Articole filtrate după dată: Marți, 09 Mai 2017

Asociația Fermierilor din Domnești  a cerut, la începutul acestei luni, deschiderea procedurii simplificate de insolvență.

Publicat în Actualitate

În calitate de for decizional, Camera Deputaților a adoptat, Legea privind executarea pedepselor, care prevede o reducere de pedeapsă de șase zile la 30 de zile de detenție în condiții inumane, dar și că deținutii pot ”cumpăra” zile libere contra remunerației, după cum anunță Mediafax. Cea mai importantă prevedere a actului normativ se referă la reducerea de pedeapsă de șase zile pentru 30 de zile de detenție în condiții inumane, legea definind totodată și ”condițiile inumane”. Se consideră astfel condiții necorespunzătoare condițiile sanitare improprii, cum ar fi prezența gândacilor, șoarecilor, puricilor, lipsa dotărilor și a produselor igienico-sanitare minime, calitatea proastă a hranei, lipsa apei calde curente, lipsa accesului la activități în aer liber, lipsa accesului la lumina naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilație, lipsa temperaturii adecvate a camerei, lipsa posibilității de a folosi toaleta în privat și de a se respecta normele sanitare de bază precum și a cerințelor de igienă. De asemenea, legea mai spune că deținutii pot ”cumpăra” zile libere dacă renunță la remunerație, în cazul în care aceștia au desfășurat o muncă remunerată.


Legea mai prevede ca deținutii să efectueze convorbiri telefonice de la telefoanele publice instalate în penitenciare fără a mai fi supravegheați vizual, ca până acum.
Legea nu se aplică, însă, în cazul în care persoana a fost despăgubită pentru condiții necorespunzătoare de detenție, prin hotărâri definitive ale instanțelor naționale sau ale CEDO pentru perioada pentru care s-au acordat despăgubiri și a fost transferată sau mutată într-un spațiu de detenție având condiții necorespunzatoare.

În schimb, prevederea legislativă interzice transferarea sau mutarea, pentru motive personale, la cererea persoanei condamnate care execută o pedeapsă privativă de libertate, din condiții corespunzătoare în condiții necorespunzătoare de detenție, în scopul de a beneficia de măsura compensatorie.

Publicat în Actualitate

Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Piteşti l-au identificat pe F.F., de 30 ani, din Tătărăștii de Sus, județul Teleorman, bănuit de săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Acesta este bănuit că, în perioada ianuarie – mai a.c., prin amenințări, ar fi deposedat 3 femei, din municipiul Pitești, de suma totală de 3500 de lei.
În toate cauzele au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată.

Bărbatul a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunere de arestare preventivă.
Acesta a fost introdus in Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al IPJ Argeş.

Publicat în Actualitate

La solicitarea ministrului Sănătății, Florian Bodog, Comisia Europeană (CE) a avizat favorabil, în procedură de urgență, decizia de suspendare temporară a exportului intracomunitar a vaccinului combinat care protejează împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei (ROR), după cum anunță Agenția Prompt-Media. Având în vedere epidemia de rujeolă cu care se confruntă țara noastră, dar și discontinuitatea în aprovizionarea cu vaccinurile obligatorii din Calendarul de imunizare, în data de 27 aprilie 2017, autorităţile române au notificat Comisiei Europene un proiect de Ordin care prevede blocarea exporturilor de vaccinuri, astfel încât să fie asigurat necesarul de doze pentru protejarea copiilor din România.
După examinarea proiectului de act normativ, Comisia Europeană a considerat că, în acest caz particular, solicitarea adoptării în procedură de urgenţă este justificată.
Ministrul Sănătății a declarat că va lua toate măsurile necesare pentru ca pacienții români să poată beneficia la timp, și în condiții optime de vaccinuri, dar și de medicamentele și tratamentele de care au nevoie.
“Din păcate, deși epidemia de rujeolă a fost anunțată acum un an, Ministerul Sănătății nu a luat măsuri corespunzătoare și nu a făcut niciun stoc de vaccin, pentru a suplimenta în județele unde acest produs s-a epuizat. Așa am ajuns la situația din acest moment, în care direcțiile de sănătate publică din 10 județe nu mai au stocuri de vaccin”, a declarat Bodog.
Ministrul a mai declarat că, în proiectul Legii vaccinării s-a prevăzut asigurarea unui stoc de minimum șase luni pentru aceste produse.

