Articole filtrate după dată: Miercuri, 10 Mai 2017
 
 
Potrivit MAE, Consiliului federal elveţian a decis activarea clauzei de salvgardare aplicabilă cetăţenilor români şi bulgari.  Măsura este valabilă un an, cu posibilitatea de a fi reînnoită în anul 2018 şi are ca termen limită de aplicare 31 mai 2019.
Publicat în Actualitate

# Patimile unui comandor, veteran de război
Col (r) Mihai Ghițescu are 97 de ani și o poveste de viață teribilă, ca o carte de istorie. Peste trei ani va bifa un secol de existență, iar istoria despre care vorbim nu e doar o metaforă, fiindcă fostul comandor, format la Şcoala de ofiţeri de aviaţie Halle din Germania, pe care a absolvit-o într-un context în care România era de partea Axei, a trăit cel de-al doilea Război Mondial în două conjuncturi diferite, în care  Armata română a luptat împotriva și, ulterior, alături de Uniunea Sovietică.

Publicat în Discovery

Ion Iliescu, fostul președinte al României, a donat Casa Memorială Dinu Lipatti de la Leordeni Consiliului Județean Argeș, cel care o va și administra de acum înainte. Ion Iliescu primise casa de la apreciatul diplomat Valentin Lipatti, fratele marelui pianist. În acest an s-au împlinit 100 de ani de la nașterea lui Dinu Lipatti. Istoria casei de la Leordeni-sat Ciolceşti, este una specială.

Publicat în Administratie

Proiectul Molivişu a fost lansat cu surle şi trâmbiţe în judeţul Argeş, doar că în cele din urmă s-a adeverit a fi sortit eşecului. O parte din firmele implicate în „marele” proiect „Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu - Molivişu” au fost chiar dizolvate.

Publicat în Economie

# Peste 80 de firme au fost prezente, cu 50% mai mult față de anul trecut

Duminică s-a încheiat cea de a doua ediție a Agro Pitești, Târgul de Echipamente și Utilaje Agricole care s-a desfășurat timp de patru zile  în incinta Complexului Comercial Jupiter City în organizarea Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș. 

Publicat în Economie

În relațiile comerciale desfășurate în mediul de afaceri apar, inevitabil, diferende.
Din  dorința de a sprijini eficient mediul de afaceri și de a proteja capitalul de timp și financiar al companiilor, Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Argeş, ca instituţie de utilitate publică, în temeiul art. 5 din Decretul Lege nr. 139/1990, art. 353(1) din Codul de procedură civilă şi art. 6 lit. j din propriul Statut, a organizat Curtea de Arbitraj Comercial.

Publicat în Economie

Sâmbătă, 06 mai 2017, creativitatea, capacitatea de a lucra în echipă, spiritul competitiv al elevilor au fost din plin stimulate  în cadrul Concursului Judeţean „EGO ECO SUM”, ediția a VI-a, concurs de educație ecologică și protecția mediului cu tradiție. Concursul organizat de Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” se desfăşoară anual pentru elevii din învăţământul preuniversitar din Judeţul Argeş, clasele VII-XII, având cinci secţiuni: Fotografii pe teme de ecologie; 

Publicat în Actualitate

În perioada 2-4 mai s-a golit total lacul de acumulare Piteşti, în vederea efectuării de către Primăria Municipiului Pitești a lucrărilor de apărare mal la Parcul Lunca Argeșului.

Publicat în Administratie

Vineri, 5 mai, societatea Apă Canal 2000 a fost gazda unei delegaţii româno-olandeze, alcătuită din studenţi şi profesori, care a vizitat Staţia de Epurare Piteşti. Această vizită se înscrie în acţiunile cuprinse în cadrul programului WETSKILLS.

Publicat în Administratie

Boxerul muscelean Răzvan Cojanu a fost învins la puncte de neozeelandezul Joseph Parker, sâmbătă, 6 mai, într-un meci pentru titlul mondial WBO al categoriei grea, desfășurat într-o gală profesionistă la Manukau City (Noua Zeelandă). Parker, deținătorul centurii, s-a impus după 12 reprize, obținând o decizie clară la puncte.

Publicat în Sport
Pagina 1 din 6