Miercuri, 13 Septembrie 2017 10:17

Percheziții în Argeș pentru evaziune. Prejudiciu uriaș Recomandat

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În această dimineață, polițiștii din Mehedinți și cei ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat 28 de percheziții domiciliare, în București și opt județe, la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor. Prejudiciul se ridică la suma de 5 milioane de euro.

Acțiunile polițiștilor se desfășoară în municipiul București și județele Mehedinți, Timiș, Argeș, Cluj, Sibiu, Hunedoara, Dolj și Gorj. Din câte se pare, în acest dosar este vizat și omul de afaceri argeșean Florente Cleianu, patronul firmei Clemans din Pitești, unul dintre cei mai mari furnizori de materiale de construcții din județ. Percheziții au mai avut loc și la alte societăți și reședințe private din Argeș, la Costești și Ștefănești. Patronul Florente Cleianu a primit un mandat pentru a se prezenta astăzi la audieri, la Severin. Mai mult, pe lângă Cleianu, mascații ar mai fi descins în Sibiu la una din locuințele Regelui Rromilor, Dorin Cioabă.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2009 - 2014, reprezentanţii mai multor societăţi comerciale ar fi creat un circuit infracţional evazionist bazat pe un sistem financiar-bancar fraudulos, în scopul eludării obligaţiilor fiscale. Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor comerciale controlate mai multe facturi fiscale care ar fi avut la bază operaţiuni comerciale fictive, în valoare totală de peste 18,4 milioane de euro pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la peste 5 milioane de euro. Ulterior, prin intermediul societăţilor comerciale controlate, ar fi fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume. Astfel, ar fi fost efectuate depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestora prin conturi bancare ale societăţilor, pentru disimularea provenienţei ilicite a banilor. Vor fi puse în aplicare 32 de mandate de aducere, persoanele în cauză urmând să fie audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți. Cercetările sunt continuate pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Citit 1010 ori

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.