Administratie (2788)

# EXCLUSIV. Ministerul Culturii a bătut palma cu moştenitorii
S-au încheiat negocierile între proprietarii Vilei Florica și Ministerul Culturii, care-și exercită, în sfârșit, dreptul de preemțiune asupra conacului Brătienilor. În mai puțin de o lună, va avea loc vânzarea propriu-zisă, la 1, 82 milioane de euro, prețul la care părțile au căzut de acord la negocierile finalizate cu succes.

# Primarul de la Câmpulung i-a păcălit pe „lupii tineri” din consiliu că va discuta problema ieşirii din ADI Constanţa
Iminenţa ieşirii din schema serviciilor publice a Edilul CGA SA Câmpulung în favoarea RAJA Constanţa i-a determinat pe consilierii liberali să reacţioneze. Patru dintre cei şase (ceilalţi doi au legături cu societatea) au iniţiat la începutul acestei luni un proiect de hotărâre de ieşire a Câmpulungului din ADI Apă-Canal Constanţa, însă demersul lor a fost blocat chiar în şedinţa de consiliu. Pe fond tensionat, acum se aşteaptă finalizarea preluării acţiunilor deţinute de Financiar Urban la Edilul pentru a se consuma logodna pecetluită prin semnătură de primarul Liviu Ţâroiu.

După ce, în vara acestui an, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a făcut publică lista investiţiilor şi sumele alocate acestora prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, Primăria Moșoaia a depus, în cadrul acestui program, trei proiecte: unul pentru construcţia unui nou pod în zona Parc 2 Bis, unul pentru finalizarea lucrărilor la noua şcoală şi un altul pentru reabilitarea Căminului Cultural Smeura.

Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, au efectuat miercuri, 4 octombrie, o vizită oficială în județul Argeș. Împreună cu președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Manu, cei doi președinți au vizitat Uzina Dacia și Institutul de Cercetări Nucleare de la Mioveni. După  întâlnirea cu conducerea Automobile Dacia Renault au fost vizitate și câteva secții de aici.

Miercuri, 11 Octombrie 2017 21:56

A venit frigul, aveţi grijă la coşurile de fum!

Scris de

Conducerea Primăriei Mioveni atrage atenţia asupra riscurilor legate de neîntreţinerea corespunzătoare a instalaţiilor de încălzire.
Statisticile arată că în perioada rece creşte numărul de incendii la locuinţele cetăţenilor, cauzele principale fiind folosirea mijloacelor de încălzire cu defecţiuni sau nesupravegheate şi necurăţarea coşurilor de fum.

Câmpulungenii au plătit cu 48.000 de lei (dintr-o alocare bugetară de 55.000) prostia şi neatenţia celor care au fost implicaţi în ultimii ani în reabilitarea străzilor Gruiului şi Richard! Asta după ce, săptămâna trecută, stâlpul de transport energie electrică de medie tensiune a fost scos din mijlocul străzii recent asfaltată, operaţiune în care s-au implicat cei de la CEZ şi o firmă de specialitate. Stâlpul devenise vedetă naţională care a evidenţiat încă o dată modul aiuritor în care sunt cheltuiţi bani publici la Câmpulung.

Deşi preconizată din cauza tulburărilor din ultima perioadă, renunţarea de către Ion Grigore Stănescu la funcţia de manager al Spitalului Municipal Câmpulung nu s-a mai produs. Mai mult decât atât, la începutul acestei luni s-a încheiat concursul organizat pentru conducerea unităţii spitaliceşti, iar unicul candidat a fost chiar medicul Stănescu, acesta fiind declarat admis.

Judeţul Argeş este printre puţinele judeţe în care Sistemul integrat de management al deşeurilor solide funcţionează în parametri optimi. Toate cele 102 localităţi ale judeţului sunt acoperite cu servicii de salubritate, este asigurată trasabilitatea deşeurilor iar tratarea, valorificarea şi depozitarea acestora se face în mod controlat la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Albota.

Peste 400  de animale, câini şi pisici, au fost sterilizate în campania de sterilizare gratuită organizată în Topoloveni de către EDUXANIMA, în parteneriat cu Primăria oraşului Topoloveni, FNPA, „Tiere in Not, Hürth e.V.” din Germania şi „Tierhilfe KOS” din Austria.

Rămas cu vreo şase mii de lei în bugetul municipiului, după ce a plătit 55.000 de lei să mute stâlpul din mijlocul drumului, primarul Liviu Ţâroiu încearcă să scoată bani din piatră seacă - fără succes! - şi din închirierea spaţiului public pentru organizarea unor manifestări considerate a fi dedicate toamnei.

Pagina 1 din 200