×

Avertizare

JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 576
Articole filtrate după dată: Sâmbătă, 13 Mai 2017
 
 
După ce uzina de la Mioveni a anunţat sâmbătă că luat măsuri pentru a preveni extinderea problemelor care, la o prima vedere, ar fi o consecinţă a atacului cibernetic care a avut loc la nivel global, şi a trimis acasă, dimineaţă, o parte dintre angajaţii schimbului unu, Augustin Jianu, ministrul Comunicaţiilor a explicat, într-o declaraţie pentru stiripesurse.ro, Grupul Dacia-Renault nu a solicitat ajutorul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică, care este facultativ, în astfel de situaţii.
 
Ministrul a precizat că valul de atacuri nu ar avea legătură cu gruparea hackerilor ruşi despre care vorbea vineri SRI, ci cu infractori cibernetici care vor să obţină bani prin astfel de atacuri:

"Nu sunt actori statali, sunt infractori cibernetici. Campania este una de tip malware ransomware, realizată pentru profit. Aplicaţia software se instalează pe calculator, identifică fişierele relevante, le criptează şi apoi solicită o răscumpărare pentru a fi decriptate. Un fel de răpire cibernetică. Datele nu sunt furate, ci criptate pe suportul atacat. În general, pentru a nu încuraja acest tip de activitate, recomandarea este de a nu plăti răscumpărarea", a  declarat Augustin Jianu pentru stiripesurse.ro.
Publicat în Actualitate

Primăria Piteşti a stabilit programul manifestărilor care vor fi organizate cu prilejul Zilelor Municipiului Piteşti, ediția a 25-a.

Publicat în Actualitate

Vineri, 12 mai, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat controale la deținătorii de arme din județul Argeș.

Publicat în Actualitate

Activitatea la Uzinele Dacia de la Mioveni a fost întreruptă parțial, sâmbătă, 13 mai, în urma unui atac cibernetic care a afectat unele dintre sistemele informatice, potrivit unui comunicat al companiei.

Publicat în Actualitate