Vineri, 22 iunie, în prezența primarului Ion Georgescu, a consilierilor locali, a deputatului Simona Bucura Oprescu dar și a lui Nicolae Tudose, Secretar de Stat în Ministerul Dezvoltării și director general al societății în perioada 2010 – 2017, a fost inaugurat noul sediu central al Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni.
De la începutul lunii iunie, Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni își desfășoară activitatea în noul sediu din strada Carol Davila, nr. 4 (fosta centrală termică de cartier CT3, lângă clădirea Distrigaz Sud - punctul de lucru Mioveni, în zona scolii gimnaziale “Liviu Rebreanu”) o locație ce oferă condiții optime pentru desfășurarea activității curente a societății și pentru servicii moderne oferite clienților.
Fosta centrală termică de cartier CT3 a fost transformată și extinsă pe verticală cu două niveluri. Pentru extinderea pe verticală, structura existentă a parterului, alcătuită din zidărie și cadre prefabricate de beton, a fost consolidată cu elemente metalice de rezistență, iar pentru integrarea construcției în zonă s-au folosit finisaje cu registre bine definite.

servicii edilitare mioveni sediu nou

 

Președintele PSD Argeș,  senatorul Șerban  Valeca, a  anunțat că organizația pe care o conduce îl va sprijini pe Liviu Dragnea, condamnat joi la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Telorman.


"Trebuie să mergem pe prezumția de nevinovăție. Am mai avut colegi cu probleme și nu i-am rejectat din funcții (...). Nu e o decizie defiinitivă şi irevocabilă, mai e o cale de atac. Să nu uităm de prezumţia de nevinovăţie! S-au mai văzut situaţii în care o instanţă să dea o decizie care apoi să fie invalidată. Din punctul meu de vedere, domnul Dragnea trebuie să rămână în fruntea PSD! (...) E o chestie omenească, colegială și nu cred că trebuie să ne urcăm imediat pe durerea unui om! Poate veţi avea surprize",  a declarat  Valeca, într-o conferinnță de presă, la puțin timp după anunțarea condamnării  în cazul Dragnea.

 

Foto: Antena 3

În perioada 13-23 iunie, orașul Topoloveni sărbătorește 597 de ani de atestare documentară. Evenimentele dedicate acestei sărbători au început în data de 13 iunie, cu piesa de teatru ”Old Love”, având în rolurile principale pe Constantin Cotimanis și Paula Chirilă. Au continuat cu decernarea de premii elevilor participanți la olimpiade naționale și cuplurilor cu peste 50 de ani de căsătorie, concert al Filarmonicii din Pitești și un concert ”Proconsul”. Ziua de 22 iunie este dedicată Festivalului Internațional de Muzică Corală ”D.G. Kiriac”. Sărbătorirea se încheie pe 23 iunie, când, între orele 8-18.00, are loc a IV-a ediție a concursului de ciclism ”Topoloveni Summer Tour”, în colaborare cu Asociația MTB Academy.

Gheorghiță Boțârcă, primarul orașului Topoloveni: ”Concursul începe sâmbătă la ora 10 și va fi pe același traseu pe care cicliștii îl știu și deja s-au obișnuit. Traseul este marcat, toată întreținerea este făcută, cu elementele de siguranță și are 49 de km traseul mare și 25 cel mic destinat începătorilor și familiei. Până ieri erau înscriși 652 de participanți, dar mulți se vor înscrie mâine când vin la concurs. Vreau să vă spun că de o lună de zile foarte mulți au venit să facă antrenamente. Oamenii sunt entuziasmați și le place foarte mult la Topoloveni pentru că doza de efort este bine drămuită. Nu există numai coastă și o singură coborâre, ci există o urcare care necesită efort maxim, urmează un platou, apoi o coborâre, iarăși urcare... Alternanța asta dă posibilitatea concurenților să se simtă foarte bine. Au drum de macadam, au poteci, au teren asfaltat, au și treceri prin apă ceea ce face să existe o varietate foarte mare de traseu pentru bicicletă”.

