Născut la 20 august 1864, la Florica, judeţul Argeş, având o vocaţie nativă de conducător, Ion I.C. Brătianu, a reuşit prin activitatea sa politică, prin inteligenţa, prin lecţiile politice date oamenilor de seamă ai vremii, să domine viaţa politică din România cum nu o mai făcuse nimeni.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Luni, 21 August 2017 13:45

Animale salvate de pompierii argeșeni

Scris de

Echipajele SMURD au intervenit la 33 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, la 3 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

În ziua de 20 august 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la mai multe incendii izbucnite la vegetația uscată.

În ziua de 18 august, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș, l-au depistat, pe DN 73 în comuna Micești, pe M.D. de 51de ani, din comuna Valea Mare Pravăț, în timp ce conducea o autoutilitară, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal.

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

În perioada 18.08.2017, ora 08.00 - 20.08.2017, ora 08.00, echipajele SMURD au intervenit la 66 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 11 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, au identificat-o pe N.I.P. de 20 ani, din comuna Mălureni, care s-ar fi racordat ilegal la rețeaua de energie electrică și ar fi intervenit neautorizat asupra instalațiilor electrice în scopul sustragerii de energie electrică.

Duminică, 20 August 2017 12:35

Incendii în șase localități argeșene

Scris de

În acest week-end pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină la mai multe incendii care au izbucnit în localitățile argeșene. Astfel, două echipaje cu două autospeciale cu apă și spumă de la Detașamentul de Pompieri Pitești au intervenit în localitatea Ștefănești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. Au ars: aproximativ 70 mp acoperiș casă, mobilier și electronice.

Scăldatul este interzis în jumătatea de sud a litoralului, deoarece marea este agitată, având curenţi puternici, salvamarii arborând steagurile roşii pe aproape toată suprafaţa de plajă cuprinsă între Eforie şi Vama Veche, conform Mediafax.

Pagina 1 din 31