Articole filtrate după dată: Miercuri, 03 Mai 2017

Şeful secţiei Chirurgie de la Spitalul Judeţean Argeş a făcut infarct

Doctorul Mihai Toma, şeful secţiei Chirurgie de la Spitalul Judeţean Argeş, a suferit astăzi un infarct. Cunoscutul medic argeşean a fost transportat de urgenţă cu Salvarea la Spitalul Monza din Capitală. Dr. Mihai Toma a fost supus unui triplu bypass coronarian. Pentru moment, nu avem informaţii suplimentare privind evoluţia postoperatorie. Doctorul Mihai Toma este un chirurg extrem de apreciat şi căutat, cu mii de operaţii complexe la activ.

Citeşte mai departe ...

Vom avea din nou festival de film la Lereşti

Iniţiativa regizorului piteştean Şerban Marinescu, argeşeanul căruia îi datorăm prima ediție a „Serilor Filmului Românesc”, un eveniment cultural de succes care, în 2016, a adus la Lereşti un public numeros şi entuziast dar şi nume sonore ale cinematografiei şi culturii româneşti - editori, compozitori, regizori, scenarişti şi actori (Mircea Diaconu, Bogdan Ficeac, Horia Moculescu, Dan Pița, Dorel Vișan, Florin Zamfirescu, Doru Nițescu și Laurențiu Damian) - va fi reluată în 2017, în ultima lună de vară. Pregătirile au început deja.
Citeşte mai departe ...

”Angajamente” ale Ministerului Culturii cu privire la achiziţionarea Vilei Florica

După ce, în urmă cu două luni, Ionuț Vulpescu, ministrul Culturii, a reconfirmat că ministerul pe care îl conduce doreşte să cumpere Vila Florica de la Ştefăneşti, nu s-a mai auzit nimic despre  materializarea acestei intenţii. Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Dan Manu vorbeşte însă de angajamente venite de la Minister şi dă asigurări că lucrurile se mişcă.
 
 
“S-au făcut paşi importanţi. Unul este scrisoarea adresată de Ministerul Culturii către proprietari, în care oficial şi-a angajat intenţia de a angaja dreptul de preemţiune”, a declarat, miercuri, şeful CJ Argeş.
 
 Reamintim că în martie, cu ocazia unei conferinţe de presă organizată chiar la Vila Florica, ministrul Ionuţ Vulpescu a afirmat că, „în Argeş este începutul modernizării României. Avem obligaţia faţă de istorie să menţinem Vila Florica în circuitul public. Vila Florica este un loc extrem de important pentru istoria României. Dorim ca banii să fie daţi 100% de către Ministerul Culturii”.
 
Citeşte mai departe ...

Comunităţile etnice din Argeş, spectacol de Ziua Europei

În acest an, Consiliul Judeţean Argeş va marca Ziua Europei printr-un spectacol organizat sub deviza ”Unitate în diversitate”.
Evenimentul dedicat Zilei Europei va fi organizat de Consiliul Judeţean în parteneriat cu principalele comunități etnice din județul Argeș. Astfel, sub deviza ”Unitate în diversitate”, marţi, 9 mai a.c., începând cu orele 17.00, pe scena din Piața Vasile Milea vor evolua reprezentanți ai comunităților elene, italiene, franceze, armene și române. Fiecare etnie îşi va prezenta cultura și tradițiile, prin muzică, dans și port popular.
Programul evenimentului este următorul:

Ora 17.00 - 17.30: Vizitarea standurilor de prezentare ale comunităților
Ora 17.30 - 18.00: Fanfara ”Argeșul” - Imnul Europei & muzică internațională
Ora 18.00 - 18.30: Comunitatea Armeană: Recital Cosmin Rafael Bălean - Instrumentist, solist: fagot şi duduk (instrument tradiţional armean)
Ora 18.30 - 19.00: Comunitatea Elenă: Ansamblul de Dansuri ”Filia” & Grupul Vocal ”Elada”
Ora 19.00 - 19.30: Comunitatea Franceză - Alianța Franceză
Ora 19.30 - 20.00: Comunitatea Italiană
Ora 20.00 - 20.30: Ansamblul folcloric ”Dorul” și Orchestra ”Doina Argeșului
Ora 20.30 - 21.00: Recital extraordinar Corina Chiriac

Citeşte mai departe ...

A sunat la 112 după ce și-a tăiat piciorul cu drujba

În ultimele 24 de ore, membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în localitățile Tigveni, Ștefan cel Mare, Bârla, Pitești, Topoloveni, Mioveni și Curtea de Argeș pentru a susţine activităţi de informare preventivă și recunoașteri în teren la unități de învățământ și diferite obiective.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Sections

Shows

Local News

Tools

About Us

Follow Us