Seară de seară, toată săptămâna, la Voineşti-Lereşti se vor putea viziona filme în aer liber! Este din nou sărbătoare în comuna musceleană, fiind organizată a doua ediţie a Festivalului de film „CineSat”, cu o participare şi evenimente de  excepţie.

# Convorbiri neconvenţionale cu actorul Petre Dumitrescu

# Și primii pași pe scenă?       
- La repartiţie am cerut, în mod deliberat, să fiu repartizat la Teatrul de Stat din Reşiţa. Doream să joc mult, să fiu apreciat pentru munca mea şi să realizez şi un salariu bun. Aici am lucrat în regia artistică a lui Val Mugur – Maestru Emerit al Artei, Dan Alexandrescu – un foarte talentat regizor de la Arad, Constantin Anatol de la Teatrul Naţional din Cluj, Dan Radu Ionescu de la Timişoara şi Eugen Vancea – regizorul teatrului din Reşiţa.

Zăpă Strit ne-a vrăjit. Mici și mari, am râs cu ea, am plâns cu ea, ne-a durut dulce de tot inima. Pentru ”Cavalerii Mesei Oltenești”, au venit, la Biblioteca Județeană Argeș, vinerea trecută, nu doar admiratori plecați de bunăvoie din concediul de pe plajă sau din Delta Dunării, ci și de la Londra. Tocmai de la Londra. N-o știau în carne și oase, s-au bucurat de ea cu prilejul lansării de carte.

Joi, 10 August 2017 14:59

Biblioteca din vacanţă, la start!

Scris de

Toată săptămâna trecută, de la ora 11.30, Secția pentru Copii și Tineret a Bibliotecii Județene Argeș a răsunat de cuvinte, multe cuvinte, a transpirat de emoție, a tremurat și a respirat profund. Copiii înscriși la cursul de dicție și de intonație, îndrăgostiți de profesoara lor ad-hoc, tânăra, entuziasta, șarmanta bibliotecară Oana Antonescu, au descoperit cum e să construiești un discurs, să vorbești în public, să fii seducător, să-i convingi pe ceilalți să acționeze potrivit cuvintelor tale.

,,Cartea este cea mai bună armă împotriva intoleranţei şi ignoranţei” (Lyndon Baines Johnson).
În acest sens, Biblioteca Judeţeană ,,Dinicu Golescu” Argeş vă invită  să descoperiți cele mai eficiente ,,arme împotriva intoleranţei şi ignoranţei” şi vine în întâmpinarea dumneavoastră cu o largă paletă editorială, din care am selectat câteva dintre cele mai reprezentative titluri, aparţinând secţiei ,,Ştiinţă şi Tehnică”.

Situat în partea central - sudică a județului Argeș, la est de municipiul Pitești, orașul Ștefănești cuprinde în teritoriul său vechile comune Ștefănești, Valea Mare - Podgoria și Golești. Veche asezare omenescă, ale cărei începuturi se pierd în negura vremurilor, se înscrie, prin trecutul său bogat în date și evenimente, prin prezentul și prin perspectivele ce se conturează, în rândul celor mai importante localități ale județului Argeș.

Joi, 10 August 2017 14:52

Caleidoscop

Scris de

Primul-ministru Petru Groza a luat cuvântul la Piteşti

1945. mai 21. Sub egida Frontului Plugarilor a avut loc, în Pitești, o adunare cu participarea a 3.000 de țărani din județele Argeș, Muscel, Dâmbovița, la care a luat cuvântul primul-ministru al României, dr. Petru Groza. Un miting asemănător era convocat și în ziua de 10 iunie 1946.

Joi, 10 august, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova, Centrul Cultural Pitești organizează o nouă ediție a Clubului literar-artistic „Mona Vâlceanu”. Evenimentul, coordonat de scriitoarea și editorul Mona Vâlceanu  va cuprinde o prelegere susținută de jurnalista Aida Vâlceanu pe tema literaturii franceze și o prezentare a cărții „Tărâmul făgăduinței”, de Raymond Clarinard.

