Articole filtrate după dată: Luni, 15 Mai 2017

Laura Camelia Mozăceanu, fost psiholog în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş, condamnată luna trecută de Tribunalul Argeş la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru luare de mită, a atacat cu apel decizia magistraților și speră să scape basma curată din dosarul de corupție în care procurorii o acuză că ar fi pretins bani în schimbul facilitării obţinerii gradului de handicap.

La fel a procedat și Iuliana Viorica Muşat condamnată de acceeși instanță la 2 ani cu suspendare pentru cumpărare de influență. Dosarul se află acum la Curtea de Apel Pitești, care va stabili dacă decizia Tribunalului Argeș a fost justă.

Iată cum sună decizia primei instanţe: "În baza art 289 alin 1 Cod penal (...) condamnă pe inculpata Mozaceanu Laura Camelia la pedeapsa de 3 ani închisoare şi 2 ani interzicerea drepturilor prev. de art 66 lit a, b, g Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupă o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi de a ocupa funcţia de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv cea de inspector principal al Serviciului de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, începând cu data rămânerii definitive a prezenţei sentinţe, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată (...). Condamnă pe inculpata Muşat Iuliana Viorica la pedeapsa de 2 ani închisoare şi 1 an interzicerea drepturilor prev de art 66 lit a, b, Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupă o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, începând cu dată rămânerii definitive a prezenţei sentinţe, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă”.

Publicat în Actualitate

Persoanele fizice nerezidente care datorează impozit pe venit pentru anul 2016 și sunt administrate de Administrația fiscală pentru contribuabili nerezidenți, depun formularul 200 ”Declaraţie privind veniturile realizate din România” până la data de 25 mai 2017, la Administrația fiscală pentru contribuabili nerezidenți din cadrul Direcției generale regionale a finanțelor publice București.

Publicat în Actualitate

Având în vedere amploarea și complexitatea noului model de impozitare, care aduce modificări importante cadrului fiscal actual în ceea ce privește introducerea impozitului anual global (IVG), acesta se află în lucru în cadrul grupurilor constituite din reprezentanți ai Ministerului Finanțelor Publice și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Publicat în Actualitate

Aproximativ 29.300 de instituţii din China, inclusiv autorităţi guvernamentale, universităţi, bancomate sau spitale, au fost afectate de valul de atacuri informatice până la finalul zilei de sâmbătă, potrivit firmei de securitate cibernetică Qihoo 360, informează site-ul postului France 24.

Publicat în Actualitate

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, participă luni, 15 mai 2017, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE), care se desfășoară la Bruxelles.

Publicat în Actualitate

Membrii echipajelor de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al Judeţului Argeş s-au deplasat în localitățile Cepari, Bârla, Lerești, Rociu, Băiculești, Pitești, Piscani și Călinești pentru a susţine activităţi de informare preventivă și recunoașteri în teren la unități de cult și diferite obiective.

Publicat în Actualitate

Sportiva noastră, Larisa Iordache, a câștigat finala de la bârnă la Cupa Mondială de gimnastică artistică de la Koper (Slovenia), după ce sâmbătă obținuse aurul la paralele.

Publicat în Sport

Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii - Goleşti și Consiliul Judeţean Argeş, organizează, în perioada 15 - 19 mai 2017, în cadrul programului naţional Şcoala altfel - Să ştii mai multe, să fii mai bun, iniţiat de Ministerul Educaţiei Naționale, proiectul educaţional Ateliere de creație.

Publicat în Actualitate

O aeronavă NATO AWACS E-3A, din cadrul Forței Aeropurtate a NATO de Avertizare Timpurie și Control (NATO Airborne Early Warning & Control Force - NAEW&C) cu baza permanentă la Geilenkirchen, Germania, va fi prezentă luni, 15 mai, începând cu ora 14.00, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, în cadrul unui eveniment de prezentare a importanței misiunilor NAEW&C Force în cadrul măsurilor de întărire a posturii defensive a Alianței.

Publicat în Actualitate

În ziua de 13 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Costești l-au depistat pe DJ - 731, pe C.R., de 29 de ani, din comuna Coșești, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Publicat în Actualitate
Pagina 1 din 2