Joi, 18 Mai 2017 00:02

Ana Vulcan Chirca - „Reflecţii în mozaic”

Scris de Denisa Popescu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duioșie, melancolie, sufletul ca un arc întins - sâmbătă, la Biblioteca Județeană Argeș - cu prilejul lansării volumului de versuri „Reflecții în mozaic” (Ed. „Carminis”, 2017).

Autoare - prof. ANA VULCAN CHIRCA, pe care au venit s-o revadă și s-o asculte, de la o altfel de catedră, foștii elevi - între ei, vicecampioana mondială la înot, Larisa Lăcustă, foștii colegi și mentorii din studenție - acad. Alexandru Boboc și prof. univ. Ioan Roșca.
Au fost rostite, de la prezidiu și din sală, fraze sensibile, volumul acesta, la fel ca volumul de debut, publicat anul trecut, însemnând și confesiune, și manual sui-generis de bună-credință și de armonie întru ființă.
9 chirca02Trei cicluri poematice, însumând 90 de texte - „Căutări de sine”, „Trecător pe calea vremii” și „Biblice” - derulează crezul autoarei, pentru care virtuțile supreme - Binele, Adevărul, Frumosul, Iubirea, Iertarea - sunt jaloane existențiale și trebuie să rămână active, astăzi mai mult ca oricând.
Ana Vulcan Chirca, originară din Rășinari, a absolvit, în 1965, Facultatea de Filosofie a Universității din București și a predat la licee de prestigiu din Pitești. A înființat și a coordonat, în perioada 1992-1997, Filiala Pitești a Librăriilor „Humanitas”.

Citit 442 ori

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.