică a descurajat evaziunea fiscală, emigrarea fiscală a companiilor autohtone şi a favorizat rămânerea în ţară a capitalului.
PNL atrage atenţia majorităţii politice şi va acţiona cu toate instrumentele pe care le are la dispoziţie pentru a preîntâmpina eliminarea cotei unice.
“ Reamintesc faptul că în campania electorală din decembrie 2016, deputatul PSD de Argeş, Cătalin Rădulescu, declara faptul că dacă vor ajunge la guvernare, nu vor mai aplica nicio taxă şi niciun impozit românilor! Câte impozite şi taxe noi, aţi introdus d-le. Deputat? Deja începând de săptămâna trecută, gospodăriile românilor sunt inventariate, numărându-se: găinile, porcii, ovinele, caprinele, bovinele etc. (scăpând doar hamsterii)! Nu ştim, dar e posibil ca cei de la ALDE să ne numere chiar ouăle! Este nevoie disperată de bani la buget şi vor lărgirea bazei de impozitare şi identificare a tuturor formelor de venit din România, pentru acoperirea deficitului bugetar ! “ - susţine Gelu Tofan, vicepreşedinte PNL Argeş.

Din analiza datelor statistice, la finele lunii ianuarie 2018 se constată că numărul total al șomerilor înregistrați la A.J.O.F.M. Argeș a fost de 10.411 persoane (2.300 șomeri indemnizați și 8.111 persoane ce nu beneficiază de indemnizație de șomaj), în ușoară creștere cu 89 persoane (+0,86 p.p.) față de luna precedentă și în scădere cu 1.581 persoane (-13,18 p.p.) față de aceeași lună a anului 2017.

În luna ianuarie au intrat în evidența agenției 856 persoane, din care 732 persoane nou înregistrate și au ieșit din evidență 767 persoane. La sfârșitul lunii ianuarie 2018, rata șomajului înregistrat în județul Argeș a fost 4,06%, în ușoară creștere cu 0,04 p.p. față de luna precedentă și în scădere cu 0,61 p.p. față de luna ianuarie 2017.

Analiza situației beneficiarilor de drepturi conform Legii 76/2002 a arătat că ponderea cea mai mare în totalul persoanelor înregistrate o dețin în continuare persoanele cu vârste cuprinse între 40 - 49 ani (29,54%) și 30 - 39 ani (21,61%), în timp ce la categoria persoanelor cu vârsta sub 25 ani s-a înregistrat o valoare de 8,97%. Din punct de vedere al pregătirii profesionale aceste persoane se structurează astfel: persoane cu nivel de instruire primar, gimnazial și profesional – 81,89%, persoane cu nivel de instruire liceal și postliceal – 14,51% și persoane cu nivel de instruire universitar – 3,6%.

Analizând structura șomerilor pe sexe, femeile reprezintă o medie de 39,94% (4.158 persoane) din numărul total al șomerilor, înregistrând o scădere cu 3,66% față de ponderea în totalul șomerilor înregistrați, din luna precedentă.

Prin derularea programului de ocupare a forței de muncă, în luna ianuarie au fost încadrate în muncă 269 persoane, din care 83 persoane au beneficiat de măsurile active finanțate prin bugetul asigurărilor de șomaj.

De asemenea, prin derularea programului de formare profesională pentru anul 2018, au fost organizate 4 cursuri pentru lucrător în comerț, lucrător în creșterea animalelor și lucrător în creșterea plantelor la care participă 88 persoane înregistrate în baza de date a agenției.

M.I.

Echipajele SMURD au intervenit la 43 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, la 4 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în localitatea Moșoaia, la un accident rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă.

Echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale pasagerului din autoturism, întrucât prezenta traumatism cranio-cerebral și dureri la coloana cervicală, ulterior transportându-l la spital.

M.I.

 

UPDATE: "Încadrarea este pe o lege specială pentru loviri şi alte violenţe săvârşite împotriva unui medic şi pe tulburarera ordinii publice. Astăzi Vom vedea ce hotărăşte procurorul", a declarat, marţí, pentru Jurnal de Argeș, Mădălin Zamfir, purtătorul de cuvânt al IJP Argeş.

 

Tânărul de 25 de ani care a agresat un medic, sâmbăta trecută, la Spitalul Racovița din Mioveni a fost reținut. Incidentul s-a petrecut chiar la Urgențe, acolo unde medicul Samir Dallou a fost bătut cu pumnii și cu picioarele de tânărul care însoțea un pacient.

 

 

Agresorul este originar din Alba și locuia fără forme legale în Argeș. Acesta s-a prezentat, sâmbătă, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Racovița, împreună cu un prieten care pretindea că a fost victima unui accident rutier și are nevoie de îngrijiri medicale. După ce l-a examinat, medicul de gardă Samir Dallou i-ar fi zis agresorului că prietenul său nu pare să aibă nimic. Enervat la culme, tânărul din Alba l-a luat la bataie pe medic. Toată scena a fost surprinsă de camerele de supraveghere din spital.
Doctorul agresat s-a ales cu mai multe echimoze, pe piept, gât și la cap. Și-a scos certificat medico legal, după care a depus plângere la poliție.
Luni seara, agresorul a fost dus la Poliția Orașului Mioveni pentru a fi audiat. Tânărul a fost reținut, fiind acuzat de loviri și alte violențe.
Anul trecut, tânărul a fost trimis în judecată pentru furt, conducere fără permis și în stare de ebrietate, după ce a furat o mașină pe care a condus-o deși nu avea permis și a fost implicat într-un accident rutier.

Pagina 1 din 95