Joi, 22 Februarie 2018 11:56

Precizări de la Finanțe despre ”Declaraţia privind impozitul pe profit” Recomandat

Scris de Marius Ionel
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Au obligaţia depunerii formularului 101 ”Declaraţie privind impozitul pe profit” pentru anul 2017, până la data de 26 martie 2018:

-Contribuabilii plătitori de impozit pe profit care efectuează declararea şi plata impozitului pe profit trimestrial;

-Instituţiile de credit - persoane juridice române şi sucursalele din România ale instituţiilor de credit - persoane juridice străine precum şi contribuabilii plătitori de impozit pe profit care au optat pentru declararea şi plata impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate, efectuate trimestrial.

Au obligaţia depunerii formularului 101 ”Declaraţie privind impozitul pe profit” pentru anul 2017, până la data de 26 februarie 2018:

-Persoanele juridice prevăzute la art. 15 din Codul fiscal. Acestea depun declaraţia privind impozitul pe profit inclusiv în situaţia în care înregistrează numai venituri neimpozabile, respectiv cheltuieli nedeductibile, potrivit titlului II "Impozitul pe profit"

-Contribuabilii care obţin venituri majoritare din cultura cerealelor, a plantelor tehnice şi a cartofului, pomicultură şi viticultură

Categoriile de contribuabili care aplică regulile speciale de impozitare prevăzute la art. 15 din Codul fiscal sunt următoarele: cultele religioase, unităţile de învăţământ preuniversitar şi instituţiile de învăţământ superior, particulare, acreditate, precum şi cele autorizate, asociaţiile de proprietari constituite ca persoane juridice şi asociaţiile de locatari recunoscute ca asociaţii de proprietari, Societatea Naţională de Cruce Roşie din România și organizaţiile nonprofit, organizaţiile sindicale, organizaţiile patronale.

M.I.

Citit 549 ori

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.