Cristina Stancu

În acest weekend, la Sibiu are loc turneul semifinal de volei, la categoria Speranțe, Șase formații luptă pentru cele două locuri care duc al turneul final. 

Componenţa seriei a III-a este următoarea: CS Dacia Mioveni 2012, CSS Sibiu, CSS Lugoj, CS Ocna Mureş, CS Victoria Nădlac și  CS Power Volley CSM Baia Mare.

Sportivele de la Mioveni, antrenate de Valeriu Fianu, au ca obiectiv principal calificarea în ultima fază a competiției.

 

 
 
 
Curtea de Apel Pitesti a admis vineri cererea privind executarea mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare din Italia, respectiv de către Judecătorul de cameră preliminară din cadrul Tribunalului din Napoli, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de apartenenţă la o organizaţie criminală şi spălarea produselor infracţiunilor, pe numele lui Nicola Inquieto.
 
 „Ia act că persoana solicitată a consimţit la predarea sa către autorităţile judiciare din Italia, conform mandatului european de arestare emis de către acestea. Constată că în cursul procedurii de executare a prezentului mandat european de arestare, conform art. 100 din Legea nr. 302/2004 modificată, persoana solicitată a fost reţinută în baza Ordonanţei nr. 2296/II/5/2018, emisă la data de 12 aprilie 2018 de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti pentru 24 de ore, începând cu data de 12.04.2018, orele 18:00 până la data de 13.04.2018, orele 18:00. Conform art. 103 alin. 6 şi 13 rap.la art. 58 alin.3 din Legea nr. 302/2004 republicată, dispune arestarea persoanei solicitate Inquieto Nicola, în vederea predării, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 13 aprilie 2018 şi până la data de 12 mai 2018, inclusiv.
 
În baza art. 103 alin. 13 din Legea nr. 302/2004 republicată, dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare. Administraţia locului de deţinere - Arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş va primi şi reţine persoana solicitată INQUIETO NICOLA, timp de 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie 2018 şi până la data de 12 mai 2018, inclusiv, înaintând instanţei dovada de executare a măsurii arestării. În baza art. 112 alin.1 rap.la art. 58 alin. 1 din Legea nr. 302/2004 amână predarea persoanei solicitate. Dispune informarea autorităţii italiene emitente a mandatului european de arestare cu privire la existenţa altor dosare deschise de autorităţile române pe numele persoanei solicitate.
 
Iniţiază procedura de predare temporară către autorităţile italiene conform art. 112 din Legea nr. 302/2004. Prezenta hotărâre se notifică persoanei solicitate, autorităţii judiciare din Italia, Centrului de Cooperare Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române - Biroul Sirene, Ministerului Justiţiei - Direcţia Drept Internaţional şi Tratate - Serviciul Cooperare Judiciară Internaţională în Materie Penală şi Centrului de Reţinere şi Arestare preventivă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu contestaţie în termen de 24 ore de la pronunţare în ceea ce priveşte arestarea şi în termen de 5 zile de la pronunţare pentru celelalte dispoziţii”, se arată în decizia pronunţată astăzi de Curtea de Apel Piteşti.
 


Un nou scandal la Ştefănești, după ce un cetățean al localității a informat edilul șef că vicele Ion Mihalcea a folosit, marți, angajații Administrației Domeniului Public, ca să-și toaleteze copacii din gospodăria proprie.

„Un cetăţean care ar fi trecut pe acolo ar fi văzut şi ar fi informat Primăria, doar verbal, în scris nu avem nimic. Am cerut o anchetă să văd dacă a fost aşa. O să stăm de vorbă cu cei de la ADP . Dacă se confirmă, vă daţi seama că e abuz în serviciu”, a declarat, pentru Jurnal de Argeş, Jenica Dumitru, primarul Orașului Ștefănești.

Viceprimarul Ion Mihalcea neagă acuzațiile și crede că este vorba doar de un complot la adresa sa, în contextul războiului deja celebru dintre cele două tabere din Primăria Ştefăneşti.

„Exclus. Nu există așa ceva. Ce angajați ADP? Eu am fost cu oamenii pe Valea Mare (...), ieri, alaltăiei, de două săptămâni. Eu mi-am tăiat singur arborii, nu cu angajații... Ce, mi-e rușine să muncesc? În timpul liber fac orice”, a declarat, contactat de Jurnal de Argeş, viceprimarul Ion Mihalcea.

Luni, 05 Martie 2018 10:40

Chioșc de ziare, în flăcări

Un incendiu a avut loc, luni dimineață, la un chioșc de ziare din apropierea Institutului de Proiectări Pitești.

O autospecială cu apă și spumă și un echipaj SMURD au intervenit la fața locului.

O femeie în vârstă de 70 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce a suferit  arsuri minore la mâini, dar  și un atac de panică.

Pagina 1 din 7