Alina Crangeanu

Magazinul „Norberto Fashion”, din cadrul galeriilor Auchan, unul dintre magazinele din Argeș care comercializează îmbrăcăminte produsă în România, oferă o nouă colecție destinată domnilor care aleg calitatea. Aici puteți găsi pantofi de ceremonie (460 RON) - lac piele. Și pe comandă ! Modelele le găsiți în magazinul de la Bradu dar și în cel din Apaca București; Costume carouri -899 % -lână mercerizată; Costume cambrate - Satu Mare: 80% lână, 20 poliamidă (690 RON).

În actuala clasificarea internațională a universităților realizată sub coordonarea Comisiei Europene parteneriatele strategice de cercetare, publicațiile interdisciplinare, rata de absolvire a studiilor de licență și de masters de către studenții UPIT, mobilitățile studenților și cadrelor didactice în spațiul european și extraeuropean sunt indicatorii la care Universitatea din Pitești a obținut punctaj maxim.
Au fost evidențiate și procentele ridicate de inserție pe piața locală și regională a muncii a absolvenților studiilor de licență și de masters de la Universitatea din Pitești. Universitățile din România apar într-un nou clasament lansat de Uniunea Europeană. Noua clasificare „U-Multirank” evaluează performanța a 864 de instituții de învățământ superior din întreaga lume, printre care şi zece universităţi din ţara noastră, una dintre acestea fiin Universitatea din Pitești.

Liderul liberalilor piteșteni, Narcis Sofianu a ținut, la conferința de presă de astăzi de la sediul PNL, să le transmită un mesaj social democraților care se pregătesc să plece la București unde mii de membrii PSD din toată ţara sunt convocaţi de liderii de filiale pentru mitingul de protest organizat sâmbătă, 9 iunie, faţă de ”abuzurile justiţiei” şi "statul paralel" și de susținere a premierului Viorica Dăncilă. „Vrem să transmitem un mesaj celor din conducerea PSD Argeș. Vrem să îi reamintim domnului senator Valeca și celorlalți parlamentari că au fost votați de argeșeni și trebuie să îi reprezinte pe argeșeni chiar și când merg la mitinguri. Putem să oferim un banner prin care să spună că pentru Argeș și România este importantă construirea tronsonului de autostradă Pitești -Sibiu. Să le reamintească stăpânilor de la Teleorman care sunt dorințele argeșenilor. Este datoria dumnealor în baza promisiunilor electorale făcute. Vrea să îi spun domnului Valeca prietenește că îl urmăresc cu mare atenție în tot ceea ce face în această privință. Ne-am dori ca în delegația de la Argeș să există măcar un bărbat ca, dacă nu pe un banner, să își scrie în podul palmei și să ridice mâna în public, să vadă toată lumea doleanțele județului Argeș. Oferta mea este serioasă, domnul Valeca mă poate contacta oricând, chiar și cu o oră înainte de a apleca la miting, să îi dau acea pancardă”.

În ultima zi de primăvară, elevii claselor terminale ale Licului de Arte Dinu Lipatti Pitești au dat proba creativității chiar printr-o expoziție cu lucrările lor. Vernisajul, la care au participat, alături de tineri și profesorii lor, părinți și colegi, a fost o reușită, așa cum au apreciat cadrele didactice care le-au îndrumat pașii. Expoziția reprezintă și atestatul absolvenților de clasa a XII de la profilul arte plastice și decorative respectiv grafică-profesor Laurențiu Baltă, artă monumentală - profesor Șerban Popescu, arte textile profesor Monica Dinu, arhitectură , arte ambientale și design-profesori Anca Giura și Naum Teodorescu. foto 2 Dinu Lipatti„Expoziția reprezintă o încununare a tot ceea ce ei au învățat pe parcursul liceului, lucrările atestat, mai exact, sau certificarea competențelor profesionale”, după cum ne-a declarat profesoara Monica Dinu. „ Drum bun și lumină!”, le-a urat profesoara Anca Giura elevilor de la Arte vizuale și Arhitectură așa cum o face de fiecare dată, când o nouă generație de absolvenți își ia „zborul”. „Felicitări, succes la examenul de la facultate și la toate examenele vieții !”, le-au urat și ceilalți profesori tinerilor emoționați. foto lucrări 5 Dinu LipattiIar lucrările expuse la parterul Corpului B al Liceului Dinu Lipatti, mărturie a talentului, priceperii și trudei unor profesori și adolescenți străluciți, vă așteaptă să le priviți și să le admirați. (Foto-Anca Giura)

Pagina 1 din 140