Vineri, 17 Noiembrie 2017 13:18

Amenzi pentru nerespectarea legii pazei Recomandat

Scris de Izabela Moiceanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 


În ziua de 16 noiembrie a.c.,  poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti au efectuat controale la 4 societăţi comerciale de pe raza localităţii, pentru verificarea modului de organizare a pazei.
Cu ocazia controalelor, la una dintre societăţile comerciale controlate s-a constatat că nu a fost întocmit plan de pază avizat în condițiile Legi 333 din 2003.
Reprezentantul societăţii comerciae a fost sancţionat contravenţional cu conform Legii 333 din 2003 cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

Iată  ce prevede, printre altele, actul normativ amintit:

Paza se organizează și se efectuează potrivit planului de pază, întocmit de unitatea ale cărei bunuri sau valori se păzesc, cu avizul de specialitate al poliției. Acest aviz este obligatoriu pentru fiecare caz de modificare a planului de pază.

Pentru unitățile la care pază se asigura cu efective de jandarmi, avizul poliției nu este obligatoriu.

Prin planul de pază se stabilesc în principal: caracteristicile obiectivului păzit, în zona respectivă, numărul de posturi și amplasarea acestora, necesarul de personal pentru pază, amenajările, instalațiile și mijloacele tehnice de pază și de alarmare, consemnul posturilor, legătură și cooperarea cu alte organe cu atribuții de pază a obiectivelor, bunurilor, valorilor și persoanelor și modul de acțiune în diferite situații. De asemenea, vor fi prevăzute și regulile de acces, potrivit dispozițiilor conducătorului unității, precum și documentele specifice serviciului de pază.

În cazul unităților în care pază se asigura cu efective ale jandarmeriei, ale societăților specializate de pază și protecție, ale polițiștilor locali sau combinat, întocmirea planului de pază se face de către conducătorii unităților beneficiare împreună cu comandanții/șefii acestor efective.

Documentele specifice necesare executării și evidenței serviciului de pază, cu excepția celui executat cu efective de jandarmi, și modelele acestora se stabilesc prin hotărâre a Guvernului.

Citit 481 ori Ultima modificare Vineri, 17 Noiembrie 2017 15:01

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.