ECONOMIC (7)

Înmatriculările de autoturisme noi în Uniunea Europeană au crescut cu +7.1% in ianuarie 2018 față de ianuarie 2017, atingându-se un nivel de 1.253.877 unități, conform unei informări transmise de către ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România). România se situează pe poziția 16 în UE, cu un volum de 11.744 autoturisme noi înmatriculate, o creștere cu +66.4% față de ianuarie 2017. În ceea ce priveste constructorii de automobile, cele mai multe autoturisme înmatriculate în Europa în ianuarie 2018 sunt reprezentate de grupul VW cu 316.783 unități, în crestere cu +8.7%, urmate de grupul PSA cu 211.097 unități, în crestere cu +73.2% și de Grupul Renault cu 118.405 unități, în crestere cu +9.5% (din care DACIA: 39.513 unități, o creștere de +17% față de ianuarie 2017).

Stim cu totii ca iarna este un anotimp dificil, ba chiar greu am putea spune, in care esti cumva limitat atunci cand vine vorba despre a face reparatii in interiorul locuintei tale. La nivelul alimentarilor cu apă caldă este destul de greu să reacționezi, mai ales dacă intervenția despre care vorbim poate afecta mai mulți consumatori. De aceea, pentru a nu intampina dificultati in ceea ce priveste apa calda in acest anotimp, shop-einstal vine cu o oferta noua la pompe recirculare apa calda, care să își permită să utilizezi în mod eficient această resursă.

einstal01Ce este o pompa recirculare apa calda și la ce anume folosește?

O astfel de pompa se ocupa in mod exclusiv de reintroducerea apei incalzite in circuitul curent, astfel incat apa sa poata fi reutilizata, fara a necesita alte consumuri aferente incalzirii ei. Față de sistemele uzuale cu care eram obișnuiți până acum o astfel de pompă de recirculare a apei calde reprezintă o adevărată revelație. De ce este acest lucru important? Incalzirea apei necesita utilizarea unei anumite cantități de energie, a caror costuri sunt totusi destul de mari, mai ales dacă le raportam la un total final. De aceea, prin folosirea unei pompe recirculare apa calda ai posibilitatea de a economisi, prin micsorarea costurilor aferente consumului.

Totusi, o pompa pentru recircularea apei nu va fi folosita doar in ceea ce priveste apa, ci si in vederea incalzirii unei locuinte. Dintr-o data beneficiile sale se inmultesc, oferindu-ne posibilitatea de a ne putea bucura de anotimpul rece fara grija acestui aspect. Tot ceea ce avem de facut este sa actionam in vederea recircularii apei in sistemul de incalzire, iar de acolo problema caldurii pe timpul iernii este ca si rezolvata. Ati avut experiente neplacute, ce implicau dusuri reci atunci cand va pregateati sa mergeti la serviciu? Sau poate ca incalzirea casei a fost deseori periclitata si aproape inexistenta? Solutia cea mai potrivita consta in montarea unor pompe recirculare apa calda, de la shop-einstal.ro.

In acest magazin vei gasi o gama ampla de pompe de recirculare a apei calde, marca Dab sau Arderia, produse de o calitate deosebita, care sa iti garanteze siguranta in exploatare, consumurile reduse și un nivel excelent de calitate. Vei gasi produse cu diferite inaltimi de pompare, cu debite diferite si caracteristici distincte, in doua sau trei trepte de viteza, care sa te ajute in vederea realizarii proiectelor tale, cu un minim de efort.

Siguranta in exploatare, dar si rezultatele de calitate, sunt aspectele ce caracterizeaza pompele de recirculare de la Shop-einstal. Acestea insa nu trebuie insa confundate cu pompele submersibile, desi acest lucru se intamplă frecvent, deoarece pompele de recirculare sunt destinate unor alte tipuri de lucrari fata de cele submersibile. Pompele de recirculare, asa cum le spune si numele, vor avea rolul de a asigura un fel de perpetuum mobile in instalatia de incalzire si de alimentare cu apa calda, care sa deserveasca astfel consumatorii, ori de cate ori este necesar, cu un timp minim de raspuns. Acest timp este redus in mod substantial fata de instalatiile clasice, pe care nu sunt montate pompe de recirculare, drept pentru care acest lucru poate fi contorizat ca fiind un avantaj major al acestor pompe.

Shop-einstal.ro cunoaste aceste lucruri, la fel cum intelege si nevoia clientilor de a beneficia de avantajele apei calde si a incalzirii. De aceea specialistii din acest magazin ofera produse de calitate, testate si verificate, acreditate in vederea folosirii lor. Pentru ca este important sa beneficiezi de confort, specialistii shop-einstal iti stau la dispozitie cu oferte imbatabile, pe care in mod cert nu le vei putea refuza.

 

Endava, una dintre cele mai importante companii pe piața de software și servicii IT din regiune, organizează luni, 20 noiembrie, la Pitești o conferință dedicată evoluției digitale a mediului de business. Endava Tech Flow  este o inițiativă care își propune să adune în același loc profesioniștii IT și experții din industrie și să ofere o alternativă pentru oportunități de învățare, prin folosirea unui format de eveniment bazat pe împărtășirea de experiențe din proiectele derulate de companie și discuții libere.