M.I.

Persoanele fizice, individual sau organizate în asociaţii şi persoanele juridice se pot adresa atât direct cât şi în scris prin poştă sau e-mail ITM Argeş, pentru a sesiza încălcări ale prevederilor legale din domeniul relaţiilor de muncă (muncă fără forme legale, nerespectarea regimului de muncă al minorilor, nerespectarea prevederilor legale privind munca suplimentară, refuzul eliberării unor documente care atestă vechimea în muncă, includerea în contractul individual de muncă a unor clauze ilegale, etc) sau în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă (accidente de muncă, neefectuarea instructajului de securitate şi sănătate, neefectuarea controlului medical periodic, etc.)

Aceste petiţii sunt primite şi înregistrate prin Compartimentul de Informare şi Relaţii cu Publicul situat la parter, iar termenul legal de rezolvare este de 30 de zile de la înregistrarea petiţiei, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă. În cazul în care aspectele sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, termenul de soluţionare poate fi prelungit cu cel mult 15 zile.

Menţionăm că în plus la parterul ITM Argeş există două cutii unde se pot depune sesizările adresate de către cetăţeni. Reclamaţiile beneficiază de confidenţialitate, inspectorii nedezvăluind conducătorului entităţii controlate motivul controlului. Interdicţia contactului dintre petiţionar şi inspectorul care va efectua controlul reprezintă o garanţie a imparţialităţii acţiunii de control în raport cu părţile raportului de muncă.

Dacă aspectele reclamate de petiţionar nu se încadrează în domeniul nostru de activitate şi fac parte din sfera de atribuţii a altei instituţii, petiţia va fi redirecţionată prompt, urmând ca respectiva instituţie să răspundă în scris.
Sesizările trebuie să conţină numele complet al reclamantului, codul numeric personal, adresa exactă, date de identificare a angajatorului şi a locaţiilor în care acesta îşi desfăşoară activitatea, iar pentru o rezolvare temeinică şi legală a petiţiilor cetăţenilor, ITM Argeș pune la dispoziţia acestora un formular tipizat care se poate găsi atât la sediul instituției, dar se şi pot descărca de pe site-ul ITM secţiunea Interes Public.

Menţionăm că petiţiile anonime sau cele în care nu sunt trecute datele de identificare ale petiţionarului nu se iau în considerare şi vor fi clasate conform art. 7 din OG nr.27/2002 privind reglementarea activităţii de soluţionare a petiţiilor.

Totodată, în cazul în care o persoană adresează mai multe petiţii sesizând aceeaşi problemă, acestea se vor conexa, petentul primind un singur răspuns. Dacă după trimiterea răspunsului se va primi o nouă petiţie cu acelaşi conţinut, aceasta se va clasa la numărul iniţial.

M.I.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 146 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 58.000 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 17 permise de conducere și a fost retras un certificat de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier Argeș l-au depistat pe R.F., de 51 de ani, din Ștefănești, care conducea un autoturism pe DN67B, în localitatea Poiana Lacului, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice. În cauză a fost înregistrat dosar penal conform art 335 din Codul Penal.

M.I.

Bărbatul de 32 de ani, din Câmpulung, care ieri a încercat să abuzeze o elevă de 16 ani, și-a petrecut noaptea în arest, după ce Poliția l-a reținut joi pentru tentativă de viol. Astăzi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Incidentul s-a petrecut la Câmpulung. Fata se afla pe drum, când bărbarul, care circula cu o căruță, a văzut-o. A urmărit-o câteva sute de metri până în dreptul unui pod, unde a coborât și a imobilizat-o pe elevă.

 

A încercat să o dezbrace, iar fata a început să țipe. Bărbatul a luat-o în cele din urmă la sănătoasa. Eleva a ajuns la liceu, le-a povestit profesorilor ce i s-a întâmplat, iar dascălii au alertat poliția.

 

 Sursă foto: NewsBV

Sâmbătă, 23 iunie, începând cu ora 10.00, în Parcul Comunal Proboieni, se va desfășura Festivalul – concurs de dansuri populare ”Gheorghe Popescu Județ” – ediția a XVIII-a.

