Directorul Căminului Cultural de la Valea Iaşului a lansat o nouă carte

Centrul Cultural Pitești a organizat, săptămâna trecută, lansarea romanului „Ochii mei prelungesc Câmpia Timpului”, scrisă de Sorin Calea, directorul Căminului Cultural Valea Iaşului. Originar din Valea Iașului, Sorin Calea este absolvent al Facultății de Electronică, din cadrul Universității Pitești și este director din anul 2009 la Căminul Cultural din comună.

Citeşte mai departe ...

Artă şi tradiţii populare româneşti la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”

Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Pitești a fost sâmbătă, 13 mai, gazda concursului județean „Artă și tradiții populare românești”. Evenimentul aflat la prima ediție, a reunit peste 100 de elevi  provenind din 15 unități de învățământ gimnazial și liceal din Pitești, dar și

Citeşte mai departe ...

„Pentru mine, Arpechim a fost doar poezie amânată” (I)

# Convorbiri neconvenţionale cu poetul şi inginerul Nicolae Eremia

# Mai aveţi molecule şi atomi de petrol în sânge? Metafore în minte? Inginer, poet, petrolist... Cum se vedea lumea de pe platforma industrială?
- Până mi-aţi pus întrebarea nu am ştiut ce molecule mai am în sânge. Acum îmi dau seama că acest distilat care se prelinge pe obraz sub forma lacrimei sunt urmele a 35 de ani pe Platforma Industrială. Aţi sesizat metafora?

Citeşte mai departe ...

Biblioteca te citeşte. Tu ascultă şi bucură-te!

Miercuri, 10 mai, a demarat, la Colegiul Național „I.C.Brătianu”, Proiectul BIBLIOTECA TE CITEȘTE. Gândit să atragă atenția publicului activ din Pitești, pentru care, astăzi, cartea și lectura sunt mai degrabă lux și moft decât nevoie și așteptare, proiectul se va desfășura de-a lungul acestei luni, în fiecare miercuri, într-o altă incintă.

Citeşte mai departe ...

Mircea Băduţ - eroul ficţiunilor secunde

Prezentat după tipic de poeta Allora Albulescu - vineri, 12 mai, la Biblioteca Județeană Argeș - volumul de proză scurtă FICȚIUNI SECUNDE (Ed. Europress, București, 2016), se înscrie în suita deschisă, în urmă cu 11 ani, de FICȚIUNILE PRIMARE.

Citeşte mai departe ...

Lansare de carte la Bookfest. Avocatul Panţoiu scrie despre un român ajuns asasin plătit

Dan Ioan Panțoiu, unul dintre cei mai apreciați și experimentați avocați din Argeș, va lansa un roman la Salonul Internațional de Carte Bookfest, ce se desfășoară între 24 și 28 mai la Romexpo în Capitală.

Citeşte mai departe ...

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş vă recomandă cărţile săptămânii!

În fiecare săptămână, Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş îşi propune să popularizeze noutăţile editoriale care există în fondul de carte al bibliotecii. Fie că este vorba despre romane de dragoste, poliţiste, fantastice, de călătorii, de aventuri sau lucrări ştiinţifice, toate se adresează iubitorilor de carte, indiferent de vârstă.

Citeşte mai departe ...

Bătălia de la Argeş, ultima confruntare a campaniei româneşti din anul 1916

Bătălia de la Argeş-Neajlov, cunoscută și sub numele de bătălia pentru Bucureşti, reprezintă cea mai amplă acţiune angajată de trupele româneşti în campaniile din 1916. Pregătirea bătăliei de la Argeş-Neajlov a început la 12 noiembrie 1916. La această dată situaţia forţelor aflate în spaţiul cuprins între Carpaţi, Olt şi Dunăre era următoarea: Armata I ocupa un front de 110 km ce se întindea de la nord, Curtea de Argeş până la satul Ipoteşti.

Citeşte mai departe ...