Publicat în Actualitate
Marți, 09 Mai 2017 14:25

Noi zile libere de la Stat

Nici nu s-a încheiat bine minivacanța de 1 mai, că în curând urmează alte sărbători legale decretate ca fiind libere de Statul Român.

Este vorba despre zilele de 1 iunie (joi), zi liberă legală, şi 5 iunie (luni), a doua zi de Rusalii, ar putea fi unite cu cea de vineri, 2 iunie, situaţie în care vor fi 5 zile consecutive (joi-luni) de care românii se pot bucura.

Salariaţii care sunt nevoiţi să lucreze în zilele declarate sărbători legale trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, ei trebuie să primească, pentru munca prestată în zilele de sărbătoare legală, un spor la salariul de bază, ce nu poate fi mai mic de sută la sută din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Publicat în Actualitate

Polițiștii Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie.
Din cercetări, polițiștii au stabilit că, în seara zilei de 14 aprilie a.c., în timp ce se afla pe str. Burebista din Pitești, C.M., de 30 de ani, din Pitești, ar fi deposedat prin violență un bărbat de un aparat de taxat și de suma de 50 de lei.
Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată

Publicat în Actualitate


Ceremonial religios şi militar, astăzi cu prilejul Zilei Independenţei de stat a României.Oficialităţi judeţene şi locale, reprezentanţi ai instituţiilor descentralizate, ai organizaţiilor neguvernamentale, ai partidelor politice, veterani de război, elevi şi studenţi au depus coroane şi jerbe la Monumentul Eroilor din Strada Crinului din Piteşti, în semn de omagiu pentru eroismul militarilor români în bătăliile de la Plevna, Smârdan şi Rahova, care au contribuit decisiv la victoria româno-rusă asupra Imperiului Otoman.

La 9 Mai 1877, Adunarea Deputaţilor a proclamat independenţa de stat a ţării. În faţa Adunării, M. Kogălniceanu, ministrul de Externe declara: “Suntem independenţi, suntem naţiune de sine stătătoare..., suntem o naţiune liberă şi independentă”.

S-a întâmplat după ce în aprilie 1877, România a mobilizat peste 60 de mii de ostaşi şi ofiţeri şi 190 de tunuri. Dintre aceştia, peste 43 de mii de militari au format Armata de operaţii, care la cererea Marelui Duce Nicolae, comandantul trupelor ruse, a trecut Dunărea, în Bulgaria, împreună cu 110 tunuri, pentru a lua parte la luptele împotriva trupelor otomane. Independenţa de stat a fost cucerită pe câmpurile de bătaie ale Războiului de Independenţa din 1877-1878, cu sacrificiul a 4302 ostaşi şi ofiţeri români, adică circa 10% dintre cei peste 43 de mii de militari ai Armatei de Operaţii Proclamarea independenţei naţionale şi declararea stării de război între România şi Poartă Otomană, înlăturarea raporturilor de vasalitate au avut un puternic ecou, inclusiv în Bucovina, Transilvania şi Banat.

Tot astăzi, 9 mai, sărbătorim şi Ziua Europei

Publicat în Actualitate

În ziua de 08.05.2017, mai exact cu două minute înainte de miezul nopții, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş a fost solicitat pentru a interveni la un eveniment.

Un echipaj cu o autospecială cu apă și spumă de la Detaşamentul de Pompieri Bradu a intervenit astfel în comuna Oarja la firma Regent Industries, firmă specializată în prelucrarea cărnii (cea care fabrică micii de la Dedulești), pentru stingerea unui incendiu izbucnit la niște deșeuri menajere depozitate în curtea unei societăți de prelucrare a cărnii, cu posibilități de propagare la hala de producție.Au ars aproximativ 200 kg deșeuri animale (oase), sursa probabilă fiind flacără deschisă.

Din primele informații ale anchetatorilor se pare că focul a fost pus intenționat.

Publicat în Actualitate

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în localitățile Căldăraru și Valea Mare Pravăț pentru a susţine activităţi de informare preventivă și recunoașteri în teren la unități de învățământ și diferite obiective.

Publicat în Actualitate

Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești, instituție finanțată de Consiliul Județean Argeș organizează în data de 9 Mai, cu prilejul „Zilei Europei”, expoziția temporară „Gospodăria tradițională românească”.

Publicat în Actualitate
Pagina 1 din 2