Articole filtrate după dată: Luni, 15 Mai 2017

Psihologul DGASPC a făcut apel după condamnarea pronunțată Tribunalul Argeş

Laura Camelia Mozăceanu, fost psiholog în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, condamnată luna trecută de Tribunalul Argeş la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, a atacat cu apel decizia magistraților și speră să scape basma curată din dosarul de corupție în care procurorii o acuză că ar fi pretins bani în schimbul facilitării obţinerii gradului de handicap.

La fel a procedat și Iuliana Viorica Muşat condamnată de acceeși instanță la 2 ani cu suspendare pentru cumpărare de influență. Dosarul se află acum la Curtea de Apel Pitești, care va stabili dacă decizia Tribunalului Argeș a fost justă.

Iată cum sună decizia primei instanţe: "În baza art 289 alin 1 Cod penal (...) condamnă pe inculpata Mozaceanu Laura Camelia la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art 66 lit a, b, g Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupă o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv cea de inspector principal al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, începând cu data rămânerii definitive a prezenţei sentinţe, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (...). Condamnă pe inculpata Muşat Iuliana Viorica la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev de art 66 lit a, b, Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupă o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, începând cu dată rămânerii definitive a prezenţei sentinţe, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă”.

Citeşte mai departe ...

25 mai 2017- termen limită de depunere pentru Formularul 200

Persoanele fizice nerezidente care datorează impozit pe venit pentru anul 2016 și sunt administrate de Administrația fiscală pentru contribuabili nerezidenți, depun formularul 200 ”Declaraţie privind veniturile realizate din România” până la data de 25 mai 2017, la Administrația fiscală pentru contribuabili nerezidenți din cadrul Direcției generale regionale a finanțelor publice București.

Citeşte mai departe ...

Bursele, ajutoarele de înmormântare, indemnizaţiile pentru copii nu vor fi impozitate

Având în vedere amploarea și complexitatea noului model de impozitare, care aduce modificări importante cadrului fiscal actual în ceea ce privește introducerea impozitului anual global (IVG), acesta se află în lucru în cadrul grupurilor constituite din reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Citeşte mai departe ...

Femeie de 57 de ani, găsită în stop cardio-respirator în comuna Băbana

Membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în localitățile Cepari, Bârla, Lerești, Rociu, Băiculești, Pitești, Piscani și Călinești pentru a susţine activităţi de informare preventivă și recunoașteri în teren la unități de cult și diferite obiective.

Citeşte mai departe ...

Atelier de creație la Muzeul Golești

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti și Consiliul Judeţean Argeş, organizează, în perioada 15 - 19 mai 2017, în cadrul programului naţional Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun, iniţiat de Ministerul Educaţiei Naționale, proiectul educaţional Ateliere de creație.

Citeşte mai departe ...

O aeronavă NATO AWACS E-3A aterizează în România

O aeronavă NATO AWACS E-3A, din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control (NATO Airborne Early Warning & Control Force - NAEW&C) cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, va fi prezentă luni, 15 mai, începând cu ora 14.00, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în cadrul unui eveniment de prezentare a importanței misiunilor NAEW&C Force în cadrul măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Sections

Shows

Local News

Tools

About Us

Follow Us