Alina Crangeanu

În contextul majorării salariului minim pe economie, Consiliul Județean Argeș a procedat din nou la creșteri salariale în rândurile funcționarilor. Lista se deschide cu Ionel Voica, secretarul județului care, după aplicarea coeficientului de conducere ajunge la un salariu de 15.086 lei, fără sporuri. Updatarea s-a produs la nivelul tuturor posturilor de conducere și de execuție, precum și personalului contractual din cadrul CJ Argeș. De exemplu, arhitectul șef are 14.953 lei, un director executiv 14.459 lei, un șef de serviciu 13.300 lei, un șef de birou 12.350 lei iar simpli consilieri sau inspectori pot ajunge la 8.398 de lei. Asta, în timp ce, după 1 ianuarie 2018, un șofer are un salariu de 3515 lei. Anexa cu noile salarii de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate poate fi consultată pe site-ul Consiliului Județean Argeș la secțiunea Activitate.

A.C.

Săptămânile trecute, un tânăr din Pitești, băiat de bani gata, a postat pe Facebook un filmuleț realizat pe timp de noapte, în care se vede cum se “sparge în figuri”, cu mașina în zona pietonală. Ieri, Bogdan Toma, fiul patronului de la Metropol, a recidivat și a mai pus un video, de data asta, făcut ziua pe scările de la Zinca, și în care se pot vedea clar mai multe persoane prin preajma voinicului care își încearcă ATV-ul fix în mijlocul oamenilor. Interesant cum nu îl vede nimeni din poliția rutieră sau poliția locală.

Petre Cojocaru, economistul care a condus în ultimii ani Administrația Județeană a Finanțelor Publice Argeș iese la pensie, ultima sa zi de muncă fiind 23 ianuarie. În locul lui a fost numit Ioan Lucrețiu Tudor care își va începe activitatea la conducerea acestei instituții din data de 25 ianuarie. Acesta a fost nominalizat de PSD Argeș la propunerea președintelui PSD Pitești, Cristian Gentea și a primarului Cornel Ionică, iar președintele Șerban Valeca a trimis nominalizarea pentru postul de director al Finanțelor Publice Argeș la București,. Astfel, reușind să își impună favoritul, Gentea și Ionică au câștigat bătălia internă în partid. Lucrețiu Tudor a lucrat la Serviciul Control Antifraudă și este fiul fostului director de la Teatru Al. Davila, Sevastian Tudor.

 

Comercianţii care aveau mici afaceri pe strada Griviţei, adică pasajul care leagă centrul oraşului de bulevardul Brătianu, despărţind magazinele Fortuna de Trivale, mai precis, trebuie să îşi facă bagajele. Aşa a decis municipalitatea la finalul contractului cu buticarii, aceştia fiind lăsaţi să îşi vânda marfa  în perioada sărbătorilor de iarnă, prin bunăvoinţa consilierilor locali. Însă tot ei, adică aleşii locali, au trebuit să îşi dea votul final pentru ca respectiva prelungire a contractului să ia sfârşit, la începutul lunii februarie. “Eliberăm zona, o cosmetizăm şi o lăsăm liberă traficului pietonal”, a fost ultimul cuvânt al primarului Cornel Ionică, acesta nelăsându-se înduplecat de argumentele comercianţilor care spuneau că au făcut credite bancare, au angajaţi pe care îi vor lăsa şomeri sau că mai sunt şi alte barăci prin centrul municipiului care totuşi sunt tolerate. Împotriva continuării comerţului stradal pe Griviţei s-au pronunţat mai mulţi consilieri, principalul motiv invocat fiind acela că este prea multă mizerie în zonă. Viceprimarul Sorin Apostoliceanu a ţinut şi el isonul primarului, invocând motive financiare şi ca economist vorbindu-le protestatarilor despre reorganizarea afacerilor lor într-un alt cadru decât zona vizată. Însă, ghinionul , neşansa sau...pur şi simplu tehnica a făcut ca microfonul să îi joace feste viceprimarului, aprinzându-se sau stingându-se, spre amuzamentul celor prezenţi. “Dumnezeu nu vrea!” a găsit explicaţia o doamnă, din grupul comercianţilor de pe Griviţei. Nu ştim dacă a fost mâna divinităţii sau, nu, dar este cert că microfonul a dat bătăi de cap şi altor consilieri.

Pagina 1 din 108