Articole filtrate după dată: Miercuri, 10 Mai 2017

Col (r) Mihai Ghiţescu: „Am avut multe necazuri, pentru că s-a considerat că am făcut o şcoală fascistă”

# Patimile unui comandor, veteran de război
Col (r) Mihai Ghițescu are 97 de ani și o poveste de viață teribilă, ca o carte de istorie. Peste trei ani va bifa un secol de existență, iar istoria despre care vorbim nu e doar o metaforă, fiindcă fostul comandor, format la Şcoala de ofiţeri de aviaţie Halle din Germania, pe care a absolvit-o într-un context în care România era de partea Axei, a trăit cel de-al doilea Război Mondial în două conjuncturi diferite, în care  Armata română a luptat împotriva și, ulterior, alături de Uniunea Sovietică.

Citeşte mai departe ...

Ion Iliescu donează Casa „Dinu Lipatti” Consiliului Judeţean Argeş

Ion Iliescu, fostul președinte al României, a donat Casa Memorială Dinu Lipatti de la Leordeni Consiliului Județean Argeș, cel care o va și administra de acum înainte. Ion Iliescu primise casa de la apreciatul diplomat Valentin Lipatti, fratele marelui pianist. În acest an s-au împlinit 100 de ani de la nașterea lui Dinu Lipatti. Istoria casei de la Leordeni-sat Ciolceşti, este una specială.

Citeşte mai departe ...

Arbitrajul comercial, instrument modern pentru soluţionarea litigiilor comerciale

În relațiile comerciale desfășurate în mediul de afaceri apar, inevitabil, diferende.
Din  dorința de a sprijini eficient mediul de afaceri și de a proteja capitalul de timp și financiar al companiilor, Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Argeş, ca instituţie de utilitate publică, în temeiul art. 5 din Decretul Lege nr. 139/1990, art. 353(1) din Codul de procedură civilă şi art. 6 lit. j din propriul Statut, a organizat Curtea de Arbitraj Comercial.

Citeşte mai departe ...

Elevii de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” şi-au adjudecat primele locuri la concursul judeţean „Ego Eco Sum”

Sâmbătă, 06 mai 2017, creativitatea, capacitatea de a lucra în echipă, spiritul competitiv al elevilor au fost din plin stimulate  în cadrul Concursului Judeţean „EGO ECO SUM”, ediția a VI-a, concurs de educație ecologică și protecția mediului cu tradiție. Concursul organizat de Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” se desfăşoară anual pentru elevii din învăţământul preuniversitar din Judeţul Argeş, clasele VII-XII, având cinci secţiuni: Fotografii pe teme de ecologie; 

Citeşte mai departe ...

Pugilistul argeşean Răzvan Cojanu, învins la puncte în meciul pentru centura mondială la categoria grea

Boxerul muscelean Răzvan Cojanu a fost învins la puncte de neozeelandezul Joseph Parker, sâmbătă, 6 mai, într-un meci pentru titlul mondial WBO al categoriei grea, desfășurat într-o gală profesionistă la Manukau City (Noua Zeelandă). Parker, deținătorul centurii, s-a impus după 12 reprize, obținând o decizie clară la puncte.

  • Publicat în Sport
Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS

Sections

Shows

Local News

Tools

About Us

Follow Us