# Convorbiri neconvenționale cu profesor doctor George Ene, eminescolog

# Vă luptaţi cu titanii? Sau sunteţi scutierul unuia dintre ei? Faceţi parte din oastea lor? Există aşa ceva, sau fiecare este un cavaler singuratic şi rătăcitor, în căutare de noi terenuri pe care să le defrişeze, să le desţelenească şi să le cultive? Vă croiţi pârtia dumneavoastră sau mergeţi pe urmele lor, lărgind şi pietruind drumurile tăiate de ei în junglă?

Centrul Cultural Pitești și Liga Scriitorilor Români-Filiala Argeș organizează lansarea noului număr al revistei „Carpatica”, publicație trimestrială a ligii. Evenimentul editorial, coordonat de redactorul-şef al revistei, scriitorul Nicolae Cosmescu se va desfășura joi, 22 iunie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova.

Miercuri, 21 Iunie 2017 21:09

Îngerul Adam, ispita Eva şi Ion Olteanu

Scris de

Lansare de carte cu emoții mari - joi, 15 iunie, la Biblioteca Județeană Argeș. A primit botezul publicului romanul „ÎNGERUL ADAM ȘI ISPITA EVA” (Ed. Hoffman, 2017), al cărui autor, directorul de Producție al Fabricii de Cauciuc RONERA RUBBER, ION OLTEANU, a împlinit, acum câteva zile, 67 de ani. Debut târziu, dar curajos și inspirat, pentru că romanul se citește ușor, cu plăcere, actualitatea, cu tensiunile, spaimele, artificialul și superficialul ei, croindu-și drum sigur în povestea SF.

Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Structural Consulting™ Group - www.fonduri-structurale.ro au desfășurat în 14 iunie 2017 conferința „Succesul e... MOLIPSITOR!” - Regiunea Sud Muntenia organizată în parteneriat cu Banca Comercială Română și Banca Transilvania. Conferința s-a bucurat de sprijinul Trandafir & Associates, Egghead Advertising și Asociației Centrul pentru o Societate Durabilă, în calitate de parteneri ai campaniei „Succesul e...MOLIPSITOR!” și a fost susținută de Centrul Europe Direct Argeș și Web Innovation, în calitate de parteneri regionali.

Miercuri, 21 iunie, de la ora 17.00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești, în organizarea Centrului Cultural Pitești va avea loc spectacolul muzical-literar-artistic, sub genericul „Fantezii de cireșar”, susținut de Trupa de Teatru „Robertto”. Trupa este formată din copii și tineri, care urmează cursul de actorie derulat de artistul Robert Chelmuș în cadrul Centrului Cultural Pitești.

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş vine în întâmpinarea iubitorilor de lectură în fiecare săptămână cu cele mai recente achiziţii de carte. Fie că este vorba despre romane de dragoste, poliţiste, fantastice, de călătorii, de aventuri sau lucrări ştiinţifice, toate se adresează cititorilor, indiferent de vârstă.

Născut la 3 iunie 1891, la Pitești, unde a urmat cursurile școlii primare, Petre Macavei, la 1 noiembrie 1912, a fost încorporat de Regimentul 4 Argeș, unde i s-a aprobat reducerea stagiului militar, tocmai pentru că era absolvent al Școlii Superioare de Arte și Meserii. Dovedindu-și cu repeziciune cunoștințele tehnice l-au detașat provizoriu Companiei de Specialități de pe lângă Batalionul de Geniu din București, de unde a fost luat de George Bibescu ca mecanic la aeroplanele sale și șofer pentru propriul automobil.

Miercuri, 21 Iunie 2017 20:50

Caleidoscop

Scris de

Domnitorul Alexandru Moruzi decide luarea de măsuri în cazul conflictelor sociale din Pitești

1793, aprilie 10 și 19. Alexandru Moruzi, domn al Țării Românești (1792-1796; 1799-1801), a decis măsuri în cazul diverselor conflicte sociale din Pitești, aspecte întâlnite apoi în vremea domnilor Ioan Caragea (1812-1818) și Alexandru Șuțu (1818-1821).

