Iustina Harco-Burcea

Pornind de la dezvăluirile din Jurnalul de Argeș, privind situația proiectului Molivișu și faptul că au început demersurile pentru omologarea pârtiei de schi deși aceasta e realizată doar în proporție de 38%, șeful CJ Argeș, Dan Manu, a confirmat în cadrul unei conferințe de presă că pârtia se va construi, dar pe un alt traseu, securizat, care să cuprindă doar terenurile asociaților din cadrul ADI Molivișu.

„Molivișu nu a murit, va continua. Suntem în derulare pe un nou proiect, pentru că vechiul proiect este blocat din cauza unor suspiciuni penale (n. red. - montarea unui stâlp al telegondolei pe un teren privat aparținând familiei fostului președinte al ADI Molivișu, Pavel Bârlă, precum și constatarea unor defrișări ilegale pe o suprafață de 9.000 mp ). Sperăm să derulăm noul proiect fără probleme. Adică o nouă pârtie, pe un nou teritoriu, pe domeniu pur public, în care să implementăm toate achizițiile care s-au făcut, cu instalații, cu absolut tot, și pe proceduri, tot în Molivișu, dar nu pe zona care este suspectă. Renunțăm la zona care este în suspiciune penală, lăsând organele abilitate să își facă treaba”, a explicat președintele CJ Argeș.
Dan Manu a mai precizat că în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean din 25 ianuarie a.c. președintele ADI Molivișu, Gabriel Dică, va prezenta o informare la zi privind stadiul proiectului Molivișu.

Stratul de zăpadă a atins 110 cm la Cota 2000 Transfăgărășan și riscul de producere a avalanșelor în zonă este foarte mare. Potrivit directorului Salvamont Argeș, Ion Sănduloiu, riscul de avalanșă în Munții Făgăraș este de gradul trei la altitudini peste 1.600 metri.

„Este foarte posibil ca în următoarele zile riscul de avalanșă să crească pentru că vremea se va încălzi și vor fi ninsori. Îi sfătuim pe turiști și pe alpiniști, în perioada asta, să fie cât se poate de prudenți pentru că iarna asta e una grea. Avem deja patru decedați, la nivel național, în avalanșe. Chiar noi am avut o avalanșă cu victime din care i-am scos în viață. Până acum era ceva abstract, dar acum se pare că devine din ce în ce mai palpabil”, a declarat Sănduloiu.
Acesta a explicat că avalanșele pot fi un pericol chiar și pentru salvatorii montani aflați în misiune. Șeful Salvamont Argeș a participat, împreună cu cei doi câini de avalanșă – Helios și Dara – la căutarea trupului alpinistului bucureștean înghițit de avalanșă în Valea Coștilei din Munții Bucegi, acolo unde au avut loc alte avalanșe, care i-ar fi putut prinde sub stratul de zăpadă și pe salvamontiști.
„Am fost solicitat de către Asociația Salvatorilor Montani din România și de către Serviciul Salvamont Prahova, împreună cu un coleg de la Gorj, să mergem cu unitățile canine pentru găsirea corpului alpinistului care a murit pe 13 ianuarie. După trei zile, un câine nu mai simte un miros punctual în stratul de zăpadă pentru că mirosul corpului se propagă în strat, e din ce în ce mai slab, mai difuz și pe o arie mai mare. Câinii au indicat zona, pe flancul drept al avalanșei, ceea ce contează foarte mult, pentru că atunci când ai o zonă mare de căutare e dificil să te împarți peste tot și atunci clar că s-au păutut concentra acolo forțele. Numai că devine din ce în ce mai periculos, pentru că, în noaptea după ce am făcut noi căutarea și ieri după-amiază au venit avalanșe care puteau să ne prindă colegii. Puteau să vină și peste noi, luni. E foarte probabil ca până la urmă căutările să se sisteze”, a povestit Ion Sănduloiu.
Pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană, sfatul Salvamont Argeş este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Național Salvamont, formând 0SALVAMONT. De asemenea, trebuie estimat timpul necesar efectuării excursiei în aşa fel încât să existe o marjă de siguranţă de o oră de lumină, după terminarea acesteia, tinând cont că la ora 16:30 este deja întuneric. În afara echipamentului obligatoriu iarna (încalţăminte şi îmbrăcăminte adecvată, colţari, piolet etc.) trebuie să existe în permanenţă în rucsac o lanternă cu baterii proaspete pentru fiecare participant, evitând astfel situaţii neplăcute. Chiar şi în cazul excursiilor cu autoturismul, este indicat să aveţi încălţări şi îmbrăcăminte de iarnă, precum și o lanternă, pentru situaţiile în care sunteţi nevoiţi să vă deplasaţi pe jos. Trebuie evitată cu desăvârșire parcarea sau chiar oprirea autoturismelor la baza pantelor dezgolite, încărcate cu zăpadă. În perioada de iarnă, care la altitudini mari durează până la sfârșitul lunii mai, este necesară o prudenţă mărită, pentru a evita situaţiile nedorite.

Centrul Vitality sport & wellness, cel mai nou și modern centru sportiv din județul nostru, a cărui panglică inaugurală a fost tăiată vineri, organizează în week-end clase de gimnastică aerobică, seminarii din sfera fitness-wellness, precum și un concurs cu contragreutate, având două categorii - fete și băieți.

Pe 13 și 14 ianuarie a.c., sportul și starea de bine vor fi la ordinea zilei la Vitality sport & wellness. Cei interesați vor putea participa la seminarii de fitness, psihologie și nutriție sau la clasele de gimnastică aerobică ținute de instructori cu o bogată experiență. Va exista și un concurs cu contragreutate, atât pentru fete, cât și pentru băieți. Vor fi premiate primele 5 locuri din fiecare categorie, cu materiale puse la dispoziție de sponsori. Festivitatea de premiere va avea loc duminică, la ora 17.00. Câștigătorii vor primi premii constând în cupe, medalii, elemente vestimentare și accesorii.