În cadrul concursului, organizat de Primăria Consiliul Județean Argeș al Comunei Priboieni și Căminul Cultural Priboieni, se vor întrece în dans popular formații de copii, tineri și adulți din tot județul.

Totodată, soliștii Ansamblului ”Doina Cârcinovului” vor susține un spectacol, pe durata deliberării juriului. Intrarea este liberă.

Un urs negru cu o pată deschisă la culoare pe ceafă, cum îl descriu sătenii, a băgat în sperieți localnicii la Valea Urdii după ce a omorât mai multe capre, oi și porci. În ultima săptămână, a trecut aproape în fiecare seară pe la stănele din localitate și a intrat până și în beciurile sătenilor unde a făcut prăpăd.
 
Oamenii sunt terifați. Stau baricadați în gospodării, iar unii dintre ei şi-au improvizat garduri elecice, de teamă că animalul va ajunge să intre peste ei în casă.
 
Singura lor speranță e la autărităţile judeţene, cărora le cer împuşcarea sau relocarea animalului.
 
După cum se știe, anul trecut, fiarele au băgat spaima în turişti, la Poienari (Arefu). Un grup de copii veniţii să viiteze obiectivul turistic  s-a întâlni pe scări cu o ursoaică şi cei trei pui. Cetatea Poenari a fost închisă mai multe săptămâni.
 
Atunci, Ministerul Mediului şi-a dat atunci acordul pentru capturarea, transportul şi relocarea celor patru urşi de pe fondul cinegetic din comuna Arefu. Trebuie precizat că tot anul trecut, fiarele au făcut şi o victimă umană, chiar la Arefu.
 
 
Foto: Gandul.info - Arhiva

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 122 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 37.000 de lei, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de circulație 19 permise de conducere și au fost retrase două certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii Serviciului Rutier Argeș l-au depistat pe B.D., de 54 de ani, din comuna Micești, care conducea un autoturism pe DN73, în comuna Mărăcineni, având autorizația de circulație provizorie expirată.
În cauză a fost înregistrat dosar penal conform art. 334 din Codul Penal.

M.I.

În ultimele 24 de ore, echipajele SMURD au intervenit la 37 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, iar la 7 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Mioveni a intervenit în localitatea Coșești, sat Jupânești, la un pacient de 45 de ani, cu dureri lombare, în urma unui accident rutier pietonal. I s-au acordat îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.

Un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în municipiul Curtea de Argeș, strada 1 Decembrie, la un pacient de 34 de ani, cu traumatism cranio-cerebral, dureri cervicale și escoriații la membrele superioare, în urma unui accident rutier produs între un autoturism și un motoscuter. I s-au acordat îngrijiri medicale și a fost transportat la spital.
În urma accidentului a mai existat o victimă, o femeie, care a fost preluată de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță Argeș.

Un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat și un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Bradu au intervenit pe A1, km 94, la un accident rutier produs între un autotren și un autoturism. În urma accidentului au rezultat trei victime. Doi bărbați, de 35 ani și un bărbat de 31 de ani, care prezentau leziuni minore. Li s-au acordat îngrijiri medicale, dar au refuzat transportul la spital. Echipajul de pompieri a asigurat măsuri specifice de prevenire și stingere a incendiilor la locul evenimentului.

Două echipaje cu ambulanțele SMURD de la Detașamentul de Pompieri Pitești au intervenit în localitatea Pitești, strada Calea Craiovei, la un accident rutier, pietonal. În urma accidentului au rezultat două victime. O femeie de 48 de ani, care prezenta contuzie șold stâng și atac de panică, ulterior fiind transportată la spital de către un echipaj cu ambulanța SMURD de prim ajutor calificat și o femeie de 49 de ani, care prezenta suspiciune de fractură la glezna stângă, ulterior fiind transportată la spital de către un echipaj cu ambulanța SMURD de terapie intensivă mobilă.

M.I.

Pagina 1 din 139