Denis Grigorescu

Joi, 26 Aprilie 2018 12:30

S-a deschis Târgul AGRO PITEȘTI

Joi 26 aprilie, în parcarea complexului comercial Jupiter City a avut loc deschiderea oficială a Târgului de Echipamente și Utilaje Agricole AGRO PITEȘTI. Evenimentul, unul de anvergură națională, a ajuns la ediția a III-a, este organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Argeș în perioada 26 – 29 aprilie 2018, în incinta Complexului Comercial Jupiter City – Carrefour. La eveniment au fost prezenți, alături de George Caval-președinte CCIA Argeș și de echipa sa, numeroși invitați de marcă, dintre care îi menționăm pe Mihai Daraban-președintele Camerei de Comerț și Industrie a României Dan Manu-președintele CJ Argeș, vicepreședintele CJ Argeș-Ion Mânzână, prefectul Emilian Dragnea, primarul Piteștiului-Cornel Ionică, europarlamentarul Gabriela Zoană, parlamentarii Ionuț Moșteanu și Dănuț Bica, ambasadorii Cehiei și Belarusului. Sâmbătă 28 aprilie, de la ora 11, la expoziție va fi prezent ministrul Agriculturii-Petre Daea, Târgul AGRO PITEȘTI intrând în circuitul național al manifestărilor de profil prin care se promovează campania ”Alege oaia!”.
Pe parcursul desfășurării Târgului AGRO Pitești vor fi zilnic programe de muzică și dansuri populare susținute de asambluri folclorice din Argeș, tombole zilnice cu foarte multe premii: unul dintre marile premii - un porc în viu, oferit de Radic Star și multe alte surprize. Târgul este deschis în fiecare zi până la ora 18.

Agro Pitesti 2018 21

În perioada 20-22 aprilie, la Petreşti s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Aeromodelism rezervate seniorilor şi juniorilor. La această întrecere la care au luat startul cele mai bune grupări din ţară, clubul FC Argeş a reuşit să câştige 10 medalii, dintre care 2 de aur, 5 de argint şi 3 de bronz.
La clasa F1H-seniori, echipa alb-violetă compusă din Viorel Ciucu, Daniel Crinţescu şi Bela Suraniy a devenit campioană naţională. În concursul individual al acestei clase, Viorel Ciucu a obţinut argintul, iar Daniel Crinţescu, bronzul. La clasa F1H-juniori, team-ul argeşean compusă din Teodor Ionică, Nicolae Luţu şi Nicolae Tănase a câştigat titlul naţional. La clasa F1G-seniori, piteştenii Bela Suraniy şi Nicolae Radu au terminat pe treapta secundă a podiumului intrând astfel în posesia medaliei de argint. La clasa F1G- juniori, echipa FC Argeş compusă din Alexandru Iordache, Nicolae Luţu şi Nicolae Tănase şi-a trecut în palmares locul 2. La individual, Alexandru Iordache a luat argintul, iar Nicolae Luţu, bronzul. La clasa F2, echipa piteşteană din care au făcut parte Ştefan Sandu, Nicolae Tănase şi Nicolae Luţu s-a clasat pe locul secund al ierarhiei. În competiţia individuală a acestei clase, Ştefan Sandu a terminat pe treapta a treia a podiumului. Sportivii de la FC Argeș sunt pregătiţi de antrenorul emerit Marian Popescu.

Cinci karatişti de la CS Dacia Mioveni 2012 participă în perioada 20-22 aprilie la Campionatul Mondial de Karate Shotokan WSF care are loc în Istanbul, Turcia. La această competiţie participă peste 1.500 de sportivi din 35 de ţări.
După prima zi de competiție, la secțiunea kumite pe echipe, România a obținut locul III, având în componență și pe sportivul de la CS Dacia Mioveni 2012, pe Antonio Elisei.

Sâmbătă, 21 aprilie, președintele CJ Argeș, Dan Manu, și vicepreședintele Simona Brătulescu au primit vizita unei delegații oficiale din Grecia, din regiunea Nikaia Renti. Delegația a fost condusă de către Ioannis Markos, consilierul economic şi comercial al Ambasadei Greciei în România și primarul George Ioakemidis, care este și președintele Asociației Regionale a Municipalităților din Attica, și a fost formată din oameni de afaceri și de cultură, medici și jurnaliști.
În urma discuțiilor purtate s-a decis ca pe viitor să fie organizate întâlniri directe între oamenii de afaceri din zona Nikaia Renti și Argeș, vizând domeniul turismului și cel economic, precum și domeniul cultural, respectiv să se realizeze mai multe schimburi bilaterale culturale. De altfel, Grecia a fost prezentă la majoritatea edițiilor Festivalului Internațional de Folclor “Carpați” iar în acest an va participa cu un cor profesionist și la Festivalul Internațional de Muzică Corală “D.G. Kiriac”.
Oficialii greci au ținut să precizeze că au fost plăcut impresionați de Argeș dar și de economia județului, mult mai dezvoltată, în opinia lor, decât multe zone din Grecia.

Pagina 1 din 63