Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş au acţionat pe raza judeţului Argeș pentru prevenirea şi combaterea delictelor din domeniul silvic. Aceştia au depistat 9 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 54 de ani, care transportau sau deţineau fără documente legale cantitatea totală de 8.191 m.c. material lemnos, diverse esenţe.

Cei în cauză au fost sancţionaţi contravenţional conform Legii 171/2010 cu amenzi în valoare totală de 17.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat ocoalelor silvice competente.

Totodată, ca măsură complementară, au fost confiscate o autoutilitară, 3 atelaje, un motoferăstrău și 2 topoare, susceptibile a fi fost utilizate la săvârșirea faptelor.

Foto: punctul.ro

Miercuri, 18 Octombrie 2017 12:21

Incendiu la etajul 9 în Pitești

Scris de

În ziua de 17 octombrie 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la mai multe incendii.

Miercuri, 18 Octombrie 2017 12:17

Manevre de resuscitare la Bradu, fără rezultat

Scris de

Echipajele SMURD au intervenit la 32 de cazuri pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, dintre care, la 5 dintre acestea s-a deplasat echipajul SMURD de terapie intensivă mobilă.

Astăzi, începând cu ora 8,30, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș au avut loc altfel de...antrenamente. Jandarmii argeșeni au donat sânge în cadrul campanie „Colecta Mobilă”. Chiar dacă unii s-au arătat mai curajoși și au privit cum asistentele îi înțepau cu seringa în timp ce alții alții au preferat să privească în altă parte, cert este că s-au dovedit toți dispuși să servească o cauză nobilă și să își ajute și altfel semenii, decât în cadrul activității lor obișnuite.

Marți, 17 Octombrie 2017 11:43

Accident cu victime multiple pe Calea Craiovei

Scris de

Un echipaj SMURD a intervenit în această dimineață pe Calea Craiovei, acolo unde a avut loc un accident cu victime multiple. Nu mai puțin de 7 persoane au fost transportate la spital, în urma impactului dintre două autoturisme, printre victime aflându-se și o fetiță în vârstă de 12 ani. Din primele informații rezultă că de vină ar fi un șofer în vârstă de 50 de ani care a ieșit din Peco fără să se asigure și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de o femeie, în vârstă de 27 de ani, din Costești. La spital au fost transportate șoferul vinovat împreună cu o femeie în vârstă de 50 de ani și o minoră de 12 ani, șoferița și alte 3 femei care se aflau în cealaltă mașină. Victimele prezintă traumatisme, escoriații și fracturi.

Robert Glință şi Cătălin Ungur au fost selectaţi să concureze, din partea echipei universitare (Pac-12), împotriva tuturor starurilor americane ale momentului, în competiţia de înot ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni. Este vorba de 2017 USA vs. College Challenge.

În ziua de 16 octombrie 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la mai multe incendii.

Localnicii, dar și șoferii sau pasagerii mijloacelor de transport care astăzi au tranzitat comuna Albota au avut parte de un tablou inedit: un mistreț, plimbându-se nestingherit pe drumul național și prin parcarea unui terase din localitate.


Un cetățean a postat în grupul Info Trafic Pitești o fotografie cu animalul, iar comentariile nu au întârziat să apară:

"Nu mai vânează nimeni?!", "În curand, șorici și frigare de vânat gratis, la Albota", "Dacă îl vede Ducele, e mort!"

Sunt doar câteva dintre mesajele adunate de postarea făcută de pe contul Robert și Ana Preda, cele mai multe cu aluzie la pasiunea primarului comunei Albota, Ion Dumitru: vânătoarea.

Explicația acestui "fenomen" constă în faptul că mistreții sunt în perioada de reproducere și se plimbă foarte mult. Vestea proastă este că animalele sunt mai agresive în acest sezon.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

În ziua de 15 octombrie 2017, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la mai multe incendii.