Marți, 12 Septembrie 2017 10:44

Rudele bătrânei decedate la Spitalul Județean, după ce a fost plimbată între secții, fac plângere la Colegiul Medicilor Recomandat

Scris de Izabela Moiceanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Încă un scandal la Spitalul Județean din Pitești. Rudele unei pensionare în vârstă de 76 de ani, care a murit în spital, la șase zile de la internare, fac acuzaţii grave la adresa medicilor. Inițial, Elena Răducescu, pacientă cu mai multe afecțiuni cronice - insuficienţă renală cronică, diabet zaharat, obezitate, hipertensiune arterială și nu numai - a fost internată la secția de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşticu cu  infarct cerebral. Se întâmpla pe 28 august.  Pe 30 august, bătrâna a fost externată, cu mențiunea  „nu este necesară revenirea pentru internare“.  Potrivit documentelor de la externare, parametrii pacientei ar fi fost în limite normale, deși rudele spun că femeia nu se simțea bine. A doua zi, pensionara a fost adusă la Urgenţe. Rudele spun că abia după șase ore de ezitări ale medicilor, bătrâna a fost internată la Secţia Cardiologie, de unde, ulterior, a fost transferată la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă. De aici, a ajuns iar Cardiologie, iar apoi, din nou la ATI. A intrat în comă, iar după 6 zile a decedat.

În condiţiile în care pe certificatul de deces apare, ca şi cauză a morţii, „insuficieţă cardiacă”, Camelia Răducescu, fiica femeii,  îl acuză pe  medicul cardiolog Dinu Iorgoveanu că nu a vrut să o interneze pe bătrână la secția de Cardiologie și că a ţipat la ea în momentul în care a insistat să-i interneze mama, cu argumentul că femeia, oricum, va muri de inimă și că, în plus a aruncat în aer fişele pacientei.  
Rudele bătrânei relatează inclusiv un episod horror, în care femeii i-a fost găsit  un vierme în gură. Oamenii mai spun că în timpul internării, bătrânei i s-ar fi furat banii din portofel.

fiica 1b Foto: fiica femeii
„ Când era în comă, la ATI, eu, personal,  am văzut cum îi ieșea un vierme din gură. Am fost dată afară de personal, pe motiv că sunt nebună, însă și cumnata mea văzuse viermele”, spune fiica femeii.

Dinu Iorgoveanu, medicul la adresa căruia rudele fac reclamații, a explicat că, în opinia sa, cazul femeii nu era de Cardiologie, ci de Pneumoftiziologie.

Dacă medicul de urgenţă consideră că starea bolnavului îi pune în pericol viaţa, poate să îl interneze pe o secţie, chiar și fără acordul medicului specialist”, a explicat directorul adjunct al Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş, Adrian Stoiculescu.

Citit 895 ori Ultima modificare Marți, 12 Septembrie 2017 17:00

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.