Articole filtrate după dată: Vineri, 12 Mai 2017

Furtuni, ploi torenţiale şi fulgere, în weekend


În acest sfârșit de săptămână vom avea parte de averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Atenționarea meteorologică cu privire la aceste fenomene e valabilă de sâmbătă dimineaţă, până duminică seara.

Potrivit prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în intervalul sâmbătă 13 mai, ora 10:00 — duminică, 14 mai, ora 21:00, în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi pe arii mai extinse, pe parcursul zilei de sâmbătă (13 mai) şi în noaptea de sâmbătă spre duminică (13/14 mai).

Pe intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 15 — 20 l/mp şi izolat 40 — 50 l/mp. Foto: Radio Vacanta

Citeşte mai departe ...

Mioveniul, oraș membru al ALDA

În perioada 10-12 mai, la Torun – Polonia a avut loc Adunarea Generală a Asociaţiei Europene pentru Dezvoltare Locală (ALDA), unde Mioveniul a primit certificatul de oraş membru.

În cadrul acestui organism european, Primăria oraşului Mioveni este reprezentată de către şeful Biroului Proiecte Europene, Iulia Iordache. Evenimentul a permis intervenienților din domeniul dezvoltării educației și al conștientizării (Development Education and Awareness Raising) și altor participanți, reprezentați de autorități locale, organizații ale societății civile, fundații, actori instituționali și noninstituționali, activi pe probleme legate de dezvoltarea durabilă, să abordeze problematici legate de eradicarea sărăciei, schimbări climatice. Participanții au mai fost instruiți să facă schimb de bune practici, astfel încât să devină multiplicatori mai puternici pentru cetățeni și alte părți interesate.

Comunitatea Montană Iezer Muscel, condusă de Leonard Soare, este un alt membru activ în cadrul ALDA, sub egida căreia a derulat mai multe proiecte europene împreună cu parteneri din țările comunitare.

Citeşte mai departe ...

Doi tineri din județul Argeș, reținuți de polițiștii craioveni

Joi, 11 mai a.c., în urma activităţilor specifice desfăşurate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova, în colaborare cu polițiști din cadrul Secţiei 4 Poliţie Piteşti, au fost depistați și conduși pentru audieri A.Florin, 23 de ani, din municipiul Pitești, județul Argeș și M.I., de 17 de ani, din comuna Băbana, județul Argeș.

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Sections

Shows

Local News

Tools

About Us

Follow Us