# Convorbiri neconvenţionale cu doctorul Tiberiu Stănescu

# Suntem goliţi de viaţă, domnule doctor? Trăim doar pe jumătate, pe sfert, pe treimi, pe procente? Ne târâm epuizaţi prin lume, umbre trecătoare? Care ne este starea de sănătate?
- Ceea ce contează este conţinutul vieţii, temperatura şi viteza cu care ne circulă sângele prin vasele sanguine. În copilărie învăţăm greşind, acumulăm cunoştinţe, ne adaptăm greutăţilor, făceam experimentări diverse, spontan, fără alegere, ne adăpăm curajul cu temeri repetate, visele ne erau  bântuite deopotrivă de zmei, dinozauri, animale de pradă, dar şi de îngeri , zâne şi feţi frumoşi şi nu ne gândeam la moarte. La maturitate, lupta cu  viaţa trebuie s-o începem recunoscându-ne slăbiciunile, alegându-ne ţinte la care putem ajunge, mergând cu faţa înainte. Viaţa ne este dată s-o trăim, fără jumătăţi de măsură, cu demnitate şi încredere în semeni, chiar dacă deseori înotăm într-o lume dominată de frică, agresivitate, ură şi impostură.

Vineri, 5 octombrie, Sala de Conferințe a Bibliotecii Județene Argeș a vibrat în memoria prof. dr. în Estetică, originar din Costești, Gheorghe Ceaușu, trecut la cele încă inaccesibile, în luna aprilie. Din 1957, profesorul artiștilor de la UNATC a consemnat istoria valorilor timpului nostru, în cărțile publicate, și a interpretat-o, fixându-și ca standard norma morală, în cadrul cursurilor, seminariilor, dialogurilor, dezbaterilor, simpozioanelor și conferințelor susținute - până la vârsta de 86 de ani, câți avea când s-a stins – la facultate, la Radiodifuziune, la teatrele din București și din țară.

„Definiția mea este Petre Țuțea, românul. Că de n-aș fi român, n-aș fi nimic. Sunt român prin vocație. Tot ce gândesc devine românesc. Am apărat interesele României în mod  eroic, nu diplomatic. Prin iubire și suferință”.

Centrul Cultural Pitești organizează lansarea cărții cu tematică religioasă, intitulată „Trecutul, Prezentul și Viitorul Lumii”, de G.F. Gaudibert, tradusă în limba română de pastorul Constantin Aninoiu. Evenimentul editorial, susținut de pastorul Constantin Aninoiu va avea loc sâmbătă, 14 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Centrul Cultural Pitești, prin Clubul de Istorie „Armand Călinescu” și redacția revistei-document „Restituiri Pitești” organizează colocviul cu tema „Incursiune în istoria loialității”, în cadrul proiectului cultural-educativ, sub genericul „Istorie și istorii cu Marin Toma”. Manifestarea, coordonată de lector univ.dr. Marin Toma, redactor-șef al revistei-document „Restituiri Pitești” va avea loc joi, 12 octombrie, de la ora 15.00, în Sala Simpozion, din cadrul Centrului Cultural Pitești.

Miercuri, 11 Octombrie 2017 21:04

Lansare carte de versuri la Centrul Cultural

Scris de

Centrul Cultural Pitești organizează lansarea cărții de versuri, sub genericul „Sine Divin, Care M-asculți”..., de Simona Vasilescu. Originară din municipiul Curtea de Argeș, autoarea a absolvit Facultatea de Construcții Civile, Industriale și Agrozootehnice din cadrul Universității București, precum și cursurile Școlii de Arte din Pitești, Secția Canto, fiind membru al Corului Ars Nova.

Pentru a pune la dispoziţia publicului carte de calitate şi instrumente de informare de mare interes şi actualitate, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş a achiziţionat recent mai multe lucrări ce merită semnalate. Fie că este vorba despre romane de dragoste, poliţiste, fantastice, de călătorii, de aventuri sau lucrări ştiinţifice, toate se adresează cititorilor, indiferent de vârstă.

Miercuri, 11 Octombrie 2017 20:56

Preoţii Voicescu şi Iordăchescu în temniţa comunistă

Scris de

Abia se împlinea un an de la instaurarea regimului comunist în România şi activiștii de partid treceau la schimbarea formelor de conducere locale, prin instituirea Comisiilor provizorii. Noul aparat de conducere funcţiona la adăpostul Partidului Comunist şi sub supravegherea strictă a organelor de represiune și anume Securitatea şi Miliţia.

Miercuri, 11 Octombrie 2017 20:49

Caleidoscop

Scris de

Generalul Dimitriu a declarat sprijinul reușitei în alegeri a Blocului Partidelor Democrate

1946, noiembrie 6. Generalul Romulus Dimitriu, comandantul Corpului 7 Armată, comandanții de regimente din Divizia Horia, Cloșca și Crișan au declarat tot sprijinul pentru reușita în alegeri a Blocului Partidelor Democrate, întâlnire publică, sala Teatrului Comunal din Pitești.

