Luni, 23 Aprilie 2018 08:44

ISU Argeș încercă să stingă incendiul de la Poenari cu un elicopter de la Iași Recomandat

Scris de Izabela Moiceanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Luni dimineață, ISU Argeș încă se mai luptă să stingă incendiul de vegetaţie de lângă Cetatea Poenari, unul foarte dificil, din cauza condițiilor grele de intervenție. . 
 
Peste 50 de pompieri au intervenit pentru limitarea şi lichidarea glăcărilor. În sprijin le-au venit şi 14 jandarmi, dar incendiul n-a fost încă lichidat. 
 
„ Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost ridicată capacitatea operaţională, astfel încât forţe suplimentare să ofere sprijin colegilor aflaţi deja în teren. Totodata, un elicopter, dotat cu sistem Bumbi Bucket, a fost solicitat pentru efectuarea recunoaşterilor din aer şi utilizarea acestuia la operaţiunea de stingere. De asemena, pentru ca intervenţia să nu afecteze turiştii aflaţi in zona, s-a luat măsura evacuarii acestora. Nu au fost înregistrate victime sau alte situatii care sa genereze probleme deosebite”, se arată într-un comunicat ISU Argeş.
 
 
Circulaţia rutieră, blocată toată noaptea pe DN7C Transfăgărăşan, pe ambele sensuri de mers, din cauza incendiului de vegetaţie produs la kilometrul 57, în comuna Arefu, şi a căderilor de pietre de pe versanţi, a fost reluat luni dimineaţă.
Citit 190 ori Ultima modificare Luni, 23 Aprilie 2018 10:42

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.