Economie (112)

Reţeaua supermarketurilor PIC a încetat oficial şi definitiv să mai existe

Magazinul din Călăraşi a fost preluat de gigantul francez Saint Gobain, cel din Craiova a ajuns în portofoliul unui jucător de pe piaţa de distribuţie şi transport, iar cel din Brăila a fost cumpărat de un producător local de mobilier de baie. Primele două magazine vândute au fost cele din Oradea şi Piteşti, primul fiind achiziţionat de un grup maltez care voia să-l transforme într-un centru logistic,

Citeşte mai departe ...

Un transportator german de anvergură şi-a deschis o bază în Argeş

Compania germană de logistică şi transport pentru industria auto Ars-Altmann, cu afaceri de 200 de milioane de euro şi peste 3 milioane de metri pătraţi de spaţii logistice în Germania, Polonia, Cehia, Rusia şi Italia, a intrat pe piaţa locală prin intermediul companiei Ars-Altmann RO înfiinţată în acest an.

Citeşte mai departe ...

Arbitrajul - reglementare legală

Litigiu arbitral este orice litigiu derivând dintr-un contract, inclusiv referitor la încheierea, interpretarea, executarea sau desfiinţarea lui, ca si din alte raporturi juridice arbitrabile. Competența Tribunalului de Arbitraj este nelimitată, fiind supuse arbitrajului atât litigii naţionale, cat și internaţionale. În acest articol vom vorbi despre Arbitrajul  Naţional.

Citeşte mai departe ...

Argeşul, între judeţele cu mari suprafeţe de tutun

Producţia de tutun din ţara noastră a crescut, anul trecut faţă de 2015, ajungând la 1.700 de tone, de 1.000 de tone în 2015, la o suprafaţă cultivată de 1.000 de hectare în 2016, faţă de 700 de hectare de tutun în anul precedent, după cum ne-au spus reprezentanţii Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR).

Citeşte mai departe ...

Gigantul financiar BNP Paribas a consiliat amplasarea unui depozit Pirelli la Oarja

BNP Paribas Real Estate a reprezentat unul dintre cei mai mari operatori logistici internaţionali în procesul de închiriere a unui depozit de 50.000 mp în complexul WDP Park Oarja, în apropiere de Piteşti. Mai exact, dezvoltatorul de spaţii logistice şi industriale WDP, prin compania locală WDP Development Ro, va construi în cadrul parcului său logistic

Citeşte mai departe ...

Societatea Infrasit Bergamo, dezvoltatorul proiectului eşuat Ghiţu-Molivişu, a fost dizolvată

Proiectul Molivişu a fost lansat cu surle şi trâmbiţe în judeţul Argeş, doar că în cele din urmă s-a adeverit a fi sortit eşecului. O parte din firmele implicate în „marele” proiect „Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu - Molivişu” au fost chiar dizolvate.

Citeşte mai departe ...

Târgul Agro Piteşti organizat de CCIA Argeş a fost din nou un succes

# Peste 80 de firme au fost prezente, cu 50% mai mult față de anul trecut

Duminică s-a încheiat cea de a doua ediție a Agro Pitești, Târgul de Echipamente și Utilaje Agricole care s-a desfășurat timp de patru zile  în incinta Complexului Comercial Jupiter City în organizarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. 

Citeşte mai departe ...

Arbitrajul comercial, instrument modern pentru soluţionarea litigiilor comerciale

În relațiile comerciale desfășurate în mediul de afaceri apar, inevitabil, diferende.
Din  dorința de a sprijini eficient mediul de afaceri și de a proteja capitalul de timp și financiar al companiilor, Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Argeş, ca instituţie de utilitate publică, în temeiul art. 5 din Decretul Lege nr. 139/1990, art. 353(1) din Codul de procedură civilă şi art. 6 lit. j din propriul Statut, a organizat Curtea de Arbitraj Comercial.

Citeşte mai departe ...

Silviu Badea, vicepreşedinte ACAROM: „Învăţământul cu profil industrial este insuficient corelat la nevoile pieţei”

Eliminarea timbrului de mediu, inițiativă care a dus la o invazie a autoturismelor vechi, poluante și nesigure pe piața autohtonă de profil dar și lipsa din ce în ce mai accentuată a forței de muncă tinere dar și a celei calificate sunt principalele provocări ale industriei auto din România. Referitoar la toate acestea am discutat cu Silviu Badea, director general GIC Piteşti și vicepreşedinte ACAROM.

Citeşte mai departe ...

Mişcare de proporţii în business-ul românesc: Dan Şucu se asociază cu Conargul lui Valentin Vişoiu

Omul de afaceri Dan Şucu, proprietarul grupului Mobexpert, îşi pregăteşte intrarea pe piaţa imobiliară locală după ce anul trecut a pus bazele companiei DVD Residential Imobiliare SRL alături de constructorul Conarg din Piteşti. DVD Residential Imobiliare a fost în 2016 una dintre cele mai mari firme nou-înfiinţate după capitalul social, acesta fiind de 5 milioane lei.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Sections

Shows

Local News

Tools

About Us

Follow Us