Evenimentul îi va avea ca invitați speciali pe Bradley Howard, Head of Innovation, Endava și Marius Harpau, Head of Architecture în cadrul centrului de dezvoltare Endava din București, iar programul va aborda două direcții principale: prima își propune să arate modul în care aplicațiile pot crește interacțiunea cu clienții, în timp ce a doua abordează provocările dezvoltării unor aplicații eficiente care pot fi extinse cu ușurință.

BradleyHowardBradley Howard este pasionat de tehnologie, inovație și implementarea strategiilor digitale în modele de business moderne. El lucrează îndeaproape cu clienții Endava cărora le prezintă concepte inovatoare și modele noi de business.
Prezentarea lui Bradley, ”12 dintre cele mai bune practici Endava”, se axează pe strategii și instrumente pentru a crește vânzările, profitabilitatea și fidelizarea clienților, dar și pentru a maximiza rentabilitatea investiției în IT. Bradley va oferi sfaturi și exemple practice, bazate pe o multitudine de proiecte digitale pe care Endava le-a implementat în mai multe industrii pentru a ajuta clienții să realizeze aceste obiective.

MariusHarpauMarius Harpau are experiență în gândirea și implementare de arhitecturi pentru aplicații destinate companiilor, în special bazându-se pe tehnologii Java, în domeniile plăților electronice, asigurărilor, mediilor digitale și logisticii.
Prezentarea lui Marius, ”Abordări pentru a îmbunătăți performanța și scalabilitatea aplicațiilor enterprise”, se va concentra asupra modelelor arhitecturale care reprezintă cele mai bune practici ale comunității IT pentru creșterea performanței și scalabilității aplicațiilor de business. El va furniza, de asemenea, studii de caz cu privire la modul în care măsurile necorespunzătoare pentru îmbunătățirea performanțelor sau a scalabilității pot avea un efect advers asupra altor capabilități cheie ale unui sistem software.

Conferința va avea loc luni, 20 noiembrie, începând cu ora 18:00, la Ramada Hotel Pitești. Accesul la conferință este gratuit, în limita locurilor disponibile. Cei interesați pot să își rezerve un loc accesând pagina Endava Tech Flow Pitești, sau pot urmări noutățile pe pagina evenimentului de pe Facebook.

Endava este o companie de servicii IT cu peste 16 ani de experiență în colaborarea cu unele dintre cele mai importante companii din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicații, media, tehnologie, sau comerț și transporturi. Endava are peste 4.000 de angajați în locații din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare din România, Moldova, Macedonia, Serbia, Bulgaria și Columbia.

Lumea marketing-ului digital a cunoscut mai multe schimbari in ultimii 2 ani decat a facut-o in mai mult de 10 ani combinati, asta datorita lansarii ultimelor update-uri la algoritmii Google, precum deja popularele Panda si Penguin.
Ambele update-uri au adus schimbari importante in cadrul strategiilor de optimizare a site-urilor pentru motorul de cautare Google, in special in ceea ce priveste tehnicile de Link Building.

Potrivit unui comunicat transmis al Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România, în primele şase luni ale anului 2017 producţia uzinei Dacia-Renault de la Mioveni a fost de 170.430 de vehicule. Uzina de la Mioveni a produs 106.038 de modele Dacia Duster, 25.435 de maşini Dacia Sandero, 22.488 de unităţi Dacia MCV şi 16.469 de vehicule Dacia Logan. Dacia Mioveni a mai produs caroserii semi asamblate penru uzina din Algeria (SKD-uri) în volum de 24.933 de unităţi.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunţat că a transmis spre SEAP documentaţia în vederea primirii de oferte pentru realizarea a două din cele cinci secţiuni ale Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Contractele pentru cele două secţiuni – 1 şi 5 – au o valoare totală de aproximativ 560 milioane euro fără TVA. Termenul de depunere a ofertelor este începutul lunii octombrie 2017.

ANAF, prin Directia Generală Antifraudă Fiscală, a desfăşurat acţiuni de control operativ în perioada 16 - 17 iunie, la contribuabilii care desfăşoară activitate semnificativă în domeniul teraselor, restaurantelor si cluburilor.
Controalele au vizat 459 contribuabili, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 2.666.734 lei (amenzi şi confiscări), respectiv:
- s-au aplicat 628 sancţiuni contravenţionale principale (436 amenzi şi 192 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 2.589.326 lei;
- s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 77.408 lei, din care: sume (numerar) în valoare de 51.682 lei; venituri ilicite în valoare de 11.657 lei; bunuri în valoare de 14.069 lei; s-a dispus suspendarea activităţii a 9 contribuabili (din care 3 pentru neutilizare AMEF, 2 pentru nedotare cu AMEF şi 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 227/2015);
Dintre cele 628 sancţiuni contravenţionale, 452 sancţiuni contravenţionale (72%) au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor OUG nr. 28/1999, respectiv pentru neemiterea bonurilor fiscale pentru toate bunurile şi serviciile prestate, neîntocmirea documentelor justificative pentru sumele introduse/extrase din unitate, emiterea de bonuri fiscale care nu conţin toate informaţiile prevazute de lege, 139 sanctiuni contraventionale (22%) au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr 82/1991, referitoare la intocmirea documentelor justificative, iar 37 dintre acestea (6%) reprezintă alte sancțiuni.( Sursa foto newsbv.ro )