Joi, 06 Aprilie 2017 20:49

Profesorul de sport Tudosoiu loveşte din nou! Colegiul Brătianu în pericol Recomandat

Scris de Cristian VASILE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu câteva luni în urmă, într-o bună dimineață, am primit un telefon de la un fost coleg de liceu, Adi Haler, medicul comunei Rociu, cu rugămintea ca Jurnalul de Argeș să se implice în apărarea legalității și a integrității fostului nostru liceu, actualul Colegiu I.C. Brătianu.

Ca o mică paranteză, Dumnezeu să-l odihnească și transmit condoleanțe familiei, pentru că între timp a trecut la cele veșnice. Pe un ton plin de indignare, mi-a spus că autoritățile locale vor din nou distrugerea grădinii și a gardului din fața Colegiului Brătianu, pentru că nu mai sunt locuri de parcare în zonă. Cu câțiva ani în urmă, pe vremea lui Pendiuc, a mai fost o încercare de dărâmare a gardului, însă profesorul Costache (și el absolvent al acestui lăcaș de învățământ) pur și simplu s-a pus în fața buldozerului. Toți absolvenții acestui liceu ar trebui să-i mulțumească profesorului Lucian Costache, îmi spunea medicul Adrian Haler și cred că avea mare dreptate!
Așadar, de câteva luni iar se vrea dărâmarea gardului și lărgirea străzii și se fac demersuri intense pentru transformarea abuzului într-o spoială de legalitate.
În „buna” tradiție lăsată de administrația locală condusă de Pendiuc, de vânzare mascată (prin punerea în posesie a prietenilor) a fiecărui centimetru liber din centrul Piteștiului, fie că e vorba de parcare, fie spațiu verde, acum a venit iarăși rândul curții Colegiului Brătianu. După ce Primăria a scăpat de toate spațiile libere din zonă aflate în domeniul public, acum a observat că nu mai sunt locuri de parcare decât în curtea Colegiului Brătianu. Chiar lângă gardul liceului, pe strada Rahovei, unde acum e hotelul Magic, a fost parcare betonată.
De asemenea, chiar vis-a-vis de curtea liceului a fost parcare betonată, însă a fost demolată (cu parcul alăturat cu tot) și construit pe fonduri europene un fel de lighean de beton. Care nu poate fi modificat, să fie din nou parcare, timp de 5 ani, că apoi trebuie dați banii înapoi la UE. Într-un fel n-ar fi o problemă, abia am atinge din nou „buna tradiție” a primarului Pendiuc, care a mai dat înapoi banii din fonduri europene în dosarul Selecta, faptă care cred că s-a prescris. Dar care a rămas în memoria piteștenilor.
Într-o discuție recentă, cu alți doi absolvenți de Brătianu (fost N.Bălcescu), prof. Titi Vărășcanu și John Brănescu, patronul de la Complexul Comercial JOHN, am aflat că ilegalitatea e uriașă, fiind vorba de monument de patrimoniu (atenție!) și gardul e de patrimoniu. Gardul e similar celui de la Palatul Regal. În cazul Colegiului Brătianu, la acțiunile nefericite ale administrației locale conduse de Pendiuc s-au adăugat cele, la fel de nefericite, ale actualului șef peste învățământul argeșean, Titi Tudosoiu, care a distrus stadionul liceului, cu pistă de atletism, tribună, teren de handbal și teren de baschet, ambele betonate, groapă de nisip etc. Și a pus în loc o sală de sport, cam pe jumătate din suprafață, la care o asociație, înființată chiar de profesorul de sport Titi Tudosoiu, rupea bilete la intrare, după cum a scris presa argeșeană cu câțiva ani în urmă.
În încheiere, deși am un oarecare grad de scepticism, sper să îndeplinesc doleanța colegului de liceu Adrian Haler, medicul comunei Rociu, fie-i țărâna ușoară!

P.S. Cred că lanțul distrugerilor din România și din județul Argeș va mai continua o vreme. Cauzele sunt profunde și țin de fibra națională. S-a ajuns ca prietenii să nu mai fie prieteni, ci speculanți de prietenie, iar frații să nu mai fie frați, ci speculanți de frăție...

Citit 1986 ori

Lasă un comentariu

Asigură-te că ai introdus toate informațiile necesare, indicate printr-un asterisk (*). Codul HTML nu este permis.