Articole filtrate după dată: Marți, 02 Mai 2017

Astăzi, 2 mai, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov efectuează 16 percheziții pe raza mai multor județe, printre care și în Argeș. Oamenii legii pun în aplicare 11 mandate de aducere, în vederea probării activității infracționale a membrilor unei grupări specializate în comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării de piei de animale.

În fapt, în perioada 2014-2015, 8 persoane ar fi înregistrat în contabilitatea societăților administrate achiziții fictive de piei de animale, precum și de alte bunuri și servicii, pentru diminuarea taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.

În activitatea infracțională, cei în cauză ar fi fost sprijiniți de un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Jilava, care, în calitate de reprezentant legal al unei unități economice, ar fi acceptat emiterea de facturi fiscale fictive către celelalte societăți implicate.

Prin activitatea infracțională, cei în cauză ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 1 milion de euro.

11 persoane vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri, iar în funcție de probatoriul administrat urmează a fi efectuate propuneri către parchet și instanța de judecată.

Descinderile au loc pe raza județelor Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu și Buzău, precum și a municipiului București, la locuințele persoanelor bănuite și la sediile societăților implicate în activitatea evazionistă.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

Publicat în Actualitate

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, până în jurul orei 13:00, pe autostrada A1,pe sensul de mers București - Pitești, la kilometrul 118. 

Drumarii vor executa lucrări la glisiera mediană de protecție, iar autovehiculele vor fi redirecționate de pe banda a doua pe prima.

IGPR recomandă conducătorilor auto să ruleze cu prudență, să se asigure corespunzător la efectuarea manevrei de schimbare a benzilor de circulație și să respecte semnalizarea temporară instituită.
A.C.

Publicat în Actualitate

În data de 1 mai a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Pitești au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în Piaţa Calea Bucureşti şi străzile adiacente, ocazie cu care pe strada Mihai Eminescu, l-au depistat pe I.B., de 56 de ani, din comuna Băbana, care avea asupra sa 500 de ţigarete, nefiscalizate, de provenienţă Elveţia.

Publicat în Actualitate

Departamentul de Stat american a emis o alertă de călătorie privind Europa, din cauza pericolului continuu de atentate teroriste pe întreg continentul, transmite Reuters, preluată de Agerpress.

Cetăţenilor americani li se reamintesc incidentele recente din Franţa, Rusia, Suedia şi Marea Britanie, iar Departamentul de Stat afirmă că Statul Islamic şi Al-Qaida ”au capacitatea de a planifica şi executa atacuri teroriste în Europa. Printre ţintele posibile sunt mallurile, sediile guvernamentale, hotelurile, cluburile, restaurantele, lăcaşele de cult, parcurile şi aeroporturile”.
Un oficial din cadrul diplomaţiei americane a precizat că alerta nu a fost determinată de o anumită ameninţare, ci de existenţa unui risc permanent de atentate, în special înaintea perioadei de concedii din vară.

Conform Promp Media, alerta, care a fost emisă la 1 mai este valabilă până la 1 septembrie.

Publicat în Actualitate

În ultimele 24 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor municipale şi orăşeneşti de poliţie rutieră au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Publicat în Actualitate

Ieri, de 1 Mai, un echipaj cu o autospecială și un echipaj cu ambulanța SMURD de la Detaşamentul de Pompieri Piteşti au intervenit în municipiul Piteşti, strada Ion Minulescu, pentru deblocarea uşii unui apartament situat la parter.

Prin apelul primit de urgență se anunțase că proprietara respectivei locuințe se afla căzută în locuință. Echipajul trimis la fața locului pentru a da primul ajutor a intrat în locuinţă prin forţarea geamului de la balcon, cu ajutorul accesoriilor din dotare. În interior a fost găsită o femeie în vârstă de 66 de ani, căzută, cu dureri abdominale.

Echipajul SMURD i-a acordat îngrijiri medicale, dar pacienta a refuzat transportul la spital.
A.C.

Publicat în Actualitate