Caleidoscop

Înfiinţarea în Piteşti în deceniile 1968-1988 a marilor librării

1950, iulie 1. Deschiderea Centrelor Librăriilor de Stat, directori, succesiv, Alexandru Ivan, Petre Lungu, Mihai Pârvu. Un timp a funcţionat şi Librăria Cartea Rusă (Nicolae Ganea). Înfiinţarea, pentru zona centrală din Piteşti, în deceniile, 1968-1988, a marilor librării Mihai Eminescu, Nicolae Bălcescu, Tineretului, Casa Cărţii, altele în cartiere, acum existente parţial.

Citeşte mai departe ...

Col (r) Mihai Ghiţescu: „Am avut multe necazuri, pentru că s-a considerat că am făcut o şcoală fascistă”

# Patimile unui comandor, veteran de război
Col (r) Mihai Ghițescu are 97 de ani și o poveste de viață teribilă, ca o carte de istorie. Peste trei ani va bifa un secol de existență, iar istoria despre care vorbim nu e doar o metaforă, fiindcă fostul comandor, format la Şcoala de ofiţeri de aviaţie Halle din Germania, pe care a absolvit-o într-un context în care România era de partea Axei, a trăit cel de-al doilea Război Mondial în două conjuncturi diferite, în care  Armata română a luptat împotriva și, ulterior, alături de Uniunea Sovietică.

Citeşte mai departe ...

Centrul Cultural Piteşti deschide şirul manifestărilor dedicate Zilelor Municipiului Piteşti

Şi în acest an Centrul Cultural Piteşti organizează mai multe manifestări interesante dedicate Zilelor Municipiului Piteşti.
        
# Joi, 11 mai, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, din cadrul Centrului Cultural Pitești, se va organiza lansarea romanului „Ochii mei prelungesc Câmpia Timpului”, de Sorin Calea. Originar din comuna Valea Iașului, județul Argeș, Sorin Calea este absolvent al Facultății de Electronică, din cadrul Universității Pitești și este director din anul 2009 la Căminul Cultural Valea Iașului.

Citeşte mai departe ...

„Aşa cum se prezintă azi Simfonia Lalelelor, numai un cataclism o mai poate abate din drum” (II)

# Convorbiri neconvenţionale cu Ilarie Isac, preşedintele Societăţii Naţionale a Pomicultorilor din România

# Şi flori?
- Da, şi flori. Mai mult ca motivaţie. Pentru justificare. A dispărut perspectiva. În proiectul iniţial, se prevedea şi un sector de cercetare. Se obţinuse aprobarea verbală pentru 20 de hectare, care să fie amenajate într-o vale neproductivă, cu mărăciniş, ciulini şi scaieţi.

Citeşte mai departe ...

Maria-Alexandra Bulgar şi cartea sentimentelor urgente

Debut literar cu sală plină și cu vânzare serioasă, joia trecută, la Biblioteca Județeană Argeș. Protagonistă – Maria-Alexandra Bulgar, elevă la Colegiul Național „Zinca Golescu”. Are 17 ani, a frecventat conștiincioasă Cenaclul „Sind Junior” și vrea să devină medic, la fel ca părinții ei, fără să-și trădeze totuși bucuria inimii, bătaia ei clară și puternică pentru poezie.

Citeşte mai departe ...

Presa literară românească, în perioada 1862-1966

Selecția de articole, desprinse din arhiva Bibliotecii Județene Argeș, subliniază rolul presei literare în procesul de formare și dezvoltare culturală, de evoluție a spiritualității românești, într-o perioadă istorică semnificativă.

Citeşte mai departe ...

Biblioteca te citeşte - proiectul lunii mai, în Piteşti

Miercuri, 10 mai, de la ora 12.00, demarează, la Colegiul Național „I.C.Brătianu”, Proiectul BIBLIOTECA TE CITEȘTE. Gândit să atragă atenția publicului activ din Pitești, pentru care, astăzi, cartea și lectura sunt mai degrabă lux și moft decât nevoie și așteptare, proiectul se va desfășura de-a lungul acestei luni, în fiecare miercuri, într-o altă incintă.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Sections

Shows

Local News

Tools

About Us

Follow Us