Alina Crangeanu

În urma unor informații primite de la lucrătorii din cadrul Fundației Conservation Carpathia precum că în zona valea Porcului, Rucăr, este extras material lemnos în condiții ilegale, jandarmii din cadrul Detașamentului 7 Câmpulung au trecut la verificări, joi, 16 noiembrie, și au sancționat un bărbat cu amendă în valoare de 2000 de lei iar materialul lemnos a fost predat în custodie Ocolului Silvic Păpușa Rucăr. e competente.
Tot în ziua de 16 noiembrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești, au efectuat un control la o societate comercială din comuna Rucăr, cu obiect de activitate „explotarea și comercializarea materialului lemnos”.
În urma controlului, polițiștii au constatat că avizele de însoțire a materialului lemnos emise de societatea comercială controlată erau completate necorespunzător.
Reprezentatul societăţii a fost sancţionat contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.
Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat și în alte localități de pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul silvic. Aceştia au depistat 5 persoane, cu vârste cuprinse între 33 şi 57 de ani, care transportau sau deţineau fără documente legale peste 9 m.c. material lemnos, diverse esenţe.
Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010 cu amenzi în valoare totală de 21.000 de lei, în baza Legii 171 din 2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocoalelor silvice competente.

După cum se știe, statul român a preluat, în această săptămână, ansamblul conacului Brătianu - Florica („Vila Florica”) din judeţul Argeş, prin Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale,contractul cu proprietarii fiind deja semnat.
Prezent la săptămânala conferință de presă a partidului alături de președinta organizației de femei, Flavia Ghițu, liderul organizației PNL Pitești, Radu Perianu a abordat problema atacării legii de cumpărare a vilei Florica, de către șeful statului. Vorbind din perspectiva profesiei sale de avocat, Radu Perianu a precizat: „Noi , liberalii din Argeș suntem de acord cu această achiziție pentru care au existat mai multe inițiative. Și parlamentarii liberali au votat, legea, vila trebuia cumpărată, ar fi fost păcat să se piardă.Parlamentarii nu au știut însă că există aceste rațiuni juridice. Este vina celor din aparatul tehnic care au elaborat legea. Dar referitor la gestul președintelui Iohannis, celor din PSD trebuie să li se arate când greșesc,trebuia să le arate cineva că sunt diletanți! Preluarea nu trebuia promovată printr-o lege adoptată de Parlament, care trebuie să aibă caracter de generalitate și este impersonală. Exista deja cadrul legal prin care Ministerul Culturii își putea exercita dreptul de preemțiune. Vila este un câștig pentru județul Argeș, merită banii!”, a conchis, totuși, acesta.

Marți, 14 Noiembrie 2017 19:18

Zâmbete la azilul de bătrâni din Pitești

În prag de iarnă doamnele și domnișoarele din Organizația Femeilor Liberale Pitești s-au dat peste cap să aducă zâmbete pe fețele persoanelor vârstnice dintr-un azil de bătrâni din Pitești.
Pentru realizarea acestui lucru pe politiciene le-au însoțit cățelușii Sara, Ellie, Kailani, Marnie și Lahja care au arătat încă o dată de ce își merită pe deplin statutul de “cei mai buni prieteni ai omului”și care i-au bucurat cu drăgălășenii pe vârstnici.
De asemenea, Clubul Elevilor Liberali Piteşti a susținut un program artistic în care Diana Florentina Neață și Alexandra Mihaela Gherghinescu au adăugat culoare și sunet unei imagini emoționante inestimabile.
„Ne-am bucurat că am reușit să descrețim frunțile bunicilor noștri, ai tuturor, și am promis că vom reveni curând. Mulțumim tuturor celor care s-au alăturat acestei inițiative a Organizației Femeilor Liberale Pitești și în special celor care au oferit vârstnicilor jocuri de șah și remi pentru ai ajuta să își petreacă timpul într-un mod cât mai plăcut. Toți cei care doresc să ne urmărească activitățile o pot face urmărind pagina noastră de Facebook.”, a declarat Flavia Ghitu, președinta Organizației Femeilor Liberale Pitești.

Polițistul Andrei Gottwald a fost condus pe ultimul drum, marți, 14 noiembrie, mașina cu trupul său neînsuflețit fiind urmată de un cortegiu impresionant format din membrii familiei și apropiați. Printre mulțimea de persoane s-au aflat și foarte mulți colegi de ai săi din poliție. La slujba de înmormântare a fost prezent comandantul Inspectoratului Județean de Poliție, Bogdan Berechet. Cortegiul s-a deplasat și la Inspectoratul Județean de Poliție unde a zăbovit câteva câteva minute dar și la locul unde acesta a decedat, Andrei fiind înmormântat la Cimitirul „Sfântul Gheorghe” cu onoruri militare. Luni a fost făcută autopsia şi medicii legişti au stabilit că decesul a survenit în urma unui infarct, acesta fiind cel de al doilea caz în care un tânăr polițist argeșean moare de inimă, primul fiind cel al comisarului șef Alin Ionuț Ciobanu de la Serviciul Investigații Criminale Argeș. Andrei Gottwald, a lucrat la BCCO Piteşti dar se transferase la Serviciul Imigrări. La fel ca și în cazul lui Alin Ionuț Ciobanu, colegii din poliție nu știau ca Andrei să fi avut probleme cu inima.

Pagina 1 din 92