Alina Crangeanu

La invitația președintelui PSD Argeș, Șerban Valeca, ministrul Cercetării şi Inovării, Puiu Lucian Georgescu, a vizitat astăzi Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Biotehnologii în Horticultură de la Ștefănești, Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Pomicultură Mărăcineni și Universitatea din Pitești, unde a și susținut o conferință de presă.

Majoritatea PSD-ALDE din Camera Deputaţilor a respins, marţi, propunerea legislativă iniţiată de PNL privind majorarea la 200 lei a cuantumului alocaţiei de stat pentru copii, deputații PSD Argeș votând în bloc respingerea proiectului liberalilor. La fel și parlamentarul argeșean al USR, Ionuș Moșteanu. Votul aleșilor argeșenilor a provocat indignarea prim vicepreședintelui PNL Pitești, Gelu Tofan care le-a transmis „Rușine!”. Acesta a spus că, dacă parlamentarii social democrați nu au fost de acord cu proiectul pentru că era al liberalilor, a rămas stupefiat de reacția lui Ionuț Moșteanu de la USR care, “ cred că se gândea în altă parte și a votat din greșeală”.

 În urmă cu două zile a avut concursul pentru ocuparea funcţiei de director executiv al Direcţiei Agricole Argeş. Postul era vacant de câteva luni, după pensionarea titularului Corneliu Vasilescu. Pentru funcţia de director al Direcţiei s-au înscris trei persoane la concurs: Vasile Roman, Eugen Dulică şi Ion Vasilescu. Eugen Dulică este inginer agronom și până în prezent a ocupat funcția de consilier în cadrul Direcției Agricole Argeș.
 Potrivit declarației de avere din acest an, Eugen Dulică are două terenuri intravilane și două case în Bascov, trei autoturisme (Seat Leon, Volkswagen Passat și Opel Corsa) și un credit la ING Bank în valoare de 93.000 lei. În privința veniturilor, acesta a obținut 2.252 lei de la Direcția Județeană pentru Agricultură și 25.276 lei din salariul de la Camera Agricolă a Județului Argeș. Soția sa, Floarea Dulică, este salariată a Direcției de Sănătate Publică Argeș, instituție de la care a obținut venituri de 23.500 lei, la care se adaugă încă 38.000 lei din salariul obținut de la un cabinet de radiografii dentare din Bascov. Noul director al Directiei Agricole Argeș este omul care a declanșat cel mai mare scandal în PSD Argeș din ultima vreme, fiind susținut de o parte dintre primarii social democrați, printre care Gheorghe Stancu de la Bascov, dar nu și de ceilalți. Pe lista de nemulțumiri a mai multor membri de partid se află faptul că Dulică a făcut parte multă vreme din tabăra adversarilor politici (PDL, apoi PNL).

Pentru a preveni apariţia unor situaţii precum cele de zilele trecute, ca urmare a fenomenelor meteorologice, Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a decis intensificarea, la nivel naţional, a acţiunilor de verificare a disciplinei în construcţii, cu precădere în cazul clădirilor de interes public (spitale, şcoli, grădiniţe).

Astfel, ISC va verifica în permanenţă calitatea construcţiilor, a conformităţii materialelor folosite pentru realizarea acestora şi a respectării disciplinei în construcţii la nivelul întregii ţări. Scopul controalelor efectuate de ISC nu este neapărat cel de a sancţiona, ci, în primul rând, de a remedia deficienţele constatate, astfel încât să se evite evenimentele nedorite, iar siguranţa cetăţenilor să nu fie pusă în pericol.

În acest sens, Inspectoratul de Stat în Construcţii colaborează cu autorităţile administraţiilor publice locale, al căror rol este de a elabora politicile la nivel local privind dezvoltarea urbanistică a unităţilor administrativ-teritoriale administrate şi de a supraveghea respectarea disciplinei în construcţii de către toţi factorii (investitori, diriginţi de şantier, proiectanţi, verificatori de proiecte, executanţi, responsabili tehnici cu execuţia, experţi tehnici, laboratoare de analize şi încercări în construcţii, producători de materiale şi produse pentru construcţii etc.).

Pagina 1 din 81