# Convorbiri neconvenţionale cu medicul şi scriitorul Viorel Pătraşcu

# Povestiţi într-o carte despre un bărbat tânăr, care, în puşcărie, şi-a plantat bile şlefuite sub pielea organului genital. Şi a cucerit sute de femei. Până unde credeţi că vor evolua lucrurile în această direcţie?
- Vor evolua până când bărbaţilor cu un coeficient de inteligenţă la limita avariei li se vor putea transplanta penisuri de armăsar fără ca organismul să le respingă. Dacă s-a reuşit cu inimă, ficat şi rinichi, de ce nu s-ar putea şi cu acest organ? Va costa imens, dar interlopii vor da buzna.

Expoziţia dedicată, în luna octombrie, celebrului fotbalist argeşean NICOLAE DOBRIN îşi propune să-l omagieze pe regele incontestabil al driblingului, al pasei, al şutului magnific sau apoteotic şi reuneşte mai multe lucrări de interes pentru public, dintre care vă prezentăm doar câteva: Cristian Marinescu, „Suflete de fotbalişti din ţara lui Dobrin” (Editura Tiparg, 2005); Sevastian Tudor, „F.C. Argeş, 60 de ani în fotbalul de performanţă” (Mioveni, Editura şi Tipografia Mioveni, 2015); Ilie Dobre, „Prinţul din Trivale la ultimul dribling” (Piteşti, Editura Paralela 45, 2009); Marius Popescu, „Fotbalul e viaţa mea” (Iaşi, Editura Junimea, 1979); Sevastian Tudor, „Fotbalul, înainte şi după Dobrin” (Piteşti, Editura Calende, 1992); Ilie Dobre, „Mondialul fotbalistic 2006” (Piteşti, Editura 45, 2007); Cristian Ţopescu, „Fair play” (Bucureşti, Editura Humanitas, 2003).

Joi, 05 Octombrie 2017 11:21

Expoziţie de pictură la Casa Cărţii

Scris de

Centrul Cultural Pitești organizează expoziția de pictură, sub genericul „Radiografie colorată”, de Adelia Bogdan. Originară din București și stabilită în comuna Uda, județul Argeș, Adelia Bogdan a absolvit cursurile Școlii Populare de Arte din Pitești și din Piatra Neamț, Secția Pictură. A avut mai multe expoziții colective și personale în București, Piatra Neamț, Bacău  și Pitești. Vernisajul se va desfășura joi, 5 octombrie, de la ora 17.00, în Complexul Expozițional Casa Cărții, parter.

Joi, 05 Octombrie 2017 11:19

Dialoguri IT pentru seniori

Scris de

Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș a organizat, în perioada 25-29 noiembrie, a III-a ediție a cursului „Dialoguri IT”, dedicat persoanelor care au trecut de prima tinerețe. Cursul a fost gratuit și a fost un cadou oferit de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, celebrată pe 1 octombrie.

„Un cititor trăieşte o mie de vieţi înainte de a muri. Cel care nu citeşte trăieşte o singură viaţă” (George R.R. Martin).

În acest sens, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş vă incită să vă lărgiți orizontul cunoaşterii, venind în întâmpinarea dumneavoastră cu un fond consistent de carte, din care astăzi am selectat pentru dumneavoastră câteva titluri.

Abia se împlinea un an de la instaurarea regimului „democrat-popular” în România şi comuniştii treceau la schimbarea formelor de conducere locale, prin instituirea Comisiilor provizorii. Noul aparat de conducere funcţiona la adăpostul Partidului Comunist şi sub supravegherea strictă a organelor de represiune (Securitate şi Miliţie). În mediul rural, noile structuri de putere aveau, printre altele, misiunea de a iniţia procesul de „socializare a agriculturii”, care nu se putea face fără reprezentanţii Bisericii văzuţi ca vârfuri ale intelectualităţii cu influenţă în rândul ţărănimii.

Joi, 05 Octombrie 2017 11:07

Caleidoscop

Scris de

Se deschide Școala Nr. 11 Craiovei

1966, septembrie 1. Se deschide Școala Nr. 11 Craiovei, astăzi „Mihai Eminescu”. O vreme, a funcționat în același spațiu împreună cu Liceul Nr. 3 („Alexandru Odobescu”).

# Convorbiri neconvenționale cu medicul şi scriitorul Viorel Pătraşcu

# Medicul tratează cu metodele, tehnicile, aparatura şi medicamentele pe care le are la îndemână. Aveţi încredere deplină în fabricanţii de medicamente? Le creează ei pe cele mai eficiente? Le furnizeaza la preţuri corecte?
- Nu poţi avea deplină încredere în fabricanţii de medicamente. Măcar gândindu-te că industria farmaceutică este la acest moment cea mai rentabilă afacere. Dar nici nu te poţi trata de orice boală cu aiureli naturiste, apă plată cu lămâie, pupat de moaşte şi mers în pelerinaj la Arsenie Boca.

Joi, 28 Septembrie 2017 12:57

Pasărea Phoenix din viaţa Lidiei Nica

Scris de

Expoziția de artă decorativă, vernisată luni, 18 septembrie, în holul central al Bibliotecii Județene Argeș, este de admirat cu mai multe perechi de ochi și, neapărat, cu mai multe inimi. Reinterpretarea mitului Păsării Phoenix, în contextul tehnicii Broken Glass, o transformă pe Lidia Nica într-un pionier al domeniului. Broken Glass este altceva decât mozaicul și vitraliul.

Pagina 1 din 147