# Convorbiri neconvenţionale cu actorul Petre Dumitrescu

# Şcoala. Premii, serbări, recitări? Altfel decât ceilalţi?
- Şcoala am făcut-o la Chitila - cursul primar. De la clasa a V-a la clasa a VII-a la Şcoala 40 în Bucureşti, iar liceul la fostul Liceu „Aurel Vlaicu”, care apoi s-a transformat în Şcoala Medie. Am învăţat cu plăcere la limba şi literatura română, fizică, anatomie, geometrie. Nu mi-a plăcut chimia şi asta din pricina formulelor care mi se păreau abstracte, nu aveam disponibilitatea să le înţeleg.

Fără a încerca să prezinte un tablou complet și complex, reclamele din presa scrisă veche reprezintă o importantă sursă de informații cu privire la mentalitățile, obiceiurile, gusturile și activitățile populației țării noastre.

Între 1 și 3 septembrie, pe stadionul Municipal din Câmpulung Muscel va avea loc Festivalul Posada Rock 2017, organizat de Asociaţia Rock Culture în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung.

De curând a apărut de sub lumina tiparului „Vitralii-Lumini și Umbre”, Revista Veteranilor din Serviciile Române de Informații. Ajunsă la numărul 31, publicația este editată de Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din Serviciul Român de Informații.

Centrul Cultural Pitești organizează în perioada 2-9 august o serie de manifestări extrem de interesante. Iată în cele ce urmează care este programul acestora.

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş vine în întâmpinarea iubitorilor de lectură în fiecare săptămână, cu cele mai recente achiziţii de carte. Fie că este vorba despre romane de dragoste, poliţiste, fantastice, de călătorii, de aventuri sau lucrări ştiinţifice, toate se adresează cititorilor, indiferent de vârstă.

Miercuri, 02 August 2017 18:30

Istoricul Penitenciarului Colibaşi

Scris de

Penitenciarul Colibași, astăzi penitenciarul Mioveni este situat la 15 km N-E de municipiul Piteşti, reşedinţa judeţului Argeş şi în partea de sud a oraşului Mioveni, lângă Uzina de Autoturisme Dacia-Renault S.A. La 1 aprilie 1967, pentru asigurarea forţei de muncă speciale necesară construirii Uzinei de autoturisme şi Institutului de Reactori Nucleari Energetici, prin Ordinul Nr. Z/0721122 al fostului Minister al Afacerilor Interne, s-a înfiinţat Secţia Colibaşi a Penitenciarului Piteşti.

Miercuri, 02 August 2017 18:27

Caleidoscop

Scris de

Prima expoziţie concurs agricolă la Piteşti

August 1882. S-a organizat la Piteşti prima expoziţie concurs agricolă. Pe lângă premiile şi recompensele compuse din diplome, medalii şi diferite instrumente agricole, sătenii participanţi la concurs au mai primit şi bani. În acelaşi an, în luna octombrie s-a desfăşurat un concurs pentru cea mai bună arătură, pe un teren lângă Piteşti.

# Convorbiri neconvenţionale cu actorul Petre Dumitrescu

# Şi când? Şi la ce vârstă? Primele amintiri?
- În anul 1963 am absolvit facultatea de teatru a IATC „I.L.Caragiale” cu examen de stat şi am fost repartizat ca actor la Teatrul de Stat din Reşiţa, conform dorinţei personale. Împreună cu alţi colegi am ales acest teatru, gândindu-ne că aici avem ocazia să jucăm mult, să beneficiem de regizori şi, de ce nu, şi de salarii bune, în conformitate cu activitatea depusă.

Miercuri, 26 Iulie 2017 22:03

Paşii de pe Calea Adinei Oprescu

Scris de

Romanul „Pași pe Cale” (Ed. „Sedna Print”, 2017) este, la ora aceasta, cartea verii, în Argeș. Lansată la Pitești, la Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”, la Mioveni și la Câmpulung-Muscel, orașul în care autoarea trăiește expresiv și cu personalitate, cartea vine în întâmpinarea unui profil anume de cititor. Este vorba despre răscolitul de patimile și de anxietățile unei lumi în dezechilibru, care caută, disperat, să rămână în lumină.

Pagina 1 din 143