„Omul din acea Dacie care a avut numărul 1501 când a ieșit pe poarta doi a uzinei de la Colibași”. Acest titlu incitant stârnește deja interes legat de o nouă carte a scriitorului piteștean Gabriel  Cazan, care recidivează pe tărâmul aparițiilor editoriale pline de suspans. Este o carte parțial de ficțiune, parțial de documentare autentică.

# Convorbiri neconvenţionale cu inginerul Gheorghe Badea

# Cum v-aţi lăsat ispitit, bărbat în toată firea, de acea Cenuşăreasă ţinută  în zdrenţe şi la vatră. Era umilită? Flămândă? În stare să cerşească?
- Nu sunt la prima „abatere”, dumneavoastră ştiţi bine lucrul acesta, pentru că de-a lungul vieţii mele am fost convins că orice popor poate să-şi asigure prosperitatea şi eternitatea în primul rând prin valorile spirituale şi mai puţin prin cele materiale.

Până pe 30 iunie, la Biblioteca Județeană Argeș, la etajul al 2-lea, este deschisă expoziția Caricatura românească din perioada interbelică, expoziție care prezintă lucrările unor caricaturişti ai vremii, apărute în revistele „Furnica” (1923 - 1929) și „Realitatea ilustrată” (1929), existente în colecțiile Secției Presă/Legislație ale Bibliotecii Județene Argeș.

Demarat în urmă cu o lună, proiectul a avut ultima reprezentație miercuri, 31 mai, la „Terasa Artiștilor” din Pitești. În spațiul în care serile strălucesc blând, pentru că se află acolo, special pentru a le lumina, mezzosoprana Adina Sima, a curs acum poezia ca șampania.

Sâmbătă 17 iunie, cu începere de la ora 9.30, în sala de conferințe nr. 2 de la Cinema Trivale va avea loc conferința gratuită „Petrece timp de calitate împreună cu copilul tău, în vacanța de vară și... nu numai!”.
Adriana Mitu (foto), alături de echipa Editurii Diana, le propune celor care vor fi prezenți să  transforme poveştile terapeutice într-un prilej de petrecere a timpului de calitate pentru toţi părinţii şi copiii.  

„Toţi acei ce au acces la o bibliotecă, la cărţi, sunt nişte inşi mai buni decât alţii, mai fortificaţi, iar durerile îi ating mai puţin şi nefericirile trec mai repede (Mircea Eliade).

În acest context, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş vă invită, ca şi până acum, să-i treceţi pragul şi să vă delectaţi cu cele mai recente şi mai interesante lucrări, din care am realizat prezenta selecţie.
Realizând o incursiune în universul istoriei, am selectat pentru dumneavoastră următoarele lucrări:

Situaţia nefavorabilă trupelor Axei şi cotitura de la 23 august 1944 au adus în judeţele Argeş şi Muscel trupele sovietice. Comportamentul, îndulcit de propagandă, a fost în realitate îngrozitor. Doar jafuri, violuri, crime şi brutalităţi pot fi trecute la activul Armatei Roşii, cea care ar fi trebuit să aducă o nouă eră, dar n-a făcut decât să amintească de abuzurile soldaţilor otomani sau ţarişti din epoca medievală şi modernă. Încetarea războiului n-a dus la

Vineri, 16 Iunie 2017 13:10

Caleidoscop

Scris de

Deschiderea Secției de Ecologie a Muzeului Județean Argeș

1977, august 18. Deschiderea Secției de Ecologie a Muzeului Județean Argeș, unică în țară. Elaborarea tematicii: Radu Stancu, George Vasiliu, Radu Gava.

A ieșit de sub tipar o nouă carte -  „Hristos Viața” -  a cunoscutului pastor Constantin Aninoiu, autorul a 33 de volume de meditații creștine. La cei 88 de ani ai săi, pastorul Bisericii Cultului Creştin după Evanghelie, vorbeşte, cu aceeași pasiune şi în predicile sale, despre credinţă, universul spiritual şi adevărata fericire.

Între 1 și 3 septembrie, pe Stadionul Municipal din Câmpulung va avea loc Festivalul Posada Rock 2017, organizat de Asociaţia Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung. Iar primul nume greu care a confirmat deja participarea este Udo Dirkschneider, o legendă a muzicii metal germane.

Pagina 1 din 140