Desfășurător Eveniment:
PROGRAM CLASE SÂMBĂTA 6 ORE + 2 SEMINARII

10.00-10.50 - GYM STICK - VLAD
11.00-11.50 - BODY TONE - BOGDAN IONESCU
12.00-12.50 - FITBALL - ANGY/TONY
13.00-13.50 - REBOUND - VLAD
14.00-14.50 - STEP - ANGY
15.00-15.50 - PILATES - RALUCA
12.00-12.50 (organizat separat de clasa de gimnastică) - SEMINAR FITNESS – BOGDAN VASILE
13.00-13.50 (organizat separate de clasa de gimnastică) - SEMINAR NUTRIȚIE – BOGDAN VASILE
PROGRAM CLASE DUMINICA 6 ORE + 1 SEMINAR
10.00-10.50 - REBOUND - MARGA
11.00-11.50 - BODY PUMP- ANGY
12.00-12.50 - FITBALL - ANGY/TONY
13.00-13.50 - SUSPENTION TRAINING - BOGDAN IONESCU
14.00-14.50 - TRAIN 2 GETHER - MARIUS SIMA ȘI IRINA
15.00-15.50 - YOGA - RALUCA
12.00-12.50 (organizat separate de clasa de gimnastică) - SEMINAR PSIHOLOGIE - BOGDAN VASILE
CONCURS CU CONTRAGREUTATE - două categorii:
14.00-15.00 Fete
15.00-16.00 Băieți
Centrul Vitality sport & wellness a fost inaugurat vineri, 12 ianuarie, în prezența primarului Cornel Ionică, panglica fiind tăiată de investitorul Nicola Inquieto și de soția acestuia, Ioana Inquieto Petrescu.

„Centrul sportiv și wellness Vitality este un centru unic în Argeș, care oferă o gamă variată de servicii. Sperăm să vă simțiți bine și să ne vizitați”, a spus, în cadrul evenimentului inaugural, Ioana Inquieto, soția investitorului Nicola Inquieto.
„Ca și investiție, trebuia să realizez o investiție care să fie de lungă durată, care nu exista în Argeș și care să fie la un standard un pic mai ridicat față de ce era și cred că am reușit. Cât despre valoarea totală a investiției, nu pot să îmi dau seama, nu am ținut contabilitatea. Având în vedere că am luat-o și ca o afacere de familie, nu am mai ținut cont”, a povestit investitorul, italianul Nicola Inquieto, întrebat fiind cum i-a venit ideea de a crea centrul Vitality sport & wellness.
“Aproape că rămâi fără cuvinte văzând ce s-a realizat aici. Este o surpriză extraordinară să vezi o asemnea investiție realizată de o societate privată și care se adresează unei game foarte largi a populației, sau mai bine zis celor care doresc să facă mișcare. Am vrea să avem cât mai multe astfel de momente, să ne bucurăm de cât mai multe investiții care să aducă un aport al vieții de zi cu zi a cetățenilor noștri. Ce vezi aici este extraordinar. Poziția acestui complex este acolo unde trebuia să fie, pentru că aici vor fi oportunități foarte bune pentru locuitorii din zonă, pentru că Găvana este cartierul cel mai mare al orașului nostru și cei care doresc au posibilitatea să vină să desfășoare astfel de activități aici, ca și cei din cartierul Trivale care este la câțiva pași de această locație. Îi pe felicit pe cei care au realizat investiția”, a declarat, la deschiderea centrului, Cornel Ionică, primarul municipiului Pitești.
Vitality Spa 2Vitality sport & wellness este singurul centru sportiv din județul Argeș care oferă o gamă diversificată de servicii: bazin de înot la standarde olimpice, sală de forță, kinetoterapie, kango jumps, insanity, bodybuilding, trx, jugo, mma, cursuri de înot, spa, masaj, sală de fitness și nutriție.
Centrul dispune de piscină, precum și de o zonă de relaxare, unde clienții pot beneficia de masaj terapeutic, anticelulitic, masaj cu roci vulcanice sau masaj facial.
Vitality sport & wellness, situat pe strada Petre Ispirescu nr. 63, își așteaptă clienții cu cele mai moderne aparate de fitness și forță, toate adunate la un loc în cel mai mare centru SPA, Sport & Wellness din județul Argeș. Informații suplimentare și programări la nr. de tel: 0348 411 211 sau 0348 412 000 sau 0774 008 446.

 

 

 

Vitality Spa 3

Vitality Spa 4

Vitality Spa 4

Un accident feroviar mortal s-a petrecut, joi seara, în judeţul Argeş.
În Gara Leordeni, o persoană s-a aruncat în faţa unui tren Săgeata Albastră care se deplasa în direcţia Piteşti - Bucureşti. Victima, care se presupune că ar fi un bărbat, are capul zdrobit. La faţa locului s-au deplasat un echipaj SMURD de terapie intensivă mobilă şi o ambulanţă de la SAJ Argeş.
Poliţiştii au demarat cercetările pentru identificarea victimei şi pentru a descoperi ce anume a determinat-o să recurgă la acest gest. Mecanicul de locomotivă le-a declarat anchetatorilor că victima s-a aruncat în faţa trenului aflat în mers şi nu a mai reuşit să o evite.
Traficul feroviar pe ruta Piteşti – Bucureşti este blocat.

Pagina 1 din 123