Miercuri, 26 Iulie 2017 22:07

Dacia „muşcă” din clientela second-hand şi marchează cel mai bun semestru din istorie

Scris de F.Silvestru
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacia nu intenționează să extindă gama de modele spre alte segmente și consideră că are un potențial uriaș pentru a crește vânzările, întrucât cei mai mulți clienți sunt foști proprietari de mașini second-hand. Dacia a înregistrat recent cel mai bun semestru din întreaga sa istorie, după ce a comercializat aproape 332.000 de unități la nivel global în perioada ianuarie - iunie, dintre care peste 245.000 de unități au fost vândute pe continentul european.

În Uniunea Europeană sporul a fost de aproape 11%, iar oficialii mărcii consideră că există în continuare un potențial de creștere. Francois Mariotte, directorul comercial al Dacia la nivel global, este încrezător în această privință ca urmare a faptului că cei mai mulți clienți ai mărcii sunt foști proprietari de mașini second-hand.
„40% dintre clienții noștri vin de pe piața second-hand, care este de 6 ori mai mare decât piața mașinilor noi. Nivelul prețului și al ofertei este atât de bun încât, în loc să cumperi o mașină second-hand, cumperi una nouă. Există un potențial uriaș să dezvoltăm vânzările Dacia, pentru că piața SH este de 6 ori mai mare”, spune el.
Pe de altă parte, Mariotte afirmă că, cel puțin pentru moment, Dacia nu se va aventura să dezvolte modele din alte segmente decât cele în care concurează în prezent. În acest context, recent, Mariotte a anunțat de asemenea că noua generație Dacia Duster nu va avea versiunea cu 7 locuri.

Citit 248 ori

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.